Waterratten

De Waterratten zijn onze jonge sporters. Als je start bij Aquapoldro en wilt gaan waterpoloën of wedstrijdzwemmen zijn de Waterratten het begin. De jeugd heeft de toekomst en daarom zijn we blij als er nieuwe waterratten bij ons willen komen zwemmen en sporten.Als waterrat ga je bij ons alle zwemslagen leren zwemmen zoals Ranomi Kromowidjojo en Maarten van der Weijden ze ook uitvoeren. Je gaat je zwemvaardigheid verbeteren en als je er aan toe bent mag je meedoen aan zwemwedstrijden, waterpolowedstrijden en toernooitjes.

Daarnaast heb je bij ons de mogelijkheid om na diploma A, B (en C) nog meer zwemdiploma’s te halen. Je kunt na het volgen van de lessen afzwemmen op drie verschillende niveaus voor de diploma’s Snorkelen, Waterpolo, Survival en Zwemvaardigheid.

De eerste maand mag je gratis meedoen om te kijken of je de sport leuk vindt voordat je besluit om lid te worden. We verwachten wel dat je in het bezit bent van zwemdiploma A en B. Het is fijn als je ook diploma C hebt of hiermee bezig bent.

Wil jij ook meedoen? Stuur dan direct een mail naar waterratten@aquapoldro.nl.

WANNEER ZWEMMEN & TRAINEN DE WATERRATTEN?

De Waterratten zwemmen op woensdag of donderdag. Woensdag wordt er in de Sprenkelaar gezwommen van 17:00 tot 18:00 uur en op donderdag van 18:00 tot 19:00 uur in Malkander. Het diplomazwemmen is op donderdag in Malkander. Hier kun je aan mee doen als de trainers vinden dat je daar aan toe bent.
Heb je je keuze gemaakt voor het onderdeel van de zwemsport dat je leuk vindt, dan blijft Waterratten de basis voor alle sporten: Wedstrijdzwemmen, Waterpolo of Triathlon.

Ga je richting Wedstrijdzwemmen dan trainen we op zaterdag van 8:00 tot 9:00 in de Sprenkelaar. Lijkt Waterpolo je wel wat, dan is de training op zondag van 8:00 tot 9:00 in de Sprenkelaar.

DIPLOMAZWEMMEN

Je kunt bij Aquapoldro zwemmen voor de volgende diploma’s: Survival niveau 1, 2 en 3, Zwemvaardigheid 1, 2 en 3, Snorkelen 1, 2 en 3 en Waterpolo 1, 2 en 3.
We delen een seizoen (van september tot en met juni) in vier blokken. Per blok geven we les in twee van de vier onderdelen. Elk blok wordt afgesloten met het afzwemmen voor een diploma.

Om mee te kunnen doen moet je wel in het bezit zijn van diploma C en aan enkele voorwaarden voldoen (je trainer beoordeelt of je er aan toe bent). Je kunt diplomazwemmen op donderdagavond van 18:00 tot 19:00 uur in Malkander. Gediplomeerde zweminstructeurs en assistenten geven de lessen voor je diploma.
Meer informatie over diplomazwemmen vind je hier.

Download hier het programma voor diplomazwemmen voor seizoen 2019/2020 (PDF).

WAT DOEN WE NOG MEER VOOR ONZE WATERRATTEN?

Naast les, leuk trainen en zwemmen, organiseren we ook andere activiteiten zoals een kamp, een 5 december viering en een afsluiting van het seizoen met een feestje.

WAT KOST HET?

Aquapoldro kent een vaste jaarlijkse contributie, waarin ook het verplichte lidmaatschap van de KNZB is opgenomen. Daarnaast rekenen we per kwartaal badgeld. De tarieven variëren per leeftijdscategorie en kun je hier terugvinden. Een Waterrat betaalt maar voor één van de sporten die hij of zij doet. Daarbij kijken we wat op dat moment het hoogste tarief is. Je betaalt dan voor de sport waarvoor het badgeld het hoogst is.

CONTACT OPNEMEN:

Wil je een keer komen kijken of zwemmen bij de Waterratten ook iets voor jou is of heb je nog vragen? Stuur dan een e-mail naar: waterratten@aquapoldro.nl
Meer weten over het lidmaatschap of direct het aanmeldformulier downloaden? Klik dan hier.

WATERPOLO

Waterpolo is een soort handbal, maar dan in het water. De jongste spelers (vanaf ongeveer 6 jaar) beginnen in ondiep water waar je kan staan. Je leert stapsgewijs de basisvaardigheden van het waterpolo op een speelse manier

.

Vanaf ongeveer 8 jaar stroom je door naar de jeugdteams in de leeftijden E (onder de 11), D (onder de 13), C (onder de 15) en B (onder de 17).

Meer informatie vind je hier.

WEDSTRIJDZWEMMEN

Wedstrijdzwemmen bij Aquapodro betekent dat je op je eigen niveau de technieken van de zwemslagen kunt verbeteren en mee kunt doen aan passende zwemwedstrijden, met als uitdaging dat je jezelf verbetert naar een hoger niveau.

Meer informatie vind je hier

.

TRIATHLON

Aquapoldro heeft ook een actieve triathlonafdeling. Triathlon is een combinatie van zwemmen, fietsen en hardlopen.

Meer informatie vind je hier.

MEER WETEN?

Wil je meer weten over de verschillende onderdelen van onze zwemvereniging, kijk dan eens rond op onze website.