Waterratten

Voor de jongste zwemmers

Zwemmen bij de waterratten

De Waterratten zijn onze jonge sporters. Als je start bij Aquapoldro en wilt gaan waterpoloën of wedstrijdzwemmen zijn de Waterratten het begin.

Als Waterrat leer je alle zwemslagen zoals Ranomi Kromowidjojo en Maarten van der Weijden ze ook uitvoeren. Je verbetert je zwemvaardigheid en als je er aan toe bent mag je meedoen aan zwem-/ waterpolo-wedstrijden, en toernooitjes.

Ook heb je de mogelijkheid om na diploma A, B (en C) meer zwemdiploma’s te halen. Na het volgen van de lessen kun je afzwemmen op drie niveaus voor de diploma’s Snorkelen, Waterpolo, Survival en Zwemvaardigheid.

De eerste maand mag je gratis meedoen om te kijken of je de sport leuk vindt, voordat je besluit om lid te worden. We verwachten wel dat je in het bezit bent van zwemdiploma A en B. Het is fijn als je ook diploma C hebt of hiermee bezig bent.

Aquapoldro Waterrat

Wanneer zwemmen de Waterratten?

De Waterratten zwemmen op woensdag of donderdag. Woensdag wordt er in de Sprenkelaar gezwommen van 17:00 tot 18:00 uur en op donderdag van 18:00 tot 19:00 uur in Malkander. Het diplomazwemmen is op donderdag in Malkander. Hier kun je aan mee doen als de trainers vinden dat je daaraan toe bent.


Heb je je keuze gemaakt voor het onderdeel van de zwemsport dat je leuk vindt, dan blijft Waterratten de basis voor alle sporten: Wedstrijdzwemmen, Waterpolo of Triathlon.


Ga je richting Wedstrijdzwemmen dan trainen we op zaterdag van 8:00 tot 9:00 in de Sprenkelaar. Lijkt Waterpolo je wel wat, dan is de training op zondag van 8:00 tot 9:00 in de Sprenkelaar.

Laatste nieuws en verhalen

Waterratten

Diploma Zwemmen

Je kunt bij Aquapoldro zwemmen voor de volgende diploma’s: Survival niveau 1, 2 en 3, Zwemvaardigheid 1, 2 en 3, Snorkelen 1, 2 en 3 en Waterpolo 1, 2 en 3.

We delen een seizoen (van september tot en met juni) in vier blokken. Per blok geven we les in twee van de vier onderdelen. Elk blok wordt afgesloten met het afzwemmen voor een diploma.

Om mee te kunnen doen moet je wel in het bezit zijn van diploma C en aan enkele voorwaarden voldoen (je trainer beoordeelt of je er aan toe bent). Je kunt diplomazwemmen op donderdagavond van 18:00 tot 19:00 uur in Malkander. Gediplomeerde zweminstructeurs en assistenten geven de lessen voor je diploma.

Download hier het programma voor diplomazwemmen voor seizoen 2019/2020 (PDF)

Proefzwemmen bij de Waterratten?

Zwem een maand gratis bij de Waterratten om te ontdekken of je de sport leuk vindt, voordat je besluit om lid te worden.We verwachten wel dat je in het bezit bent van zwemdiploma A en B. Het is fijn als je ook diploma C hebt of hiermee bezig bent.

De verschillende sporten bij de Waterratten

Als je doorstroomt binnen de Waterratten, heb je de keuze uit verschillende (water)sporten: Zwemmen, Waterpolo en Triathlon.

Wat kost het?

Aquapoldro kent een vaste jaarlijkse contributie, waarin ook het verplichte lidmaatschap van de KNZB is opgenomen. Daarnaast rekenen we per kwartaal badgeld.

De tarieven variëren per leeftijdscategorie. Een Waterrat betaalt maar voor één van de sporten die hij of zij doet. Daarbij kijken we wat op dat moment het hoogste tarief is. Je betaalt dan voor de sport waarvoor het badgeld het hoogst is.