Trainingsweekend

Een weekend trainen met clubgenoten

Aquapoldro Trainingsweekend

Al sinds de oprichting van onze triathlonvereniging is er ieder jaar een trainingsweekend. Dit weekend gaat om gezellig samen trainen op zwemmen, fietsen en hardlopen. Elk lid kan op zijn/haar eigen niveau meedoen.

Hoe zit het triathlon trainingsweekend eruit?

Dit trainingsweekend vindt altijd plaats voordat het daadwerkelijke seizoen begint. Ieder jaar doet de trainingsweekendcommissie (TWC) haar best om een leuke groepsaccommodatie te vinden!

Mocht je nu denken ‘zo’n trainingsweekend is toch echt alleen voor de super getrainde atleten’, dan heb je het mis! Alle activiteiten worden zo aangeboden, dat iedereen op zijn/haar niveau mee kan doen. Zo wordt er op de vrijdag vaak in drie groepen naar de accommodatie toe gefietst. Ook de andere onderdelen van onze sport komen natuurlijk aan bod, tot en met de wissels aan toe!

Minstens net zo belangrijk is de gezelligheid: er wordt samen gegeten en er ’s avonds worden vaak ervaringen en (sterke) verhalen uitgewisseld onder het genot van een drankje, al dan niet met een quiz of andere activiteit.

Meestal wordt er op vrijdagmiddag door de liefhebbers naar de locatie gefietst. In het weekend wordt er dan veel getrained; Een duurrit op de fiets, een (puzzel)duurloop, een run-bike-run-bike-run-bike-run…etc voor de overgangen, techniek op of aan de fiets en indien mogelijk een zwemtraining.

Daarnaast wordt ook veel en lekker gekookt en gegeten. Soms zijn er na het avondeten ook nog activiteiten gepland en anders worden er ervaringen uitgewisseld on het genot van een drankje.

Zondagmiddag of avond gaan de meeste werkenden weer naar huis. Eventueel fietst er nog een klein groepje op maandagochtend pas weer terug.

Ieder jaar gaan er weer een hoop leden mee en allemaal komen ze met enthousiaste verhalen terug. En, mits de accommodatie het toelaat, mogen familieleden ook mee. Er zijn in het verleden zelfs verjaardagen gevierd op het trainingsweekend…

Proeftrainen?

Nieuwsgierig naar onze triathlon vereniging?
Kom een keer kijken of onze vereniging bij jou past! Je kunt altijd een aantal keer vrijblijvend meetrainen.

Onze trouwe sponsoren