Trainingen

Trainingen

De afdeling organiseert onder begeleiding van gediplomeerde triathlon, zwem en/of fiets-trainers vijf trainingen; Drie zwem-trainingen, één loop-training en één fietstraining. Daarnaast wordt er in de wintermaanden gezamenlijk aan de rompstabiliteit gewerkt. De trainingen worden zo ingericht dat iedereen op zijn of haar niveau kan trainen. Een training bestaat meestal uit een warming-up, een blokje techniek, een blok conditie en een cooling-down.

Zwemtraining Malkander Fietstraining
Zwemmen in Malkander. Coordinatie op de
racefiets.

Looptraining Baan
Gezamenlijk inlopen voor
de looptraining

Zwemmen

Tijdens het zwemmen wordt er in banen van verschillend niveau gezwommen. Elke baan krijgt zijn eigen trainingsschema. Daarnaast wordt er individueel op de techniek gelet.
De vereniging beschikt over een videocamera waarmee nuttige zwemanalyses gemaakt kunnen worden.

Fietsen

Ook tijdens het fietsen kan een ieder op zijn of haar niveau mee trainen. De trainingen zijn voornamelijk intervaltrainingen en worden gegeven op verkeersarme rondjes in de omgeving van Apeldoorn. Indien nodig worden hier ook de schema's aan de verschillende niveau's aangepast.
In de winter wordt de fietstraining vervangen door een ATB-training.

De ATB training op zaterdag is in twee doelgroepen opgedeeld. Een groep onderleiding van een ervaren ATBer, die lekker doorrijdt en flink wat kilometers maakt. En een groep onderleiding van één van de gebruikelijke trainers die meestal op een parkoertje een intervaltraining volbrengt, deze training is voor elk niveau toegankelijk.

Fietstraining Fietstraining
Racefiets- en ATB-trainingen.

Lopen

De looptrainingen zijn voornamelijk intervaltrainingen waarbij op de baan of op kleine rondjes in het bos wordt gelopen. In de rust-periodes komt de groep dan weer bij elkaar. De trainingen vinden in de winter (wintertijd) op de baan (AV'34) plaats. Als het 's avonds langer licht is, wordt er op een parkoersje in het bos getraind. Bijna iedere looptraining wordt er aandacht besteed aan loopscholing.

Looptraining baan Looptraining baan
Looptraining op en om de baan in het Orderbos.

Koppeltraining

Omdat de wissels en overgangen belangrijk zijn in een triathlon wordt er regelmatig een zogenaamde koppeltraining gegeven.
Een koppeltraining is vaak in plaats van een fietstraining op maandagavond. Tijdens deze training wordt het wisselen geoefend, zoals opstappen en afstappen al dan niet met je schoenen op de fiets, en de overgang van fietsen naar lopen getraind.

Gezelligheid

Na de zwemtraining op zaterdag wordt vaak onder het genot van koffie en koek na en bijgepraat.

Gezelligheid Gezelligheid
Koffie met koek na de zwemtraining.

Waar en wanneer

Er wordt gezwommen in het zwembad Malkander en in de zomermaanden ook in het Boschbad.

Voor de fietstraining (ATB/racefiets) op zaterdag vertrekken we om 9.30uur van het zwembad Malkander. In de wintermaanden op de ATB, in de zomermaanden op de racefiets. De wisselmomenten worden in de app en op de mail aangekondigd en liggen doorgaans in maart en oktober.

Voor de looptraining verzamelen we op de atletiek baan van AV'34 waarna we of op de baan trainen of, bij uitzondering, het bos in gaan.

Als experiment wordt in de zomer van 2019 vanaf 20 mei de zwemtraining gegeven in het Boschbad. We kunnen daar een langere training doen, hebben meer ruimte en het 50-meter bad geeft een andere trainingsprikkel. Na de zomervakantie volgt hierover een evaluatie.

Di Zwemmen Zwembad De Sprenkelaar 06.00-07.00u
Di Zwemmen Zwembad Malkander (tot 20/5) 19.15-20.15u
Di Zwemmen Boschbad (vanaf 20/5) 19.30-20.30u
Wo Lopen Start atletiekbaan AV34 19.00-20.30u
Do Core-training* Isokin 18.30-20.30u
Do Zwemmen Zwembad Malkander 20.00-21.00u
Vr Core-training* Isokin 08.00-09.15u
Vr Core-training* Buitenhuis 20.00-21.30u
Za Zwemmen Zwembad Malkander
(vanaf 27-7 Boschbad)
Malkander: 07.30-08.30u
Boschbad: 08.00-09.00u
Za Fietsen (ATB)** Start Zwembad Malkander oktober t/m maart
09.00-±11.30u
Za Fietsen (race)** Start Zwembad Malkander april t/m september
09.00-±11.30u

* De core-trainingen zijn niet inbegrepen in de contributie
** De wissel van racefiets naar ATB en vice versa vindt plaats bij de overgang van winter- naar zomertijd vv.

De zomervakantie in 2019 loopt van 27 juli tot 1 september. Daarom vervallen in die periode alle trainingen, behalve de zwemtraining op zaterdagochtend in het Boschbad. Wel kan er in juli en augustus gezwommen worden op maandag en woensdag (in augustus ook op vrijdag) van 19:30 tot ca. 20:30/45 uur in het Boschbad. We gebruiken dan 1 baan (baan 10) tijdens het trainingsuur van de waterpolo.

Maandag 2 september 2019 is de vakantie afgelopen. Dinsdag 3 september is weer de eerste zwemtraining.
LET OP! I.v.m. een wijziging in het rooster van Malkander, starten vanaf dan de trainingen op dinsdag om 19.30 uur!!!

De enige vakantie waarin de trainingen van Aquapoldro Triathlon wijzigen is de zomervakantie. Dan vervallen alle trainingen behalve de zwemtraining op zaterdagochtend in het Boschbad. In de overige (school-)vakanties gaan de trainingen gewoon door.

Trainingen op nationale feestdagen (Nieuwjaarsdag, Pasen, Koningsdag, Hemelvaart, Pinksteren en Kerst) vervallen.

Kristalbad Kristalbad
Kristalbad Kristalbad
Zwemtraining in het Boschbad.