Overzicht

Overzicht

De vereniging organiseert naast de trainingen ook een trainingsweekend, een zomercompetitie en een wintercompetitie. Dit alles met het doel

  • Samen de triathlon-sport te bedrijven
  • Betrokken te zijn/raken bij de vereniging
  • Gezamenlijk naar wedstrijden te gaan

Trainingsweekend

Vanaf de oprichting van de afdeling hebben we ieder jaar aan het begin van het seizoen, eind maart/begin april, een trainingsweekend gehad. Tijdens zo'n weekend verblijven we in vakantiehuisjes of in een groepaccommodatie. Tot nu toe is de locatie elk jaar nog anders geweest.

  

Meestal wordt er op vrijdagmiddag door de liefhebbers naar de locatie gefietst. In het weekend wordt er dan veel getrained; Een duurrit op de fiets, een (puzzel)duurloop, een run-bike-run-bike-run-bike-run...etc voor de overgangen, techniek op of aan de fiets en indien mogelijk een zwemtraining.
Daarnaast wordt ook veel en lekker gekookt en gegeten. Soms zijn er na het avondeten ook nog activiteiten gepland en anders worden er ervaringen uitgewisseld on het genot van een drankje.
Zondagmiddag of avond gaan de meeste werkenden weer naar huis. Eventueel fietst er nog een klein groepje op maandagochtend pas weer terug.

  

Dat het weekend voorziet in een behoefte, blijkt uit het feit dat elk jaar meer mensen mee gaan. Partner en kinderen mogen trouwens ook mee. En sommigen vieren er zelfs hun verjaardag...

 

De eerste jaren van het bestaan van Aquapoldro Triathlon werden er een aantal triatlons in de regio uitgezocht, waar punten verdiend konden worden, volgens een bepaalde formule. Afhankelijk van degene die de puntentelling had bedacht was dit een enorm gereken. Vanaf 2005 niet meer: vanaf dat moment geen moeilijke competitie met veel rekenwerk en allerlei wedstrijden. Nee, gewoon op een zaterdag een gezellige verenigingstriathlon over de achtste afstand met twee winnaars. Dat houdt in: 500m zwemmen in Bussloo, daarna twee rondes rondom Bussloo op de reguliere weg en tenslotte 5km lopen nabij de start en parkeerplaats. Na afloop gezellig koffie / thee drinken en een versnapering.

De winter-competitie bestaat uit een aantal evenementjes. Alle leden (dus zowel tri- als du-atleten) mogen mee doen aan deze evenementjes. De "wedstrijdjes" worden gehouden op zaterdagen tijdens en/of na de zwemtraining. Daarnaast verzinnen de winnaars van vorig jaar de puntentelling waarbij ook de opkomst bij de trainingen kan worden meegenomen.

Wintercompetitie