Sprenkeltje

Gezelligheid bij Aquapoldro!

Welkom bij het Sprenkeltje

Het Sprenkeltje is op de wedstrijddagen van Waterpolo en Wedstrijdzwemmen het “Clubhuis” van Aquapoldro. Tijdens deze wedstrijddagen wordt “Het Sprenkeltje” bemand door de leden van Aquapoldro en kan iedereen daar zijn drankje en kleine hapjes krijgen.

Als iemand bardienst gaat draaien, moet de persoon in bezit zijn van een IVA Certificering

Wat je moet doen bij een bardienst wordt uitgelegd in de sectie bardienst. Het is belangrijk dat de mensen voor de eerste dienst 30 minuten voor aanvang aanwezig zijn. Er altijd minimaal 1 persoon achter de bar staat en “Het Sprenkeltje” weer netjes en schoon wordt afgesloten.

IMG_20180909_095355

IVA Certificering

Capture

Leden van Aquapoldro die bardiensten willen draaien worden gevraagd om het certificaat “Verantwoord Alcohol Schenken” te halen. Voor een vereniging is deze te behalen via het NOC*NSF

Wat moet je hiervoor doen?

 • U gaat naar https://www.nocnsf.nl/iva
 • Hier leest u vier items over het schenken van alcohol
 • Vervolgens doet u de test, bestaande uit 20 multiple-choice vragen.
 • U vult uw gegevens in.
 • Bij “aangesloten bij welke bond”, vult u “overig” in.
 • U vult bij e-mail barverantwoordelijke in:barcommissie@aquapoldro.nl
 • en naam barverantwoordelijke: Joost van Gein
 • E-mailadres ondernemingsdossier hoeft niet ingevuld te worden.

Wanneer u de test behaald hebt bent u een “gekwalificeerd barvrijwilliger”,

Zowel u als de club krijgt hiervan een certificaat en u kunt vanaf nu bardiensten gaan draaien.

Bardienst draaien

Wie bardienst heeft, is tevens verantwoordelijk voor het toezicht op de accommodatie en voor het verlenen van hulp bij calamiteiten. Dus ook als het rustig is, moet u blijven tot het einde van de bardienst. Deze loopt uiterlijk tot 23:45 of eerder als er geen leden meer zijn. Handleidingen voor alle apparaten zijn terug te vinden in de rode map achter de bar.

Bij meerdere bardiensten op dezelfde dag dient de bardienst netjes overgedragen te worden aan de volgende.

Openen:

De barcommissie wordt geacht te weten wie de sleutels van Het Sprenkeltje in het bezit heeft.

Via whatsapp is er een app-groep “Sleutel Sprenkeltje” aangemaakt. Binnen deze app-groep worden afspraken over het aanvragen / ontvangen van de sleutel gemaakt of wordt doorgegeven wie er op dat moment over de sleutel van het Sprenkeltje beschikt. Ook op welke manier de sleutels weer worden teruggegeven aan de sleutelbeheerder. Via het barcommissie@aquapoldro.nl kan men zich aanmelden voor de app-groep “Sleutel Sprenkeltje”.

Tip: heb je een bardienst, en heb je de sleutel nodig (OPENEN OF AFSLUITEN), wordt dan lid van de sleutel app-groep en zorg dat je via de app-groep de sleutel tijdig in bezit krijgt.

 • Bij het moment van openen zijn alleen degene die de bar openen aanwezig.
 • Bij het openen van de bar zal ten alle tijden gebruik gemaakt worden van het de afvinklijst. Hiermee geeft die persoon aan akkoord te gaan met de regels rondom het gebruik van de bar. Daarnaast geeft hij/zij aan akkoord te gaan met verantwoordelijkheid voor de bar tot het einde van de bardienst.
 • Tijdens het openen van de bar zal de tussendeur 1x geopend worden. Dit alleen om binnen te komen. Deze deur mag pas 15 min. voor aanvang van de eerste wedstrijd open gedaan worden.
 • Bij onraad of sporen van inbraak neemt men ten allen tijden contact op met de eindverantwoordelijke van de bar.
 • Vrijwilligers zijn min. 30 minuten van tevoren aanwezig.
20180720_174904
IMG_1068-COLLAGE

Bardienst:

 • Gedurende de bardienst zal er altijd min. 1 persoon achter de bar staan. Zodra de deur open is, is de bar niet onbemand.
 • Gedurende de bardienst mogen mensen onder de 16 de volgende plaatsen niet betreden: keuken, bar, magazijn en koeling.
 • De verantwoordelijken gaan akkoord met de plichten rondom het gebruik van de bar. Hierbij ook het juist gebruik van geld, hierbij mogen geen kortingen gebruikt worden zonder overleg met de eindverantwoordelijke.
 • Bij overname van de bardienst wordt de eindtijd opgeschreven op ‘Afvinklijst openen’. Is er maar één verantwoordelijke voor de bardienst gedurende de dag. Dan schrijft deze naast Eindtijd: zie Afvinklijst sluiten.
 • De bar dient ten alle tijden netjes en schoon te blijven. De vrijwilligers dienen gasten waar nodig hierop aan te spreken.
 • Tijdens de bardiensten nuttigen de vrijwilligers geen alcohol.
 • Het is de personen tijdens het draaien van hun bardienst toegestaan om maximaal 3 drankjes p.p. te gebruiken, uitsluitend alcoholvrije dranken.

Afsluiten:

 • Vrijwilligers mogen 20 min. van tevoren de laatste ronde aankondigen. Zodoende kan 15 min. voor het sluiten van de bar begonnen worden met het tellen van het geld.
 • Bij het sluiten dient de ‘Afvinklijst sluiten’ te zijn ingevuld. Deze lijst is te vinden in de Bardienst Map.

Bij onraad of uitvallen van technische apparaten neem direct contact op met:

barcommissie@aquapoldro.nl

Alle handleidingen zijn terug te vinden in de map achter de bar.

20180720_174937

Sleutelprocedure

WhatsApp Image 2020-08-25 at 21.46.02

M.i.v. 1 december 2017 mag de Barcommissie de sleutel van “Het Sprenkeltje” niet meer in de jurykast neerleggen, zodat iedereen binnen de vereniging over de sleutel kan beschikken.
We worden als Barcommissie geacht te weten wie de sleutels in het bezit heeft. Om aan deze voorwaarde te kunnen voldoen, moeten we onze huidige sleutel procedure aanpassen.

Via whats app, zullen we een app-groep “Sleutel Sprenkeltje” aanmaken. Binnen deze app maken we afspraken over het aanvragen / ontvangen van de sleutel of geven we door wie er op dat moment over de sleutel beschikt, en hoe deze weer wordt terug gegeven aan de sleutel beheerder. Via ons mailadres barcommissie@aquapoldro.nl ontvangen we graag de meldingen voor de appgroep “Sleutel Sprenkeltje”.

Tip: heb je een bardienst, en heb je de sleutel nodig, maak gebruik van de sleutel app en vraag deze tijdig aan.