SportGROWtalent Specialisatietrainingen voor jeugdspelers, ouders, vrijwilligers en vereningingskader

SportGROWtalent organiseert in de voorjaarsvakantie Specialisatietrainingen voor jongens en meisjes van 9 t/m 17 jaar (keepers + spelers). Deze trainingen staan onder leiding van Johan Aantjes.

Tevens organiseren wij voor ouders, vrijwilligers en kader een korte cursus: Waterpolotraining geven aan de jeugd. Deze cursus wordt gegeven door opleider Sacha de Roos.

 

Specialisatietraining 1: Techniektraining

Datum            : vrijdag 21 februari 2020

Tijd                 : 10.30 - 13.30 uur (zaal- en watertraining)

Plaats              : KNZB Zwembad, Woudenbergseweg 56-58 te Zeist

 

Voor ouders, vrijwilligers en kader Korte cursus: Waterpolotraining geven aan de jeugd.

Datum            : vrijdag 21 februari 2020

Tijd                 : 10.30 – 14.30 uur (theorie + praktijk)

Plaats              : KNZB Zwembad, Woudenbergseweg 56-58 te Zeist

Opleider         : Sacha de Roos

 

Hoe geef/maak je een waterpolotraining goed en leuk voor de jonge jeugd?

Het geven van een waterpolotraining aan kinderen kan best lastig zijn. Zeker als je er niet voor bent opgeleid. Je bent snel door je oefeningen heen, valt in herhalingen, er is veel storend geluid en die kinderen willen maar niet luisteren. Haal meer plezier, voldoening, beleving en rendement uit je jeugdwaterpolotraining. Volg deze korte cursus en je staat met meer zelfvertrouwen langs de badrand.

 

Meer informatie over de inhoud van deze korte cursus kunt u vinden op onze website: https://www.sportgrowtalent.nl/product/korte-cursus-waterpolotraining-geven/

 

Specialisatietraining 2: Techniektraining

Datum            : dinsdag 25 februari 2020

Tijd                 : 11.00 – 14.00 uur (zaal- en watertraining)

Plaats              : Sportcentrum Helsdingen, Westelijke Parallelweg 1 te Vianen

 

Specialisatietraining 3: Samenwerken

Datum            : donderdag 27 februari 2020

Tijd                 : 13.00 – 16.00 uur (zaal- en watertraining)

Plaats              : Sportcomplex Merwestein, Merweplein 1 te Nieuwegein

 

Meer informatie over de specialisatietrainingen kunt u vinden op onze website: https://www.sportgrowtalent.nl/voorjaarsvakantie/

 

Wij verzoeken u vriendelijk deze email door te sturen naar de personen binnen uw vereniging die verantwoordelijk zijn voor het (jeugd)waterpolo.

 

Mochten er vragen zijn, dan kun je die altijd mailen naar info@sportgrowtalent.nl.

   

Met vriendelijke groet,

SportGROWtalent

 

100×100 Estafette Zwemmen voor KiKa

Zaterdag 28 december van half vier in de middag tot half elf ’s avonds zwommen zo’n 200 sportievelingen in teams in Zwembad de Sprenkelaar voor KiKa. Een team zwom 100 keer 100 meter, de jeugd was met 50 keer 50 meter ook sportief bezig. Enkele doorgewinterde zwemmers zwommen de 10 kilometer alleen. In totaal werd er 300 kilometer gezwommen voor het goede doel: KiKa (Kinderen Kankervrij).

De Sprenkelaar en Aquapoldro haalden met deze actie € 2661,43 op voor KiKa. Een aantal teams haalde (veel) meer op dan het inschrijfgeld. Dankzij sponsoren waardoor er bijna geen kosten waren, kon deze netto opbrengst zo hoog zijn. Naast zwemmen was er een loterij met allemaal gesponsorde prijzen, Aquapoldro droeg een groot deel van de baromzet af, de Sprenkelaar stelde het badwater en het toezicht gratis ter beschikking en als leuke verrassing was er voor alle kinderen die de 50×50 zwommen een gift-card die door Decathlon ter beschikking was gesteld.

De organisatie (Lidia van Bon – de Sprenkelaar, Beatriz en Ralph van Dijk – Aquapoldro Triathlon en Ton Gloudemans – Aquapoldro bestuur) kijkt terug op een druk bezocht en geslaagd festijn met een mooie opbrengst. Het enthousiasme van de deelnemers was groot. ‘Het was leuk om te zien hoeveel jeugd er dit jaar mee deed’ zo geven Lidia, Beatriz, Ralph en Ton aan. ‘Kinderen die moe werden konden op de rug van hun begeleider Mark van Nieuwenhuisen een deel van de afstand afleggen. Er werden zelfs extra baantjes gezwommen. Dit is nu de derde keer dat we dit evenement organiseren en het wordt elk jaar leuker. We gaan het dus volgend jaar weer doen, zodra de datum bekend is laten we dit weten.’

Alle deelnemers en (stille) sponsoren bedankt!

sponsoren 2019

Goede Kerstdagen en een sportief 2020

Kerst
Het bestuur van Aquapoldro wenst jullie allemaal hele goede Kerstdagen en een alvast een sportief en vooral gezond 2020.

In de Kerstperiode zijn er nog activiteiten voor iedereen in de vereniging.

27 december – Oliebollentoernooi (waterpolo)

28 december – 100×100 Estafette voor KiKa

4 januari – 16+ borrel

Uitnodiging Waterpolo Clinics Scheidsrechters en trainer/coaches IWT in Amersfoort 3 /tm 5 januari 2020

ZPC Amersfoort organiseert van 3 t/m 5 januari 2020 het historische Van Haselen internationaal waterpolo toernooi in Amersfoort.

Dit toernooi is een waar waterpolo spektakel voor alle waterpololiefhebbers.

Deelnemers zijn: Eger (Hongaarse topploeg), Trieste (Italiaanse topploeg), Kikvorsen (Nationale jeugdteam), ZV de Zaan (Eredivisie) en ZPC Amersfoort (gastheer).

Om iedereen te laten genieten, willen we natuurlijk iedereen informeren over dit toernooi. Maar er is meer, voor uw vereniging worden er op zaterdag 4 januari voor scheidsrechters en zondag 5 januari voor trainers /coaches ontbijtsessies georganiseerd. U komt dus vroeg ontbijten in combinatie met een clinic /netwerken en daarna kunt u aansluitend 2 topwedstrijden bezoeken en ontvangt u ook een extra consumptie om tijdens de wedstrijden te nuttigen.

Zo bent u rond de lunch klaar en hebt u de rest van de dag nog tijd voor andere zaken.

In de link vindt u de uitnodiging voor:

Zaterdag 4 januari

Ontbijtsessie voor waterpolo scheidsrechters.

Thema: evalueren van de nieuwe spelregels met elkaar die dit jaar zijn ingevoerd en met elkaar in gesprek gaan om te zorgen dat dit voor de 2e seizoenshelft nog beter kan worden geïmplementeerd.

Spreker: Peter Bookelman

Tijd: 07.30 t/m 09.00 ontbijtsessie, 09.00 t/m 11.00 waterpolo wedstrijden (incl. consumptie)

Kosten: € 35,- per persoon (incl. ontbijt, clinic, bezoek int. wedstrijden en consumptie)

https://aquapoldro.nl/wp/wp-content/uploads/2019/12/Uitnodiging-waterpolo-scheidsrechters-ontbijtsessie-nieuwe-spelregels-en-Int-van-Haselen-toernooi-zat-4-januari-2020-vers-2.pdf

 

Zondag 5 januari

Ontbijtsessie voor waterpolo trainers en coaches.
Thema: visie (tactiek en techniek) op waterpolo vanuit de Italië
Spreker: Daniele Bettini coach Trieste en Gianluca Sattolo coach ZPC Amersfoort

Tijd: 07.30 t/m 09.00 ontbijtsessie, 09.00 t/m 11.00 waterpolo wedstrijden (incl. consumptie)
Kosten: € 35,- per persoon (incl. ontbijt, clinic, bezoek int. wedstrijden en consumptie)

Aanmelden voor één of beide clinics:

  • Reageer op deze mail dat jullie willen deelnemen.
  • Geef aan wie er komen en voor welke clinic zij komen.
  • Betalen: via pin bij aankomst van de clinic

https://aquapoldro.nl/wp/wp-content/uploads/2019/12/Uitnodiging-Waterpolo-Trainer-Coach-Ontbijtsessie-Van-Haselen-Internationaal-Waterpolo-Toernooi-zon-5-januari-2020-vers-2.pdf

We hopen u graag op dit mooie toernooi te zien en mocht u nog vragen hebben vernemen wij dat graag,

Met vriendelijke groet,

De organisatie

IWT Amersfoort

 

Voor meer informatie houdt de website van IWT Amersfoort of ZPC Amersfoort goed in de gaten

http://iwt-amersfoort.nl/

zpc-amersfoort.nl

 

Vervallen trainingen in de kerstvakantie

Zondag 22 december 2019 (Jeugd)
Woensdag 25 december 2019
Donderdag 26 december 2019
Zondag 29 december 2019
Woensdag 1 januari 2020
Donderdag 2 januari 2020 (Jeugd)

Let op!
Maandag 30 december is er gewoon training voor de senioren
Zondag 5 januari is er weer training voor de jeugd

Bekercompetitie 2020

Beste verenigingen,

Bijgevoegd vindt u de uitnodiging tot inschrijving van de Bekercompetitie Regio Oost 2020. Wilt u met een team meedoen aan deze competitie? Stuur dan uw aanmelding naar competitieleidingwp@knzboost.nl.

De afgelopen jaren hebben wij een kleinere bekercompetitie met de dames gedraaid t.o.v. de heren. Voor deze dames bekercompetitie gaan wij bekijken hoeveel teams zich opgeven. Bij voldoende inschrijvingen zal er een bekercompetitie gestart worden, maar mochten de inschrijvingen achterblijven, dan zullen wij met alleen een heren bekercompetitie starten. Dit zal z.s.m. ná de inschrijftermijn bekend worden gemaakt.

Met vriendelijke groet,

Maarten Cobelens

Inschrijving Bekercompetitie Regio Oost 2020

 

Secretaris Competitiezaken Regio Oost

Oliebollen actie

Einde van het jaar, de oliebollengeur komt je tegemoet. In samenwerking met bakker Toet verkopen wij zijn heerlijke al dan niet gevulde oliebollen en appelbeignets. En, als je via ons koopt houdt de club er ook wat aan over. En zelf hou je er een schone keuken en extra tijd aan over.

De oliebollenactie is voorbij… alle bestellingen worden 30 december geleverd in de Sprenkelaar.

Rook…!

Afgelopen 7 dec moest uw Heeren IV aantreden tegen Octopussy H1 uit Wapenveld. Gesterkt door de sportieve wedstrijden van daarvoor togen we op weg. Het zwembad van Wapenveld ligt verborgen in de Sallandse bossen en wordt gerunt door de zwemclub zelf. Tegen donker kwamen we aan bij deze poel, waar de houtcentrale al vrolijke wolken uitstootte -we hadden dus in elk geval warm water. We werden ontvangen in het net opgeknapte kleedhok met vrolijke plaatjes van de plaatselijke smurfen. Gelukkig had uw vaste midachter het gebruik van Whatsapp net verboden, anders hadden we hier de hele week van kunnen “genieten”.

Met 10 man bestormden we de zwemzaal, en toen de tegenstander ook binnenkwam was de zaal vol. Om de scheidsrechters ook binnen te kunnen laten gingen uw Heeren even elders voorbespreken. De scheidsen kwamen dankbaar binnen….Onze tegenstander was met 9 man, wij met 10…mmmm….mogelijkheden?

Zoals bekend speelt H-IV meestal tegen een jonger team. Daar zitten dan meestal een paar snelle zwemjongens bij. Daaraan zijn we gewend…bovendien: na 2 perioden zijn die mannen veelal uitgezwommen (wij ook). Dit keer leek het niet anders. Leek…want het hele team bleek uit de kleedkamersmurfen te bestaan. En deze keer konden ze allemaal zwemmen :). Zelfs onze onvolprezen snelle Ab wist de “uitzwembal” niet 1 keer te halen. Na de eerste periode leek de stand nog draaglijk (3-1) , maar toen waren we uitgedroomd.

Uw Heeren kwamen nog wel aan de bal maar alleen om ze in te leveren bij de smurfen. Ondertussen liepen we nog tegen diverse p’s aan. Gelukkig raakte Dennis op dreef want anders was het leed niet te overzien geweest. Onze tegenstanders dachten aan de bal in de goal, uw Heeren hadden slechts visioenen over de ballen in de kerstboom. Gelukkig duurde ook deze keer de wedstrijd maar 4 keer 5minuten: genoeg voor ons en de tegenstander. Uw vaste midachter was de tel al kwijt, maar het bleek 13-1! Een (1) lullig doelpuntje gemaakt! Het is lang geleden dat ons dat is overkomen. Toen we weg reden kringelde de rook sinister omhoog uit de biocentrale….(dromen?)

Uw Heeren IV wenst hun publiek een prettige Kerst en een goed 2020 toe!

Groet van uw vaste midachter.