Samenloop voor Hoop

Van harte aanbevolen door het Dagelijks Bestuur

 

Beste leden,

Op 29 en 30 juni vindt in het Mheenpark de Samenloop voor Hoop plaats, waarvoor we graag jullie aandacht vragen.

De Samenloop voor Hoop is een 24-uurs wandelestafette waarbij geld wordt ingezameld voor kankeronderzoek. In deze wandelestafette wisselen teamleden elkaar af op een parcours als symbool voor de voortdurende strijd tegen kanker. Rondom de wandelestafette is er een bijzonder programma voor bezoekers en deelnemers, boordevol muziek, activiteiten en met indrukwekkende ceremonies. Het volgende filmpje geeft een mooi beeld van de sfeer rondom een Samenloop voor Hoop:https://www.youtube.com/watch?v=oqn4b7nz_Gw

Hoe kan je meedoen?

 • Meld je met een team aan als deelnemer aan de wandelestafette. Bij een team van 12 personen loopt iedereen 2 uur en kan je daarnaast leuke activiteiten in de marktkraam van het team doen om geld in te zamelen.
 • Meld je aan als vrijwilliger. Een evenement als dit kan niet plaatsvinden zonder vrijwilligers. Er zijn veel verschillende werkzaamheden – voor elk wat wils!
 • Ben jij tussen de 6 en 12 jaar? Dan kan je meedoen met de Kinderloop op 30 juni om 10.30u. Je wandelt dan 24 minuten voor het goede doel en haalt daarmee geld op voor het KWF. Rondom de Kinderloop zijn er extra veel leuke activiteiten voor kinderen.
 • Voor mensen die nu tegen kanker vechten of kanker hebben gehad, is er een speciaal verwenprogramma. Meld je hiervoor aan als survivor.

Wil je je direct aanmelden of eerst meer informatie? Kijk op onze website www.samenloopvoorhoop.nl/apeldoorn of leg contact met de organisatie viasvh.teams@kwfapeldoorn.nl . Marjolein ter Wiel, lid van Aquapoldro, zit in de organisatie van de Samenloop voor Hoop en beantwoordt ook graag je vragen.

Op 8 mei houden wij een informatieavond in wijkcentrum De Stolp van 19.30-20.30u. Je bent van harte welkom en kunt daar uiteraard ook je vragen stellen. Meld je komst even via een mailtje aan svh.teams@kwfapeldoorn.nl .

Tot ziens op 29 en 30 juni in het Mheenpark!

Nicole Salzmann

Hoofd Commissie Teamwerving

Loop mee en sta stil bij kanker

SamenLoop voor Hoop is een vrijwilligersevenement van KWF Kankerbestrijding

“The Last Post….”

Almelooo 13 april 2019. De Veene 2 is –voor de 3e keer op rij-kampioen maar er hangt een doodse stilte aan het zwembad. 268 doelpunten gemaakt in 16 wedstrijden, dat is 16,7. Voor de liefhebbers met een standaarddeviatie van 5. Maargeen fanfare, geen platte kar: alleen een ziedende Twentse coach. Ze hebben gewonnen met 9-4. Van Aquapoldro Heeren V!

In de kleedkamer van Heeren V, in de krochten van hetzelfde zwembad, heerste een euforische sfeer! Heeren V is “runnerup” geëindigd in de competitie. Met een doelsalde van +2, zes punten voor op nummer 2 en één wedstrijd minder gespeeld. De KNZB vindt een inhaalwedstrijd niet nodig, klopt m.b.t. de eindstand. Maar in een team waar Jaap-Jan zonder mankeren, willens en wetens, vier keer voor de swimoff gaat, schuurt dat toch…

Wat is er gebeurd? Heeren V reisde met 8 man af naar A.. in de wetenschap dat de stand ongewijzigd bleef. En dat we waarschijnlijk met dubbele cijfers aan de broek zouden krijgen…en dat het doelsaldo negatief zou worden…. Immers de koploper won alles met tig +/-5 doelpunten verschil?! Een moeilijk te verkroppen statistisch waarheid. Maar onze Heeren kwamen met een alles-of-niets taktiek. We zouden onze bekende no-zone leggen, maar na onze aanval zou onze midvoor blijven hangen-als we zouden missen L. Zoals de mannen van de Veene hadden verwacht, ging het niet! Na hun 1-0 maakten we meteen 1-1. Daarna ging het snel naar 6-1-voor hullie wle te verstaan! Toen plaatste Dennis de bal nipt over een almeloër en uw vaste midachter gaf  de keeper het nakijken. Met een onderbreking maar met dezelfde taktiek volgden nummer 3 en 4. Heerlijke boogballen via JanDirk: 7-4. De Twentse coach sommeerde zijn spelers bij onze achterblijvers te blijven, wat resulteerde in gemopper over en weer. Gelukkig in het Twents, dus wij verstonden het niet. Wel raakten de “buzzels” meer en meer gefrustreerd en vergaten ze te scoren. Wij misten op een haar na ons 5de doelpunt en toen was het afgelopen: 9-4. Uw Heeren vonden het mooi, de scheids vond het mooi, idereen vond het mooi-behalve de Veene 2. Ze durfden zelfs niet meer alleen in de kleedkamer te komen.

En zo is het seizoen afgelopen. Met een mooie stand, maar geen mooi vervolg. Want volgend jaar is er geen Heeren V meer. Alle eclantante Heeren zijn weggekocht door Pro Recco, Boedapest PC en Olympiakos-of zijn ze met pensioen? In elk geval: uw vaste midachter ziet zijn korte schrijfcarrière voortijdig stranden. Resten nog de heerlijke momenten van seizoen 2018-19. De heerlijke boogballen van Fokko, Jan Dirk en BJ. Het degelijke keepersvakwerk van Dennis, het fantastische afstandschot van Reijn in de wedstrijd tegen Scholtenhagen. De heerlijke balletjes gehakt met satésaus van onze fouragemeester. De vrees’lijke acties van Hongaar Roel, de slingerworpen van Kobus. De schalkse lach van Han als hij zijn tegenstander verschalkte of een doelpunt maakte. JaapJan’s turbo bij de swimoff, of de splijtende zwemacties van Ab en Erik. En wellicht dankzij een slechts paar wedstrijden het hoge moyenne van Louis. Volgende week nog het Kippepoten toernooi en dan gaat Uw Vastemidachter plus H-V zomer vieren. En trainen natuurlijk….

Groet van Uw VasteMidachter

Wedstrijd verslag Aquapoldro CG2 – De Meer CG1

Hier is hij dan het laatste verslag van dit seizoen.

Helaas zijn we niet helemaal compleet vandaag. We missen Ilse , Wessel (zijn gips is gelukkig wel weer van zijn been maar hij mag nog niet zwemmen van de dokter) en Noah.

Noah heeft zijn BMX tot het uiterste getest, helaas is hij hierbij ten val gekomen. We hopen dat het snel weer de goede kant op gaat met je.

Om het personeelstekort wat aan te vullen was Gerben gelukkig bereid om met ons mee te spelen. Bedankt man dat je ons uit de brand geholpen hebt.

De begeleiding dan. Tja hoe zal ik het zeggen, geen Marit , geen Diana , geen Ritsert. Dus ja u voelt hem al aankomen. Ze zijn er weer Waldorf en Statler. Nou dat belooft wat. Denk je het seizoen zal wel in stijl afgesloten worden zit je weer met die twee opgescheept. Maar goed laten we blij zijn dat ze er zijn. Wie moet anders dat stelletje piranha’s in toom zien te houden?

Als alle spelers er zijn gaan ze de voorbespreekruimte in en wordt er kort maar krachtig overlegt. Naar verluid houdt Daan nog een korte speech over het afgelopen seizoen. Strekking van het verhaal, jammer dat we niet zoveel wedstrijden gewonnen hebben maar de sfeer is altijd goed geweest. En gelukkig is dat zo!

Hup in  zwaaien, nagels controleren en inzwemmen.

Onze tegenstander van vandaag is De Meer uit Culemborg. Dit team staat tweede en de vorige wedstrijd gingen we met 18-2 de bietenbelt op. Dat beloofd dus wat. Wat ik daar natuurlijk wel bij moet vermelden is dat wij niet meer het team zijn van de eerste wedstrijd die we tegen deze tegenstander gespeeld hebben. Dankzij de goede trainingen en het wedstrijdritme zijn we nu een klasse beter.

We beginnen aan de wedstrijd en die is nog geen halve minuut onderweg of er wordt al gescoord. Door wie, ja helaas door de tegenstander. Goed we zijn wakker en gaan ons nu aan de gemaakte afspraken houden. Met nog 2 minuut 50 te spelen staat het ondanks ons goede spel inmiddels 0-3.  Maar daar blijft het wat betreft de doelpunten van onze tegenstander dan ook bij. Jasper en Aiden weten er voor ons twee ballen in te prikken. Bamm dat staat. Het eerste kwart zit er op en het staat slechts 2-3. Lang niet slecht! Allemaal naar de kant een kort peptalk van Waldorf en Stadler en weer door.

Het tweede kwart. We gaan door met waar we mee bezig waren. Proberen zo goed mogelijk de tegenstander uit zijn spel te halen en ze het scoren zo moeilijk mogelijk te maken. En dat lukt ons aardig. De stand aan het eind van het tweede kwart is 2-4. Ok wij hebben niet gescoord maar De Meer ook maar één keer.

Hup het water uit en wisselen van kant. Een korte speech en weer door met de wedstrijd.

Helaas wordt het nu langzaam duidelijk dat wij maar één wissel hebben en de tegenstander zo’n beetje en heel reserve team op de bank heeft zitten. We sluiten het derde kwart af met een 2-8 achterstand.

Meteen maar door naar het einde van de het vierde kwart en dus het einde van de wedstrijd. Daan weet voor ons nog een doelpunt te maken en De Meer weet er ook nog een paar te maken. De eindstand is 3-11.

Dat is dus een stuk beter als de 2-18 van de eerste wedstrijd. Maar wat blijft hangen is dat we nu gewoon veel beter gespeeld hebben als de eerste wedstrijd. De inzet van iedereen was top.

Gerben enorm bedankt voor je hulp, ik hoop dat we volgend seizoen ook nog eens een beroep op je kunnen doen.

We hebben deze laatste wedstrijd gezien dat we dit jaar enorm gegroeid zijn als team.

En dat we gegroeid zijn als team kon je in de loop van het seizoen al zien. Goede trainers en begeleiders, wedstrijd ritme en laten we onze fanatieke fans niet vergeten. Dankzij hun trouwe aanwezigheid was het ook erg gezellig op de tribune. Nog niet alle ouders zijn er elke wedstrijd. Ik hoop dat dit volgend seizoen nog beter wordt als het al is. Mooi voorbeeld is de wedstrijd in Malkander waar er volgens mij van iedere speler wel ouders op de tribune zaten. Dat was gaaf!!

Tja en dan op naar volgend seizoen. Een deel van onze spelers zal al doorgaan naar de volgende leeftijdsklasse een deel blijft hangen, misschien zijn er wel leden die helemaal willen stoppen (wat ik uiteraard niet hoop) en er zal aanwas zijn vanuit de teams in de leeftijdscategorieën onder ons.

Wat duidelijk te zien was dit jaar is dat er op het moment dat er een inval speler is met net wat meer inzicht als onze eigen spelers het niveau van het hele team om hoog gaat. Ik hoop dat er bij de teamindeling van volgend jaar gestreefd wordt naar twee gelijkwaardige teams en niet meer een team één en team twee. Ik ben van mening dat er dan twee teams gaan ontstaan die in de top van de competitie kunnen mee draaien. We zullen zien wat het volgende seizoen ons gaat brengen.

We sluiten ook dit seizoen weer af met de team barbecue waar ELK teamlid maar ook ELKE ouder welkom is. Komt allen want het is echt gezellig. We zullen het seizoen onder het genot van een hapje en een drankje niet al te serieus doornemen. Bij voorbaat dank voor het organiseren en het beschikbaar stellen van jullie huis Aletta en Jeroen. Ben trouwens wel benieuwd of er posters van Kjeld aan de muur hangen maar dat gaan we zien.

Voor nu dank aan iedereen die er voor gezorgd heeft dat we dit seizoen weer heerlijk hebben kunnen waterpoloën.

En in de tussentijd, lekker trainen en we gaan elkaar zien op de barbecue!

De groeten van jullie trouwe supporter en razende reporter,

W.A. ter Polo.

Vervallen trainingen Paasvakantie en Pinksteren

 

Datum Zwembad Trainingstijd
Vrijdag 19 april Goede Vrijdag Sprenkelaar 20:00 – 22:30
Zondag 21 april 1e Paasdag Sprenkelaar 08:00 – 09:30
Maandag 22 april 2e Paasdag Sprenkelaar 19:30 – 21:00
Zondag 28 april Sprenkelaar 08:00 – 09:30
Woendag 1 mei Sprenkelaar 18:30 – 20:00
Zondag 9 juni 1e Pinksterdag Sprenkelaar 08:00 – 09:30
Maandag 10 juni 2e Pinksterdag Sprenkelaar 19:00 – 21:00

Let op!
Alle donderdag trainingen voor de jeugd komen vanaf 25 april te vervallen.
Zondag 5 mei is geen feestdag, dus is er gewoon training voor de jeugd.

Trainingen rondom meivakantie – hemelvaart – pinksteren

De onderstaande trainingen komen te VERVALLEN:

De Sprenkelaar:

 • Maandag 22 april van 06:00 – 07:00 uur
 • Woensdag 24 april van 16:30 – 17:30 uur (tweede uur gaat wel door)
 • Donderdag 25 april van 06:00 – 07:00 uur
 • Zaterdag 27 april van 07:45 – 09:15 uur (Koningsdag)
 • Maandag 29 april van 06:00 – 07:00 uur
 • Dinsdag 30 april van 18:30 – 20:00 uur
 • Woensdag 1 mei van 16:30 – 18:30 uur

 • Donderdag 30 mei van 06:00 – 07:00 uur (Hemelvaart)
 • Donderdag 30 mei van 19:00 -20:45 uur (Hemelvaart)

 • Zaterdag 8 juni van 07:45 – 09:15 uur (i.v.m. toernooi in Duitsland)
 • Maandag 10 juni van 06:00 – 07:00 uur (Pinksteren)

Malkander:

 • Zondag 21 april van 08:00 – 09:00 uur (1e Paasdag)
 • Donderdag 25 april van 18:00 – 19:00 uur
 • Zondag 28 april van 08:00 – 09:00 uur

 • Zondag 9 juni van 08:00 – 09:00 uur (Pinksteren)

Opm:

· Woensdag 24 april zijn alle kinderen van opleidingen welkom in

De Sprenkelaar van 17:30 – 18:30 uur

· Op donderdag 2 mei zijn alle kinderen van opleidingen welkom in

 Malkander van 18:00 – 19:00 uur