Wedstrijdverslag Heren 4

Met een klinkende 11-3 overwinning is er voor Heren 4 geen beter moment om wedstrijdverslag te doen. Aan ons de eer om een mooi avondje waterpolo in de Sprenkelaar af te sluiten.

Deze week mochten we aantreden tegen Flevo H3. Zoals altijd zijn we gestart met de wedstrijdbespreking door onze captain, waarin we het unaniem eens waren om dezelfde tactiek als voorgaande partijen te hanteren. Daar waren we immers zo succesvol mee. Gelukkig wist Joost af te sluiten met de bemoedigende woorden ‘van het zwemmen moeten we het hebben’, waardoor de verwachtingen voor vandaag inmiddels ergens op de bodem van het zwembad lagen.

Hoe dan ook, al snel bleek dat een periode van 4 weken rust ons goed heeft gedaan. De tactiek van de overrompeling wierp voor het eerst dit seizoen zijn vruchten af, met een overtuigende 4-0 na het 1e partje.

Maar belangrijker nog, het geloof in een goed eindresultaat nam toe nu Tim na 2 jaar droogstand ineens weer begon met scoren. Dan lijkt op zo’n avond alles mee te zitten!

In het 2e en 3e partje wisten we dan ook met vloeiende combinaties en knappe doelpunten uit te lopen tot 10-3. En ook Tinus onze rots in de branding kwam messcherp voor de dag met een aantal puike reddingen in één-op-één situaties.

Dreigender dan de schermutselingen tussen de scheidsrechters en de bank van Flevo werd het eigenlijk niet. De overwinning kwam dus niet meer in gevaar.

Niet om het doelpunt van Gerwin tekort te doen. Maar de enige kanttekening bij deze wedstrijd is dat we het 4e partje eigenlijk niet hadden hoeven spelen, zodat we eerder aan het bier hadden gezeten. De eerste overwinning van het seizoen moest namelijk goed worden gevierd!