Verslag 2de wedstrijd DG1

DG1 verslag

Een vierluik met de eerste hoofdstukken voor het boek: DG1 Seizoen 2023

Wedstrijd 2: OZ&PC Dg1 – Aquapoldro Dg1

Hoofdstuk 1: Van de meereizende ouder

Op zaterdag 23 september speelde de DG1 in Oldenzaal tegen OZ&PC. Met een aantal supporterde ouders en 9 spelers kwamen we bij het zwembad aan. De tegenspelers oogden best goed tijdens de warming-up met twee spelers die duidelijk al wat meer ervaren (en groter) waren dan de rest. De thuispartij scoorde de eerste 2 doelpunten en een duidelijke score van Aquapoldro werd vervolgens afgekeurd. Maar deze tegenslag duurde maar kort, het team werd ‘wakker’ en Ronald coachte ze naar een dikke overwinning. Met minimale wissels, maar duidelijk een team wat (nu al) heel mooi samenspeelt, goed verdedigd en snelheid heeft om de ballen op te zwemmen. Vanaf de tribune hebben wij, de supporters, genoten van een heel leuk spel. 

Hoofdstuk 2: Verslag vanuit het water namens Jesper Roelofs: 

Het was een hele zware wedstijd omdat, het een hele goeie tegenstander was. Twee rotere jongens tilden eigenlijk het team. De rest van het team was minder goed. Het was dan ook volgens mij een nieuw samengesteld team. Het eerste kwartje van de wedstrijd was niet heel denderend, ondanks dat we de bal hadden opgezwommen. Toen het tweede kwartje was aangebroken, was het ook al een stuk beter. En de tegenstander werd ook moeier. Vergeleken met ons team waren we nog niet zo moe met dank aan de trainingen van Dennis en Ronald. Toen de tweede helft begonnen was, stonden we dik voor en de keepers hadden gewisseld. We waren echt super goed op elkaar ingespeeld. Dit team is echt geweldig! Het vierde en laatste kwartje stonden we dik voor, ze konden niks meer doen. De tegenstander was heel erg moe ondanks dat ze veel meer wisselspelers hadden. Toen de wedstrijd afgelopen was hadden we met 6-23 gewonnen!

Hoofdstuk 3: Whatsapp

Ouders die thuis blijven leven mee via de waterpolo app en whatsapp

Het whatsapp verslag:

Topwedstrijd. 6 – 23 machtig mooi (smiley smiley) ..

Hoofdstuk 4: De analyse van de coach

Ze waren in het begin niet helemaal wakker en gaven teveel ruimte zonder druk op de bal. Daarna tandje erbij.

Goed verdedigen, snel weg op de break en goed verspelen naar de vrije speler waardoor veel verschillende spelers hebben gescoord. Heel leuk om te zien en te coachen.