Boschbad Training

Voor de buitentrainingen voor het Boschbad gaan een aantal dingen veranderen en er zijn een aantal punten waar rekening mee gehouden moet worden. Voor leden jonger dan 14 jaar (t/m C-Jeugd), moet een ouder aanwezig zijn.

Voor waterpolo geldt op de woensdagen een trainer aanwezig is om de jeugd in goede banen te leiden. Op de andere dagen dat waterpolo traint, is er geen trainer aanwezig.

Aankomst

De toegang tot het Boschbad gaat niet meer met de sleutel, maar met een RF-Tag. De poort op de J.C. Wilslaan is vervangen door een elektrisch bediend hek dat automatisch sluit na 10 seconden. Het hek gaat open 15 minuten voor aanvang van de training.

Vanaf dat moment gaat de “Estafette regel” in werking. Als je aankomt, blijf dat even wachten bij het hek zodat het het niet sluit. Als de volgende komt, neemt die jouw plek over en kan je doorrijden. Dit geldt voor auto’s en fietsers. Voordeel is dat je nooit echt lang hoeft te wachten.

Voor laatkomers is er een draadloze deurbel aangeschaft, deze hangt bij het hek. Het bereik van de deurbel reikt tot aan de badmeestertoren, maar voor een betrouwbaar bereik is het handig om in de buurt van de duikplank te blijven. De deurbel ligt in het Expositie hok op tafel.

Ben je toch te laat, dan kan je met de deurbel degene met de Tag laten komen. Deze persoon moet dan vanaf de badrand naar het hek lopen om speciaal voor jou open te doen.
Dus zorg dat je op tijd bent!

Voor de training

Er zijn wat aanmerkingen geweest op het omkleedbeleid. Bij aankomst worden de wc-ruimtes en het “Expositie hok” geopend zodat men daar kan omkleden. De dames/meisjes kunnen zich omkleden in de WC’s en het “Expositie hok”. De heren/jongens kunnen zich omkleden bij de badmeesterstoren of bij de duikplank.

Het is het meest praktisch als je je badkleding al aan hebt. De WC’s kunnen met de blauwe sleutel worden geopend, net als de opslagruimte waar de ballen en doelen liggen.

Tijdens de training

Het belangrijk dat tijdens de training er altijd iemand op de kant staat. Spreek dit onderling af, als er niemand staat, kan er ook niet getraind worden. Ook moet er tijdens de training iemand aanwezig zijn met een EHBO-diploma. Uiteraard mag deze persoon gewoon in het water liggen. In het hok ligt een lijst waarop moet worden afgetekend dat er iemand met EHBO-diploma aanwezig was.

Mocht je eerder weggaan, hou er dan rekening mee dat iemand met je mee moet gaan om het hek te openen. Probeer dit zo veel mogelijk te vermijden.

Na de training

Ook hier gelden de nieuwe omkleedregels. Teken de EHBO lijst af en sluit alle ruimtes. Zorg ervoor dat het hok en de WC’s weer netjes zijn. Eventueel met trekker of bezem nalopen. Bij vertrek geldt dezelfde “Estafette regel”, degene met de Tag is de laatste die vertrekt.

Trainingstijden in augustus

DagTijdAfdelingOpmerkingen
Maandag19:30 – 20:30Waterpolo
Dinsdag18:30 – 19:30Wedstrijdzwemment/m 5 september
Woensdag19:30 – 20:30WaterpoloJeugdtrainer aanwezig (E/D/C)
Vrijdag19:30 – 20:30WaterpoloVanaf 7 juli
Zaterdag8:00 – 9:00 Triathlont/m 19 augustus
9:00 – 10:00Wedstrijdzwemment/m 19 augustus

Let op! van 26 augustus is het Aquapoldro Toernooi, vrijdag 25 augustus is er ipv training opbouw toernooi.