Aquamail week 1

Beste leden, ouders, verzorgers, vrienden en vriendinnen,

Het nieuwe jaar is begonnen, helaas weer midden in een lockdown, maar we hebben goede hoop dat alles snel weer beter wordt. Eigenlijk had ik deze speech tijdens het Oliebollentoernooi willen doen, maar ook dat kon afgelopen jaar niet doorgaan. Toch was 2021 nog best een sportief waterpolojaar. In 2021 bestond Aquapoldro 100 jaar, helaas hebben we het niet kunnen vieren met een groots feest, maar wel met een leuke Zoom borrel en quiz, een jeugd activiteit en een prachtig magazine.

Vorig jaar begon ook met een lockdown en een afgelaste competitie. Het was lastig om iets te kunnen doen, maar dan ga je de waterpolomomenten des te meer waarderen. Het begon met Malkander die in de vrieskou het buitenbad opende en iedereen kon op eigen gelegenheid weer het water in. Het was iedere keer weer een verrassing wie je tegenkwam als je een kaartje had gekocht. Er werd zelfs oogluikend toegestaan dat er met een balletje werd gegooid.

Daarna kwam een spontane samenwerking met S.V. Orderbos, die dankzij bemiddeling van de gemeente Apeldoorn tot stand kwam. In het Orderbos konden we gebruik maken van de sportvelden om voor de jeugd weer iets te organiseren. De jeugd heeft hier een aantal weken gebruik van kunnen maken en er werd eindelijk weer samen gesport. Dit heeft zelfs de Stentor gehaald (Link)

Eind maart kwam Accres met het dappere besluit om het Boschbad vervroegd te openen. Helaas werd het water niet echt heel warm, waardoor de echte opening een maandje werd uitgesteld. In april kon iedereen weer het water in en werd er weer volop getraind in het Boschbad. Via de website van Aquapoldo kon iedereen zich inschrijven voor de trainingen en op die manier kon tot en met de zomervakantie in het Boschbad gezwommen en gebald worden.

Na de vakantie leek alles toch weer normaal te worden en de competitie ging weer van start. Tot in november de lockdown weer van kracht werd en de competitie werd stopgezet. Even de hoogtepunten van de competitie tot nu toe:

 • Heren 1 ongeslagen bovenaan
 • Heren 2 lekker bezig in de top 4
 • Heren 3 bungelend onderaan, maar het is wel gezellig
 • Heren 4 midden in de middenmoot
 • Dames 1 ongeslagen bovenaan
 • Dames 2 midden in de middenmoot
 • BG1 ongeslagen bovenaan met een doelsaldo van +108 na 6 wedstrijden
 • CG1 ongeslagen bovenaan
 • CG2 helaas onderaan
 • DG1 tweede plek
 • DG2 midden in de middenmoot
 • EG1 ongeslagen bovenaan

29 januari 2022 zou de competitie weer kunnen beginnen, laten we hopen dat dit gaat lukken en we de competitie af kunnen maken. Verder hopen we ook dat we in 2022 het Aquapoldro Toernooi weer kunnen gaan houden. De nieuwe toernooicommissie is bijna compleet en we wensen ze veel sterkte met de organisatie. Mocht je graag mee willen helpen, geef het door aan Louis. Er wordt nog gezocht naar iemand die handig is met de website en het beheren van de toernooi app. Uiteraard krijg je daar een spoedcursus voor. Zet het weekend van zaterdag 27 augustus 2022 in je agenda. Hoe het gaat verlopen, dat horen jullie later.

Tot slot wensen we iedereen een gezond en sportief 2022 toe,
Namens de Polocommissie,

Louis Op den Brouw
Polovoorzitter