Teamcompetities Rotterdam & Klazienaveen

Afgelopen weekend stonden na 22 maanden eindelijk weer teamcompetitie wedstrijden op het programma. De dames van de 1e divisie stonden aan de start in Rotterdam en de andere teams in Klazienaveen. Voor alle divisies stond een sprint triathlon (750m zwemmen, 20km fietsen, 5km lopen) op het programma.

Vanwege de corona maatregelen mocht er helaas nog geen publiek aanwezig zijn. In Klazienaveen werd zelfs uitgeweken naar een industrieterrein in plaats van het gezellige centrum. Dat is natuurlijk erg jammer is voor de sfeer, maar gelukkig waren er wel weer wedstrijden.

Om deel te nemen, moesten alle deelnemers een negatieve corona test of een bewijs van vaccinatie laten zien. Het verkrijgen van een negatieve test was in Apeldoorn nog wel een dingetje. Zonder enige berichtgeving was namelijk de testlocatie in Apeldoorn onverwacht gesloten, waardoor veel mensen een ritje richting Zutphen of Deventer moesten afleggen. Uiteindelijk konden alle heren en dames aan hun wedstrijd meedoen.

Waar in het verleden de uitdaging vaak bij de dames lag, hadden we nu een flinke uitdaging om de herenteams gevuld te krijgen. In de aanloop hadden we te maken met maar liefst 13 (!) afmeldingen. Vandaar ook de oproepen aan jullie om in te vallen. Alles leek erop dat we toch met 3 herenteams konden gaan starten, totdat op de zaterdag ervoor nog 2 mannen zich moesten afmelden met een blessure en buikgriep. Als gevolg hiervan hebben we toen in goed overleg met de teamcaptains besloten om 2 volledige teams te starten. Daardoor hebben we helaas Heren 1 moeten terugtrekken voor de wedstrijd in Klazienaveen. Gelukkig heeft dat dit jaar geen consequenties qua degradatie, omdat dit jaar alleen promotie en geen degradatie aan de orde is.

We zijn dus met 2 dames- en 2 herenteams gestart. De beide damesteams werden 9e (D1 van 14 en D2 van 13 teams). H2 eindigde op een keurige 8e plek van 22 teams. En H3 werd 18e van in totaal 22 teams. Hierbij nog enkele korte verslagen van de teams:

Heren 2

Laatste Mohikaan van H1 Steven maakte als Supersub indruk door als 2e uit het water te komen en als eerste van het team te finishen, voor vaste H2-ster Ronny en de sterk debuterende Gert-Jan die net voor het einde Andries nog voorbijsnelde met een in 17 minuten afgeraffelde 5k.

Heren 3

Eindelijk was er weer een teamcompetitie wedstrijd voor H3. Met een mix van oudgedienden (Klaas en Paul) en nieuwkomers (Michiel en Daniël) werd de strijd aangegaan. Duidelijk werd dat ook het niveau van de 4e divisie hoog is. De mannen eindigden allen mooi in de middenmoot. Op naar de volgende wedstrijd in Almere!

Dames 1

Mooie wedstrijd zonder publiek helaas en ook met goede spirit van ons team. 1 topper en rest steady! Blij met hulp van Manon van team 2. Voor haar een hele ervaring maar respect voor de inzet.

Dames 2

De dames die mochten starten waren als vanouds zenuwachtig voor aanvang van de wedstrijd. Bettine maakte haar debuut in de competitie. Erg spannend voor haar. Zwemmen is voor alle 4 dames niet het sterkste onderdeel. Gelukkig maken ze met fietsen veel goed. Alle 4 een mooie prestatie neergezet. Maar belangrijkste dat ze super enthousiast over de finish kwamen. Laat de volgende wedstrijden maar komen!

De volgende wedstrijd is in het weekend van 14/15 augustus in Almere. Dames 1 heeft dan een Team Time Trial (dus met 4 vrouwen gezamenlijk een triathlon afleggen), Heren 2 de Olympische afstand en de andere teams een Sprint wedstrijd.

Op naar de volgende wedstrijd! En hopen dat corona weer geen spelbreker zal zijn. Tegen die tijd zijn weer meer atleten gevaccineerd.