Team Time Trial Enschedé

Afgelopen zondag stonden 3 teams aan de start van een Team Time Trial wedstrijd op het Universiteitsterrein van Enschede. Dit was de laatste wedstrijd van de Teamcompetitie die je als team aflegt: 475m zwemmen in een zwembad, 5 rondjes (19km) fietsen en 3 rondjes (5km) hardlopen. Normaal begin je met een zeer korte individuele triathlon in de ochtend, maar deze was geschrapt.

Er werden door de teams erg goede prestaties neergezet. Zo werd dames 2 5e, heren 2 werd 7e en het 1e heren team behaalde zelfs het podium met een 2e plaats!!

Dames 2

Het samenstellen van een team voor een team wedstrijd is best een uitdaging. Het is handig dat je in de wedstrijd een beetje met elkaar mee kunt komen. Wij startten met Manon, Reina en Patricia. We hebben elkaars kwaliteiten goed gebruikt deze wedstrijd. Het team dat voor ons in de baan zwom deed dat duidelijk niet. Die dubbelde elkaar met het zwemmen. De teller helemaal in de war. Een atlete zwom een baan te veel, de ander te weinig. Zo gingen wij het dus niet doen!

Keurig bij elkaar gezwommen. Op naar het fietsen. Het eerste rondje was nog beetje spannend in de bochten, maar de 4 rondes erna kwamen we steeds beter door de bocht. En al snel haalden we een dames team in. Dat is goed voor de moraal. En daarna nog een! Dat ging goed! Door naar het lopen. Hier is Manon toch duidelijk de beste van de 3. Zo kon ze de laatste ronde Reina duwen en kwamen we met een prima tempo als een team over de finish. Een vijfde plaats!! Hierdoor een vierde plaats in het eindklassement. Een mooie uitdaging voor volgend seizoen! Wie weet zit er dan wel een podiumplaats in.

Heren 2

De seizoensfinale van H2 was er niet 1 waar promotie of degradatie op het spel stond. Maar bij een goede prestatie zouden we op kunnen schuiven van de huidige 8e plek naar de 5e plek – die maar 1 punt boven ons stond.
Reden te meer om ons team, bestaande uit Sven, Ronny, Gertjan en ondergetekende, goed voor te bereiden. Het zwemmen en fietsen werd geoefend, bij het laatste vooral het bochtenwerk. En dat betaalde zich uit. Bij het zwemmen werd de schade beperkt met een 15e plek. Vervolgens werd bij het fietsen veel terrein goed gemaakt met een 3e fietstijd. Tot slot werd het resultaat geconsolideerd met een 9e looptijd. Achteraf bleek dat we daar nog wel wat hadden laten liggen, volgende keer ook maar even trainen op ‘duwen’ bij het lopen????.

Niettemin betekende de 7e plek in einduitslag dat we van 8 naar 6 opschoven in de ranking. Een resultaat om tevreden mee te zijn!

Heren 1

Na een 4e plek in Almere, wisten we dat we wederom een goed resultaat konden neerzetten in Enschede. Onze topper Martijn Paalmaan deed namelijk mee! Echter wij wisten op de zaterdagmiddag pas dat hij die dag nog een kwart triathlon in Zwolle had gedaan. En daar eerste was geworden. Als dat maar goed gaat… ????

Het zwemmen ging gewoon goed (dit hadden we die week nog kunnen trainen in Malkander). Na een lang stuk lopen naar T1, konden we gaan fietsen. En man wat ging dat hard. Continue de teller boven de 40 en met wind mee af en toe de 50 aangetikt. Het ene team na het andere team werd ingehaald. Harry gaf in het laatste deel alles, aangezien hij door een blessure niet kon lopen.

Na wederom een goede wissel begonnen we aan het lopen. Ik wist dat ik de mindere loper zou zijn en het dus extra zwaar zou krijgen. En dat klopte ook, wat heb ik afgezien. Gelukkig werd ik regelmatig geduwd en uit de wind gehouden door Jeroen en Martijn, wat uiteindelijk een mooie tijd van 19min over 5km hardlopen opleverde!

Toen we over de finish kwamen stonden we 1e, maar de top teams moesten nog binnenkomen. 1 team was sneller en dat betekende een 2e plek, waar we uiteraard erg blij mee waren!

Dit was dus de laatste wedstrijd van de teamcompetitie. Bij alle divisies zijn helaas wedstrijden niet doorgegaan. Dit betekende ook dat er niet gedegradeerd kon worden.

Gezien de einduitslag kan 2022 een erg mooi jaar worden met misschien wel promotie van teams!

Einduitslag:

D1: 11e van de 15 teams
D2: 4e van de 13 teams

H1: 8e van de 22 teams (1 wedstrijd niet meegedaan)
H2: 6e van de 19 teams
H3: 15e van de 22 teams