Aquamail week 36

Yes!!! Waterpolowedstrijden kijken
Eindelijk, het gaat weer beginnen. Aanstaande zaterdag is de eerste officiële wedstrijd van het seizoen, Heren 2 trapt dan af met een wedstrijd voor de ManMeer Cup. Het is ook weer mogelijk om naar de wedstrijden te komen kijken, maar let er wel op dat je op de tribune 1,5m afstand van elkaar houdt en blijft zitten. Klappen mag, schreeuwen en zingen niet.Ook het Sprenkeltje is weer geopend, iedereen kan tijdens de wedstrijden weer gebruik maken van ‘t Sprenkeltje, maar ook daar geldt de 1,5m regel en dat je daar moet zitten. Dansen en hossen is op dit moment ook nog niet toegestaan.


Gezocht
Voor de wedstrijd van Heren 2 zijn we op zoek naar nog 1 jurylid. Deze telt gewoon mee in het juryrooster, dus je hoeft dan niet extra te jureren.Naast het jurylid, zijn we voor zaterdag ook op zoek naar een 2 barpersonen (barman en barvrouw is tegenwoordig niet meer correct) wie kan zaterdag tijdens en na de wedstrijd het Sprenkeltje bemannen?

Roosters en verzoek aan de ouders
De juryroosters en barroosters komen er zo snel mogelijk aan, op de achtergrond wordt daar hard aan gewerkt. Dit jaar zullen ouders ook gevraagd worden om bardiensten te draaien, zoals we dat ook bij hockey en voetbal zien. Voor iemand een bardienst mag draaien moet deze eerst een IVA certificaat halen, met dit certificaat ben je bewust dat er geen alcohol aan minderjarigen wordt geschonken en als iemand te veel gedronken heeft, die ook niets meer te drinken krijgt. Slechts 20 makkelijke multiple choice vragen en je bent IVA gecertificeerd.Meer informatie: https://aquapoldro.nl/sprenkeltje/

Basisscheidsrechter
Iemand die achter de jurytafel zit wordt tegenwoordig Basisscheidsrechter genoemd. Dit is hetzelfde als de W-offical functionaris.
Een basisscheidsrechter kan dus achter de jurytafel zitten om de score en klok bij te houden, de 20/30 seconden klok te bedienen of de registratie te doen van de wedstrijd op het tablet.
Het is ook mogelijk dat een basisscheidsrechter een jeugdwedstrijd moet fluiten voor de D en E jeugd. Iedereen die de W-offical functie behaald heeft, kan dit.
Alle spelers vanaf 16 jaar en anderen die dit nog niet hebben behaald, krijgen binnenkort een oproep om mee te doen aan de cursus Basisscheidsrechter.
Niet meedoen is geen optie, want basisscheidsrechter zijn hoort bij de sport, je doet er handige kennis op en anders benadeel je je eigen team daarmee.
In het bijzonder doen we ook een oproep aan ouders (van jeugdspelers) om zich aan te sluiten bij deze cursus. Want hoe meer personen kunnen jureren bij een team, des te minder vaak hoef je zelf te jureren.
Als ouders interesse hebben om basisscheidsrechter te worden, meld je dan even bij Louis (polovoorzitter@aquapoldro.nl)