Aquamail week 15

Seizoen 2020-2021 ten einde. 
Helaas houdt Corona iedereen en ook de sport wereld nog steeds in een wurggreep. Alleen het buitensporten is, onder bepaalde voorwaarden, te beoefenen maar ideaal is het absoluut niet. Gezien de laatste persconferentie en de situatie waarin er nog steeds geen vooruitzichten zijn op versoepeling van de maatregelen, heeft de KNZB besloten om de waterpolocompetitie 2020-2021 definitief te schrappen. Alle wedstrijden zijn afgelast. 

Niemand heeft kunnen voorzien dat deze Corona-crisis zolang met onze samenleving speelt. Afgelopen seizoen zijn er slechts 2 speel weekenden geweest.Hierdoor kent het seizoen 2020-2021 geen winnaars en geen verliezers, met als gevolg geen promovendi en geen degradanten. Laten we met z’n allen duimen dat we het nieuwe seizoen, meer mogen trainen en dat we ook weer een leuke wedstrijdpot mogen spelen. Hopelijk zijn na de zomer de meeste mensen gevaccineerd en gaan we weer een leuk en spannend seizoen tegemoet. Zodat we weer kunnen hopen op een beter en levendiger seizoen dan afgelopen jaar. 

T.a.v. van de nieuwe competitie heeft de KNZB besloten om het huidige seizoen te kopiëren naar het nieuwe seizoen. De teams worden in dezelfde afdeling geplaatst.Dit geldt voor de seniorencompetitie, aangezien de jeugdcompetitie ingedeeld wordt aan de hand van de inschrijving. De vele toernooien die de komende maanden in de buitenbaden worden georganiseerd, zijn het bewijs dat iedereen weer een gezellige pot waterpolo wil spelen. Het is aan jullie om hier gebruik van te maken, om weer een klein beetje in conditie te komen en de gezelligheid van het waterpolospel te omarmen. 

Voor nu hopen we vanaf 26april buiten te kunnen gaan trainen. De corona kilo’s moeten er bij sommigen af, de conditie moet weer op peil worden gebracht en we hopen elkaar snel weer te spreken tijdens de trainingen. 
Tot in het Boschbad!!  

Polosecretarissen Martin en Bianca Laan. 
Nieuw Trainingsschema per 26 april 
 Wat jammer dat het zou koud is geweest de afgelopen tijd, waardoor we slechts 1x hebben kunnen trainen in het hele koude Boschbad. Op Facebook waren de plaatjes met de thermometer op 17,6 °C te zien. Per 26 april is het Boschbad tot 19:30 open voor het gewone publiek waardoor onze tijden ook zullen wijzigen. Hieronder het overzicht van de trainingstijden per 26 april. Net als de vorige keer, zal je je ook weer moeten inschrijven voor de trainingen via de website (https://aquapoldro.nl/training-reserveren/?afdeling=Waterpolo). Er zullen ook een aantal trainingen uitvallen vanwege de Meivakantie (voor de jongste jeugd), Koningsdag en Pinksteren, deze trainingen staan dan niet in de keuzelijst. Dit rooster geldt tot de binnenbaden weer opengaan. Zodra daar meer over bekend is, zal een nieuw rooster gemaakt worden   

Dag Locatie Team Tijd Trainers
Maandag Boschbad B/C-Jeugd 19:30 – 20:30 Louis, Jos (B), Remco, Marieke (C)
Boschbad Senioren 20:30 – 21:30
Woensdag S.V. Orderbos D/E jeugd droogtrainen 17:00 – 18:00 Mark, Han, Dennis
Boschbad B/C-Jeugd 19:30 – 20:30 Louis, Jos, Esther (B), Remco, Marieke (C)
Boschbad Senioren 20:30 – 21:30
Vrijdag Boschbad Senioren 19:30 – 20:30
Zondag Boschbad D/E Jeugd, Mini’s, Waterratten 9:00 – 10:00 Mark,Dennis, Han, Judith, Ilona, Ineke, Ritsert en Nienke
Het 46ste en laatste Aquapoldro Toernooi? 
Zoals jullie allemaal hebben gezien komt het Aquapoldro toernooi er weer aan. Zet vrijdag 27 augustus en zaterdag 28 augustus vast in de agenda. Op vrijdag uiteraard voor de opbouw van het toernooi en op de zaterdag het toernooi zelf. Dit jaar weer voor 1 dag. De eerste teams hebben zich al ingeschreven en we kunnen er dit jaar weer een prachtig toernooi van maken. 

De laatste jaren is het toernooi door een vaste groep mensen georganiseerd. Dit jaar zullen Sven, Remco, Huub, Pieternella, Ronald, Jorg en Louis het toernooi voor de laatste keer organiseren. We doen dus een oproep aan jullie om je aan te melden om volgend jaar in de toernooicommissie te stappen, zodat het 47ste Aquapoldro toernooi in 2022 gespeeld kan worden, wie weet zelfs 2 dagen. Het zou toch heel zonde zijn als de 50 niet gehaald wordt. Heb je interesse, dan kan je dit jaar met de huidige commissie meelopen en zien wat er allemaal moet gebeuren. We hebben natuurlijk ook een uitgebreid draaiboek dat gebaseerd is op de ervaringen van de afgelopen jaren. 

Meer informatie via polotoernooi@aquapoldro.nl 
Informatie over het toernooi: https://aquapoldro.nl/waterpolo/toernooi/   
Teamindelingen en scheidsrechters 
Ondanks dat er dit jaar geen competitie is gespeeld, zijn we druk bezig met de indeling van het seizoen 2021/2022. Gelukkig is vrijwel iedereen de club trouw gebleven en kunnen we hopelijk weer een mooie indeling maken voor alle teams. Omdat we toch veel teams gaan inschrijven, moet de club daar ook een scheidsrechter tegenover zetten. Daarom doen we wederom de oproep om je aan te melden als scheidsrechter zodat we alle teams kunnen inschrijven. Graag bericht aan polovoorzitter@aquapoldro.nl