Jeugdige overmoed…

Heeren IV in Raalte, 15 Februari 2020 ca 19h30.

Onze top-keeper Dennis riep: Jongens, nog anderhalve minuut op de klok en 4-6 voor ons! Hij had toen al drie 5-meters tegengehouden. Maar de meest gerijpte talenten van Aquapoldro waren hun overmoed niet de baas. Twee doelpunten voor in de laatste periode, dat was lang geleden! Ze zochten opportunistisch naar een volgend doelpunt en vergaten te consolideren. Eindstand 6-6!

En het begon allemaal zo mooi. In Raalte werden we ontvangen door een enthousiaste menigte. Tante Rikie was er ook, waardoor Jan Dirk zich meteen thuis voelde. Het bleek dat Raalte op de been was voor de locale handbalsters, maar dat mocht de pret niet drukken. Kobus was begon meteen met scouten en bellen met hun zaakwaarnemers… Wij gingen aan de koffie.

Op weg naar de kleedkamer kwamen we Jeroen tegen. Hij meldde dat hij de hele dag zijn nieuwe contactlenzen had in gehad, maar ze nu had uitgedaan. Een mooie voorbereiding lag in het verschiet. Het nieuwe zwembad van Raalte werd goedgekeurd als blauwdruk voor hetr nieuwe bad in Apeldoorn en toen gingen we te water.

Zoals onze vaste lezertjes bekend spelen onze Heeren meestal de eerste 2 perioden goed. Uw vaste midachter zag ook deze keer dat we goed bij bleven. Ondanks het surplus aan snelheid bij de tegenstanders wisten we ze aardig vast te houden en zelf ook te scoren (3-2). De beruchte tweede helft liepen we zelfs in. Dennis hield zijn reputatie hoog door de 3e 5-meter van de wedstrijd te houden en wij maakten de 3-3! De wedstrijd dobberde heen-en-weer, en dat tempo was prima voor uw heren. Zij scoorden, wij scoorden en het was 4-4 voor het begin van de vierde periode-ongekend voor het seizoen 2019-2020.

De laatste periode vond Jeroen het doel opnieuw. De zenuwen waren deels nog onder controle bij 2 uitsluitingen van Wijhe en Arjan scoorde 4-6….Het hek was van de dam! Zoals gemeld: Dennis probeerde ons te temperen maar dat lukte niet en de riante voorsprong ging verloren; 6-6. Het voelde als een nederlaag en uw vaste midachter kon het moeilijk verkroppen. Tante Rikie was ook al naar huis en Kobus had alle talentvolle handbalters verpatst! …één puntje…

Groet van Uw Vaste Midachter