Heeren-IV aan de Verjonging.

Kent u die van die 15 negertjes (oh nee: mag niet meer..) Opnieuw dan. Kent u die van die 15 waterpoloers: die waren er niet! Dat wil zeggen: eerst waren er 15. Toen werd Kobus aangereden door zijn eigen antieke Volvo: 14. Han moest de kleintjes coachen:13, Kevin had te veel met de dames getraind: 12, Reijn deed mee met de Europese kampioenschappen spijkerbroek zwemmen in Boedapest (coach: Gerbrand): 11, Ab had op zn sodemieter gehad van zn fysio en leed aan het Ajax syndroom:10, Koos had last van zn arm: 9 en Karsten was de enige die de “10 kleine N…..” echt kent: zijn kinderen waren van het hek gevallen:8.

In de app telde JJ sneller mee dan uw vast midachter. Bezorgd informeerde hij hoe dat nu moest met 8…Na enig informeren stelden we vast dat we aan de verjonging moesten. Gelukkig: Niek en Bart stelden zich beschikbaar om in Twello op de bodem te gaan staan. Uiteindelijk waren we met 11 man, waaronder de twee jeudige kilometervreters. Vol goede moed begonnen we, vorige keer was het 6-6 geworden…

We hadden nota bene de uitzwembal omdat Bart zo hard zwom. Ook Fokko begon lekker met een afstandschot in de kruizing (0-1). Lang konden we dr niet van genieten want de Twellonaren maakten fluks gelijk en er volgden 4 U20s voor uw Heeren IV helden. Uiteindelijk maakte Arjan zijn U20 goed met een benutte S: toch nog 5-2.

De 2e periode begonnen we weer sterk, na een paar seconden 5-3. Helaas waren we niet helemaal scherp bij de man-meers die nu bij Prote-ase vielen, zij wel 7-4. De 3e periode werd Niek onterecht uit het water gestuurd.  Verder blonken we uit in kansen missen. Uiteindelijk getergd schoot Niek nog van afstand een bal binnen, maar de scheidsen vonden het niet binnen de tijd (9-5).

In de 4e periode waren onze Youngsters dr klaar mee. Eerst haalden ze de bal en toen scoorde Niek zijn verdiende treffer. Bart was het er mee eens en gooide er nog één in. Helaas deden er ook nog oude mannen mee en zij konden het tempo niet bij houden. Slechts een statische S werd er benut, en het werd 13-8.  

De take-home-message deze keer: we moeten meer scoren dan de tegenstander. Dat wist onze nationale wijsgeer ook al, maar onze Heeren zijn niet erg scherp. Misschien zijn ze bang voor promotie? Nou Heeren: dat zit er niet meer in, dus aan de bak!

 

Groet van uw-vast-midachter