Corona virus (Covid 19) – alle updates

Update 31 maart 2020

Beste leden,

Hopelijk is ieder van ons nog gezond. Het blijven moeilijke tijden en na de persconferentie van vanavond moeten we het nog langer uitzingen.

Al onze activiteiten zijn in elk geval gestopt tot en met 28 april en het ziet er naar uit dat dit nog wel langer kan duren. Zodra we meer weten zullen we dit communiceren met jullie. De polocompetitie en de zwem- en triathlonwedstijden zijn voor dit seizoen gestopt.

Ook wij weten niet precies wat ons te wachten staat, de berichten en regelingen kunnen per dag veranderen. We wachten niet geduldig af, maar achter de schermen zitten wij (het dagelijks bestuur) niet stil. Zoals eerder aangekondigd incasseren we voorlopig het badgeld voor kwartaal 2 niet. Omdat het niet 100% duidelijk is wat de verhuurders (Accress en De Sprenkelaar) gaan doen met de badhuur hebben we ook contact met de gemeente en de Sportraad hierover zodat wij niet in financiële problemen komen.

Verder zullen er kosten zijn die we misschien toch moeten betalen en waar geen inkomsten tegenover zullen staan. Denk aan activiteiten voor bijvoorbeeld de jeugd. Het bestuur heeft deze week voor die eventuele kosten een subsidieaanvraag ingediend bij het Rijk. We weten nog niet of dit wordt toegekend.

Voor nu: blijf gezond!

Dagelijks Bestuur

Ritsert Flim – Ester Buiting – Ton Gloudemans


Update 22 maart 2020

Beste leden,

De Coronacrisis duurt voort. Het is onzeker wanneer we weer gebruik kunnen maken van de zwembaden voor de trainingen en of (of wanneer) de polo en triathlon competitie kan worden hervat en er weer zwemwedstijden kunnen worden gehouden.

Dit heeft voor de vereniging, naast sportieve, ook financiële consequenties. We begrijpen dat dit bij de leden veel vragen kan oproepen, maar ook wij hebben niet alle antwoorden. We zijn afhankelijk van de ontwikkelingen in de komende tijd en blijven in gesprek met de KNZB/NTB, de zwembaden en de gemeente hierover.

Het bestuur heeft daarom besloten het badgeld voor het tweede kwartaal voorlopig niet te incasseren bij de leden. Zodra er meer duidelijkheid is wat de gevolgen zijn voor de vereniging zullen we dit laten weten. In deze onzekere tijden is uw en ons geduld een groot goed.

Deze mail is naar iedereen verstuurd maar het zou kunnen dat iemand deze niet krijgt of leest. Wij vragen daarom om dit bericht ook via eigen social media groepen (Facebook – Whatsapp) te verspreiden.

Dagelijks Bestuur

Ritsert Flim – Ester Buiting – Ton Gloudemans


Update 16 maart 2020

In navolging van de maatregelen die door het kabinet zijn afgekondigd in de bestrijding van het Coronavirus heeft het dagelijks bestuur besloten om de termijn waarbinnen geen activiteiten zullen plaatsvinden, te verlengen tot en met 6 april 2020. Er is nog geen besluit of maatregel van de KNZB over afgelaste wedstrijden in de periode van 31 maart tot en met 6 april ontvangen.

Het dagelijks bestuur volgt alle nieuws van het kabinet, NOC NSG en de KNZB op de voet. Zodra er meer bekend is brengen we jullie zo snel mogelijk op de hoogte.

Dagelijks Bestuur

Ritsert Flim – Ester Buiting – Ton Gloudemans


Beste leden,

De KNZB en de NOC NSF heeft alle zwemverenigingen het advies gegeven om alle activiteiten tot en met 31 maart af te gelasten vanwege het Covid-19 (Corona virus). Het dagelijks bestuur van Aquapoldro heeft vanavond besloten dit advies onverkort te volgen.

Dat betekent dat voor al onze sporten (zwemmen, masters, waterratten, waterpolo en triathlon) vanaf vrijdag 13 maart tot en met dinsdag 31 maart alle wedstrijden zijn afgelast en alle trainingen voor zowel de jeugd als de volwassenen niet doorgaan.

De volgende activiteiten komen ook te vervallen:

  • De Algemene Ledenvergadering van 17 maart 2020 wordt uitgesteld tot nader order.
  • Het diplomazwemmen van de Waterratten op 19 maart wordt verschoven naar later.
  • Het minipolotoernooi van 22 maart is afgelast.
  • De EHBO herhalingen van 14 en 28 maart worden uitgesteld.

Deze maatregelen gelden in elk geval tot en met 31 maart. Daarna bekijken we de situatie opnieuw waarbij we het advies van de KNZB en NOC NSF zullen volgen.

Deze mail is naar iedereen verstuurd maar het zou kunnen dat iemand deze niet krijgt of leest. Wij vragen daarom om dit bericht ook via eigen social media groepen (Facebook – Whatsapp) te verspreiden.

Dagelijks Bestuur

Ritsert Flim – Ester Buiting – Ton Gloudemans