Wedstrijdverslag PFC Rheden CG1 – Aquapoldro CG2

Enkele van u heb ik persoonlijk de hand al kunnen drukken maar degene die ik nog niet gesproken heb wil ik graag een voorspoedig 2019 wensen. Dat u allemaal in goede gezondheid het komende jaar mag doorbrengen.
Hopelijk kunnen we dit opluisteren met mooie resultaten tijdens de waterpolo wedstrijden van onze kinderen.
Tja en wordt 2019 dan het jaar waarin uw razende reporter ontmaskerd wordt of weet hij zijn anonimiteit te bewaren? Wel van mij zult u het niet horen.
Wat u wel van mij mag verwachten is een wedstrijdverslag van de door Aquapoldro CG2 gespeelde wedstrijden.

Wat staat er dan voor vandaag op het programma?

Het is de wedstrijd tegen PFC Rheden CG1. We zijn te gast in de Grote Koppel in Arnhem.
De tegenstander van vandaag staat één plek boven ons.  We hebben hetzelfde aantal wedstrijden gespeeld en hetzelfde aantal punten. Vanwege een beter doelsaldo staan ze echter een plaatsje hoger op de ranglijst.  Eéns kijken of we daar vandaag verandering in kunnen aanbrengen.
Aan de zelfs bij deze uitwedstrijd goed gevulde tribune zal het niet liggen. Jasper heeft zijn hele familie opgetrommeld. Tijdens de wedstrijd blijkt dat deze fans ook nog eens verstand van het spelletje hebben. Het zijn zelf “oud” waterpoloërs.

Met een voltallige begeleidingsstaf bestaande uit Marit, Diana en Dennis zijn we in Arnhem aanwezig.
Hoe zit het dan met de selectie? Wel die is niet helemaal voltallig. Liam en Aiden zijn niet aanwezig vanwege een welverdiende vakantie. Wessel is wel  aanwezig maar neemt plaats op de tribune.
Ja als u snel geteld heeft weet u dat we dus drie spelers missen! Gelukkig hebben de toppers Gerben en Stijn zich beschikbaar gesteld en komen ons versterken. Verder zijn vandaag aanwezig uitschuifbare armen Jasper, supersafer Pieter, aanvoerder Daan, steeds beter wordende William, tijger Noah, zich zelf in de strijd werpende Ilse en vuilwerk opknappende Laura.

Voor we beginnen aan de wedstrijd de nagelcontrole door de scheidsrechter. Uw razende reporter heeft van een afstand mee gekeken en constateert met tevredenheid dat er met het vuurwerk afsteken geen vingers en ogen verdwenen zijn.
Nu maar eens kijken of er nog oliebollen in de weg zitten of dat we gewoon volle bak er tegenaan kunnen.

Het eerste kwart begint en de eerste bal is voor de tegenstander.
William begint meteen flink te storen en verovert de bal terug. Na een overname door PFC begint Noah met het storen. De bal komt bij Stijn en hij krijgt een vrije bal mee. De kans die hieruit ontstaat gaat er helaas niet in. Er volgt een tegenaanval maar daar is de eerste safe van Pieter. Aquapoldro gaat via Jasper in aanval. Noah ligt in schiet positie maar helaas beland de bal niet in het doel. De tegenstander neemt over en weet van de kans een doelpunt te maken. We staan 1-0 achter. Ondertussen stroomt er nog meer publiek voor ons binnen. Wij weer in de aanval via Noah, we krijgen een vrijebal tegen. Mij niet geheel duidelijk waarom maar goed. Uit de tegenaanval volgt schot, maar deze belandt naast Pieter op de paal. Pieter gooit een mooie lange bal op William. Helaas weten we daaruit geen kans te creëren. De tegenstander gaat weer in de aanval. Er volgt een schot maar de bal wordt door Pieter uit de lucht geplukt. Pieter passt de bal op Ilse. Helaas wordt de bal overgenomen door de tegenstander. Tijdens het verdedigen krijgen we een vrije bal tegen. Uit schot wat volgt door een safe van Pieter geen doelpunt. We nemen uit met een lange bal op Stijn. Door een overtreding op Stijn krijgen we een vrije bal mee. Helaas weten we daar geen kans uit creëren. De tegenaanval is gevaarlijk. Met een boogbal probeert de tegenstander Pieter te verschalken. Maar dat gaat mooi niet door. Pieter komt omhoog uit het water en plukt de bal uit de lucht. Zo het eerste kwart zit er op. We staan met 1-0 achter maar liggen lekker te poloën.

In de rust een peptalk van Marit. En we gaan er weer tegen aan.

De eerste bal van het tweede kwart is voor de tegenstander en die gaat meteen in de aanval. De bal belandt echter op de lat. Je kunt ook zeggen Pieter keek de bal op de lat. De tegenstander gaat door met aanvallen. Onze gastspeler Gerben laat zich bij deze aanval verdedigend van zijn best kant zien. Ook Stijn laat zich gelden en speelt de bal rustig terug op Pieter. Wij weer in de aanval. Dit maal via Noah. Noah speelt een mooie pass op Daan. Helaas weet hij geen schot richting doel van de tegenstander te produceren. Na een overtreding op Daan krijgen wij een vrije bal mee. De pass is op Laura. Ook hier weer een overtreding en dus een vrije bal voor ons. Laura passt op Noah. De tegenstander heeft de handen vol aan ons want weer een overtreding. We krijgen een 5 meter. Daan schiet en scoort. Maar wat is dat nu? De goal wordt afgekeurd. Het schot zou te vroeg zijn genomen. Dan maar in de herkansing. Helaas gaat dit schot mis. Shit, hadden we mooi gelijk gestaan! Er komt een tegenaanval maar het schot gaat naast. Pieter heeft de bal en passt op Stijn. Stijn zwemt als een razende op en krijgt een vrije bal mee. Er volgt een pass van Noah op Stijn en Stijn weet van deze kans een goal te maken! Mooi samenspel en een verdiende 1-1. Gaaf!!
PFC gaat weer in de aanval en hun schot komt tegen de paal. Wij weer in de aanval, dit maal via Ilse. We krijgen door een overtreding een vrije bal mee. De bal belandt uiteindelijk bij Gerben. Zijn schot belandt helaas op de paal. Jammer dit had meer verdiend. Tijdens de tegenaanval is Gerben goed aan het verdedigen. Helaas toch kans en een schot richting doel van Pieter. Balen de bal gaat er in. Het staat 2-1. Maar we laten ons niet kisten. Jasper neemt de bal uit en een lange bal William volgt. William passt op Laura en met een mooi schot weet zij te scoren. Hoppa 2-2.
Het tweede kwart zit er op.

We wisselen van kant en de spelers krijgen wat tactische aanwijzingen van Marit en Diana.

3e
Wel u weet wellicht dat theoretisch het derde kwart voor ons het lastigste kwart is. In het verleden werd hierin de wedstrijd nog wel eens verloren. De laatste wedstrijden gaat dit echter al steeds beter. Maar ja als je eenmaal de naam hebt in het derde kwart de wedstrijd te verliezen, kom daar dan nog maar eens vanaf! Wel we zullen ons best eens gaan doen.
De eerste bal, ach laat maar ik vermeld het niet meer. De tegenstander gaat in de aanval en via de vingertoppen van Pieter belandt de bal in het goal. Shit 3-2. Zo komen we niet van die naam af natuurlijk. Goed, aan de bak dus! De eerst volgende bal komt bij Laura. Een mooie pass op Daan volgt. Daan zwemt op en schiet zelf. Bamm goal 3-3! Zo dat is weer recht getrokken.
Tijdens een aanval van Aquapoldro onstaat er een strijd om de voor het goal van de tegenstander. Jasper en William doen hun uiterste best maar weten de bal helaas niet veroveren. Een tegenaanval volgt. Maar het schot gaat ruimschoots mis. Pieter neemt de bal uit en speelt deze naar Jasper. Een lange bal van Jasper op William volgt. En wat de tegenstander eerder bij Pieter niet lukte gaat bij ons wel goed. William laat even zien hoe je een boogbal neemt. Hoppa over de keeper heen en in het mandje! Bamm 3-4 voor! De tegenstander wil de achterstand zo snel mogelijk weer ongedaan maken. Maar daar steekt Jasper in dit geval een stokje voor. Hij ligt goed te verdedigen. Er volgt een mooie bal op Gerben. Er wordt echter een overtreding op deze topper gemaakt en we krijgen een vrije bal mee. Helaas wordt de bal onderschept en gaat de tegenstander in de aanval. Maar had ik al verteld over Pieter? Ja klopt, weer een safe. PFC wil graag voor het einde van het derde kwart de stand nog gelijk trekken. Door goed verdedigen van William dit keer gaat dat echter mooi niet door. Wij weer in de aanval. Een pass van Jasper op Daan. Helaas geen doelpunt voor ons. Weer een aanval van Aquapoldro. Een mooie pass van Noah op de vrij liggende Daan. Hij laat deze buitenkans niet aan zich voorbij gaan en lanceert een schot richting doel van de tegenstander. En de bal gaat er in! Bamm het staat 3-5. Nu gaat de tegenstander nog fanatieker in de aanval. Maar onze gastspeler Gerben laat dat niet gebeuren. PFC weet niet tot een schot te komen. Ilse ziet de tijd weg tikken en probeert met een slim afstandschot de keeper te verschalken. Helaas lukt dit niet. Het derde kwart zit er op en we staan met 3 – 5 voor.
Bij deze wil ik dus vanaf nu niemand meer horen over een derde kwart wat ons de nek om doet. We gaan van 2-2 naar een 3-5 voorsprong!

In de rust weer tactische aanwijzingen van Marit en Diana. Ik kan het niet verstaan maar het zal er op neer komen dat we nog een kwart moeten knallen en zien de overwinning over de streep te trekken.

Nou daar gaan we dan voor het vierde kwart.
Tijdens de eerste aanval van de tegenstander krijgen wij een vrije bal mee. Er volgen de nodige overtredingen door de tegenstander. Uit een vrije bal passt Gerben de bal op Noah. Ook hier weer een overtreding. Dit maal is Stijn zo slim de bal vast te houden. Beetje tijd pakken. Uit weer een vrije bal weten we helaas niet te scoren. De tegenstander krijgt de bal  mee en gaat in de tegenaanval. Dit maal is het Laura die goed ligt te verdedigen. Wij kunnen overgaan tot de aanval. Nu krijgen wij een vrije bal tegen. De tegenstander schiet een lange bal over Pieter en de bal blijft volgens de geheel objectieve waterdrager Dennis op de lijn liggen. We zien de scheidsrechter twijfelen maar toch wordt het schot tot goal gepromoveerd. Ik zeg een verlaat kerstkado. Maar goed de stand is dus 4 – 5. Nog even alle zeilen bij zetten. Uit een aanval van ons is Noah gevaarlijk aanwezig voor het goal van de tegenstander. Helaas komen we niet tot een doelpoging. Tijdens de strijd om de bal krijgen we een vrije bal tegen. Het schot wat uit de aanval volgt belandt op de paal. Pieter pakt rust aan de bal. Een lange bal naar voren mislukt helaas. De tegenstander gaat over tot de aanval. Maar ook nu weer een supersafe van Pieter. Een lange bal op Gerben, het is hem niet gegund dat de bal in het doel belandt. We krijgen nog een vrije bal mee.  Ilse passt de bal op Jasper. Helaas ook hieruit volgt geen doelpunt voor ons. Zou lekker zijn nu nog een wel verdiend doelpunt mee pakken. Dan zijn de punten in de pocket. Met nog een minuut te spelen gaat de tegenstander nog een keer in de aanval. Het schot is buiten bereik van Pieter en belandt in het goal. Balen 5-5. Met minder als een minuut te spelen weten beide partijen niet meer te scoren. Jammer, we hadden best verdiend om te winnen!
Maar ook deze eerste wedstrijd van het nieuwe jaar heb ik weer met plezier op de tribune gezeten. Zeer veel dank aan onze gastspelers Stijn en Gerben! Ik hoop dat jullie het leuk vonden om mee te doen. Voor ons waren jullie van grote waarde!

Uw razende reporter heeft nog wel een wens voor dit seizoen. Wat zou het mooi wanneer we weer met een volledige selectie in het bad liggen ook een volledige selectie op de tribune hebben. Alle ouders aanwezig! Dat is gaaf voor onze spelers!
Kijkt u eens in de agenda naar zondag 17 maart. Dan spelen we in onze tweede thuishaven Malkander om 16:30 tegen NDD CG2. Het is nog even weg dus blok het in uw agenda, moet toch mogelijk zijn.

En in de tussentijd? Train lekker verder, we spelen nog een paar pittige potjes de komende weken. Hierbij zullen we eens laten zien wie Aquapoldro CG2 zijn!

Voor nu, graag tot de eerst volgende wedstrijd op 12 januari om 18:45 uur in Malkander.

Met de vriendelijke groeten van uw trouwe supporter en razende reporter,

W.A. ter Polo.