Wedstrijdverslag ENC Arnhem CG1 – Aquapoldro CG2

Deze week is onze tegenstander ENC Arnhem CG1 in zwembad Valkenhuizen in Arnhem.
De tegenstander staat 3 plekken boven ons. De eerste wedstrijd van dit seizoen tegen deze tegenstander in de Sprankelende Sprenkelaar werd door ons gewonnen met 7 – 4.
Kansloos zijn we dus zeker niet.
Eens even inventariseren wie we allemaal ter beschikking hebben vanmiddag. Ik zie ons vaste begeleidingstrio Marit, Diana en Dennis. Als uitvoerenden hebben we vandaag ter beschikking : Jasper / Pieter / Daan / William / Noah / Ilse / Laura / Aiden / Liam en Patricia is er om ons te helpen. En hé staat Wessel daar langs de kant? Maar die was toch ziek? Eens even gaan horen. Al snel wordt duidelijk dat Wessel de hele week al het voedsel wat hij tot zich nam niet via zijn darmstelsel zijn lichaam weer heeft uit gewerkt. Verdere details zal ik u besparen maar, mocht u daar behoefte aan hebben, gebruik uw fantasie zou ik zeggen.
We begrepen dat Wessel het zelf nog wel zag zitten om zijn team in het water te ondersteunen maar dat zijn vader dat niet goed vond. Wat een vervelende eigenwijze man is dat toch. Laat die jongen toch zwemmen. De dames langs de kant opperden al om eens met Wessel over zijn vader te gaan praten. Uiteraard zonder dat deze er bij aanwezig is.
Bij wat doorvragen bleek echter toch wel dat zijn vader een wel overwogen beslissing had genomen.

Nog even wat rond kijken door het zwembad heen en dan blijkt dat de supportersschare van Aquapoldro wat verspreid zit deze keer. Wel leuk om te zien dat er steeds meer mensen aansluiten. Toch weer een nieuw gezicht op de tribune. Gaaf!

Moet mij nog even van het hart dat we op de heen weg ter hoogte van Terlet op de A50 werden in gehaal door een hard rijdende blauwe BMW 5 serie met een licht kalende grijzende man uit een van de heren teams achter het stuur. Wegens gebrek aan bewijs zullen het bij een waarschuwing laten deze keer.

Goed, de wedstrijd.

Het eerste kwart :
Daan zwemt op en pakt de eerste bal. We gaan meteen over tot de aanval. Na wat heen weer spelen en de nodige druk door ons krijgen we een vrije bal mee. De bal belandt bij Noah en die weet een mooi schot richting doel van de tegenstander te lanceren. Helaas wordt de bal door de keeper tegen gehouden.
Vervolgens gaat ENC in de aanval. We verdedigen goed maar toch volgt er een schot richting het goal van Pieter. Maar de bal gaat over.
Wij weer aan de beurt. Jasper neemt de aanval op zich. Passt de bal op Daan en daar heeft de tegenstander een overtreding nodig om ons te stoppen. Na overname van de bal door ENC volgt een aanval van de tegenstander. ENC weet een speler vrij te spelen. Echter is Jasper daar als de kippen bij en hij blokt het schot met zijn lange armen. Niks aan de hand dus.
Uit de volgende aanval van ENC belandt een schot op de lat. Pieter neemt de bal snel uit. De tegenstander krijgt een vrije bal tegen. Uit de aanval weet Liam een schot richting doel te lanceren. Helaas wordt het schot geblokt. ENC weer in de aanval. Helaas weten we deze keer niet te voorkomen dat de tegenstander een succesvol schot richting goal afvuurt. We staan 1-0 achter.
Nu zijn wij aan de beurt. We zetten een aanval op via Aiden. De bal belandt na een pass van Aiden bij Daan. Daan ziet Jasper vrij zwemmen en speelt de bal door. Een schitterend schot van Jasper en we hebben de stand weer gelijk getrokken. Mooi samenspel, klasse goal!!
Nu ENC wat weer in de aanval gaat. Jammer genoeg weten ze meteen te scoren en weer een voorsprong te nemen. Het is 2-1. Nou wij dan maar weer. Jasper haalt bal op en weet een schot richting goal van de tegenstander te lanceren. Helaas mist de bal het doel. ENC neemt meteen weer over. Echter goed verdedigen van Daan heeft tot gevolg dat Pieter de bal rustig op kan pakken. Een lange bal van Pieter op Noah. De tegenstander maakt een overtreding. De bal belandt bij Patricia. Haar mooie boogbal komt op de lat. Deze had meer verdiend. Uit de laatste aanval van de tegenstander van dit kwart komt nog wel een schot. Maar die bal gaat over. We eindigen het eerste kwart met 2-1 achter.

Het tweede kwart :
Met een niet onoverbrugbare achterstand beginnen we aan het tweede kwart. De bal belandt bij de tegenstander. Deze gaat over tot de aanval. Maar William laat dit niet gebeuren. Hij ligt goed te storen en maakt het de tegenstander zeer moeilijk om een aanval op te zetten. Daan sluit aan en dwingt de tegenstander al zwemmend terug op eigen helft.
Toch weet de tegenstander onder de druk uit te komen en een aanval op te zetten. Het schot wordt echter door Pieter uit de lucht geplukt. We zetten meteen een aanval op via Aiden, Patricia en William. Een mooi opgezette aanval. Helaas weten we geen schot richting doel van de tegenstander te lanceren. De tegenstander gaat over tot de aanval en gaat de kwaliteiten van Pieter testen. Wel dat is uiteraard geen probleem. Pieter pakt de bal gewoon op. Meteen een lange bal van Pieter op William hij passt direct mooi door op Noah. De tegenstander heeft een overtreding nodig. Aiden neemt de vrije bal en passt op Daan. Het schot van Daan wordt geblokt, jammer! ENC gaat weer in de tegenaanval. We liggen echter goed te verdedigen als team. Ook gaaf om te zien! Pieter doet zijn zoveelste safe. Het volgende schot gaat over. Wij weer aan de beurt. Wij krijgen een vrije bal mee. De bal komt bij Laura, ze doet haar uiterste best maar weet helaas geen schot te lanceren. Uit de tegenaanval wet de tegenstander helaas wel te scoren, het staat 3-1. Ilse neemt de bal uit. We zetten de aanval op. Helaas bereikt de bal de goed vrij liggende Daan net niet. ENC weer, we verdedigen als de beste maar ENC weet toch te schieten. De bal gaat via de vingertoppen van Pieter helaas de goal in, balen,4-1. En het tweede kwart zit er op.

Er wordt van kant gewisseld. Vanuit de toeschouwers klinken echter bijzondere woorden. Deze wedstrijd zou beter voor het hart zijn als andere wedstrijden. Hoe dat precies zit? Wel de dames zitten achter het doel en niet op een verhoging. De wedstrijd is op deze manier wat moeilijker te overzien. Er wordt nu wel begrepen dat de spelers niet altijd alles zien wat er vanaf de tribune wel gezien wordt. Betekent dit dat we minder fanatiek en kritisch zijn? Nee zeker niet!

Wel het derde kwart dan.
De eerste bal is voor ENC. Aquapoldro gaat wel door waar ze het eerste en tweede kwart ook al goed mee bezig waren. Sterk verdedigen! Dit keer onder aanvoering van Liam. En als er dan toch een schot richting goal gaat hebben we daar altijd de sterk keepende Pieter nog. Pieter pakt de bal op speelt op Patricia. Zij speelt meteen mooi door op Ilse. Helaas komen we niet tot aan het doel van de tegenstander. Tegenaanval van ENC maar Pieter komt uit en pakt de bal op. Als ENC de bal weer heeft drijft Daan de tegenstander op. Wij krijgen een vrije bal tegen. Verder niets aan de hand. Een schot van Aqaupoldro gaat helaas mis. Wij weer in de aanval. Ilse passt op Jasper. Jasper doet een schot helaas komt de bal niet tot aan het doel. Een volgend schot van de tegenstander wordt door Pieter gepakt. Pieter neemt de bal uit op Ilse. Zij speelt meteen door op Jasper. De bal komt bij Daan, helaas treft zijn schot geen doel. Een vrije bal voor Aquapoldro. De bal komt bij Ilse helaas gaat haar schot over. Uit de tegenaanval weet de tegenstander geen kans te creëren. Jasper gaat nog een keer richting doel van de tegenstander. Een pass op Patricia. Haar schot wordt echter overgetikt door de keeper. We verdedigen goed de rest van het derde kwart. Via een lange bal van Pieter op Jasper en de bal door naar Daan zetten we nog wel een aanval op. Helaas gaat het schot mis. Er wordt niet gescoord door beide partijen in het derde kwart. De stand blijft dus 4-1.

Het vierde en afsluitende kwart :
Gebeurt er het vierde kwart nog wel wat? Ja zeker! Wij in de aanval, de tegenstander die zijn uiterste best doet om een aanval op te zetten. Maar door wederom goed verdedigen van onze kant, met dit keer Noah als aanjager, weten ze niet gevaarlijk te worden. Wij zetten via Patricia en Liam nog een aanval op. Helaas haalt de bal de vrij liggende Jasper niet. Pieter weet nog wel een bal van de lijn te halen. Jammer dat zijn moeder dit niet ziet. Ze zit gewoon op haar telefoon het schaatsen te volgen. Maar misschien is hunk Kjeld wel in beeld. Tja dan kan ik me ook nog wel voorstellen dat je even afgeleid bent. Wel opvallend dat de aanwezige mannen niet het vrouwen schaatsen aan het volgen zijn. Afijn trek zelf uw conclusie.
Goed weer bij de les en verder met de wedstrijd. Een lange bal van de keeper van ENC en ze worden nog gevaarlijk ook. Maar daar is Pieter weer met een safe. Dit keer zit zijn moeder wel op te letten. Het schaatsen zal wel afgelopen zijn. Jasper probeert nog met een schot en even later met een boogbal de keeper van de tegenstander te verschalken. Helaas lukt dit niet.
ENC komt niet meer in de buurt van het doel van Pieter. En Aquapoldro weet ook niet meer gevaarlijk te worden. De eindstand is dus gelijk aan de eindstand van het tweede kwart. Het is 4-1 gebleven.

Al met al kan ik zeggen dat we verdedigend een zeer goed wedstrijd gespeeld hebben. Iedereen heeft zich voluit in gezet. De aanval nog een beetje finetunen en we zijn een gevaarlijke tegenstander voor iedereen.
Volgende week staat de volgende wedstrijd al weer op het programma. Dan is in de Sprankelende Sprenkelaar RZC CG1 onze tegenstander. Hopelijk is iedereen dan weer hersteld van haar of zijn griep kwalen en gaan we het deze tegenstander ook moeilijk maken. Vorige wedstrijd ging met 15-2 verloren. Maar we hebben nu ons thuis voordeel en we zijn gegroeid in ons spel.
Bij deze dus een oproep van uw razende reporter, komt allen om 17:45 uur naar De Sprankelende Sprenkelaar en neem uw familie en vrienden mee. We hebben jullie steun nodig.

En voor de spelers? Weer lekker trainen deze week en dan vol er tegen aan volgende wedstrijd.

Met de vriendelijke groeten van uw trouwe supporter en razende reporter,

W.A. ter Polo.