Wedstrijdverslag De Breuly CG1 – Aquapoldro CG2

Laten we beginnen met koppen tellen. Nee laten we beginnen met de begeleiding van vandaag aan u te introduceren. Nee laten we beginnen met de reis naar Zevenaar.
Er werd vandaag niet verzameld maar een ieder reed op eigen gelegenheid naar Zevenaar. En dat was maar goed ook. Waarom zult u zich afvragen. Wel dat zit zo. De weg naar Zevenaar moest worden afgelegd onder een soort van code oranje. Handen en voeten waren nodig om de wind en de regen de baas te zijn. Er waren ter hoogte van Terlet weinig tot geen zweefvliegtuigen te zien. Waren we gezamenlijk gegaan en had een enkeling van ons illegale snelheden moeten aanwenden om de rest bij te houden dan was deze misschien gepromoveerd tot zweefvliegtuig. Afijn gelukkig is een ieder veilig in Zevenaar aangekomen.
Dan nu eerst maar eens kijken wie we aan begeleiding hebben. Geen Marit of Diana te bekennen. Dus mijn vermoeden zal wel waarheid worden ben ik bang. Het zullen Waldorf en Statler wel weer zijn. Deel één van dit duo, Dennis, zie ik al lopen. Of hij dan voor Waldorf of Statler door gaat laat ik aan uw eigen fantasie over. En in plaats van de andere helft van het illustere genoemde duo duikt er geheel onverwacht een stand in op. Het is Ritser die zich beschikbaar stelt. En tja welk karakter uit de muppetshow zullen we nou eens aan hem verbinden. Wel is hij Gonzo, Fozzie, Scooter, Miss Piggy? Nee dat laatste doen we hem niet aan. Bepaald u rustig zelf met wie Ritsert het beste vergeleken kan worden. Maar ik wil u nog wel even helpen herinneren aan Animal, woeste baard en ….
Ik dwaal af, nog even en het wordt een Frank Kramer tijdens zijn laatste wedstrijd verslag. Dat moeten we voorkomen.
Koppen tellen dan, voordat we naar de wedstrijd gaan.

Met Ilse, Daan, Pieter, Jasper, Noah, William, Liam, en Aiden gaan we vandaag De Breuly te lijf. Deze tegenstander staat op plaats 6 en de vorige wedstrijd in onze thuishaven de Sprankelende Sprenkelaar ging met 1 – 13 verloren. Dat zou vandaag dus wel eens een pittig potje kunnen worden.

Een blik op de tribune leert ons dat deze ook in deze uitwedstrijd goed gevuld is. En ja daar zien we inderdaad ook Wessel met zijn gipsen poot. Ondanks dat hij dus niet mee kan doen is hij er toch om zijn team te ondersteunen. Top!

Een korte maar gedegen voorbespreking en we gaan inzwemmen. Na het inzwemmen gaan we met één wissel op de bank van start. Een blik bij de tegenstander op de bank leert dat daar 3 wissels voorhanden zijn. Maar we laten ons niet intimideren en gaan vol goede moed het water in.
Dit water is overigens aan zijde van het bad maar 1.40 meter diep. Dat betekent elk kwart wisselen.

De scheidsrechter fluit en we gaan van start.
De eerste bal is voor De Breuly en die gaan meteen over tot de aanval. Maar goed ze kunnen proberen wat ze willen Pieter is goed ingeschoten en laat zien waarom hij onze sluitpost is. Er gaat geen bal in. Na een mooie safe gaat Jasper er van door. Pieter ziet het en speelt de lange bal. De actie is goed opgezet maar helaas gaat de bal tegen de kant. Vrije bal voor de tegenstander.  Bij een volgende aanval van de tegenstander vliegt de bal net langs vingers van Pieter en weet de tegenstander er toch te scoren. We staan 1 – 0 achter. Een mooie pas van Jasper op Noah. Helaas komen we niet tot het wagen van een schot. Aiden gaat over tot de aanval. Ook hier weten we helaas geen doelpunt uit peuteren. De tegenstander weer in de aanval. De bal gaat onder water en wij krijgen een vrije bal mee. Liam gaat en ziet Jasper vrij liggen. Via Jasper meteen door naar Noah. Hij neemt de bal mee maar ook deze aanval strand helaas. Er volgen nog een paar schoten op ons doel maar Pieter pakt ze of ze gaan over. Aan het eind van het eerste kwart krijgen we nog een 5 meter mee maar helaas weten we deze niet verzilveren. Jasper waagt nog een schot op het vijandelijke doel maar ook deze bal gaat er helaas niet in. We sluiten het eerste kwart af met een 1-0 achterstand. Lang niet slecht.

We wisselen dus van kant en gaan van start met het tweede kwart.
We beginnen meteen de tegenstander goed vast te leggen en hun aanval te verstoren. De scheidsrechter is van mening dat wij een overtreding maken en we krijgen een vrije bal tegen. Uit deze vrije bal weet de tegenstander een kans te creëren. Deze bal is helaas onhoudbaar voor Pieter. Het staat 2-0. Een volgende aanval wordt door Pieter onschadelijk gemaakt en een lange bal op Aiden volgt. Hij speelt meteen door op zijn broer Liam. Helaas komen we door goed verdedigen van de tegenstander niet tot een doelpoging. Uit de tegenaanval volgt een schot op de paal. Het spel gaat wat heen weer. Uit een volgende aanval weet onze tegenstander helaas wel te scoren. Het is 3-0. Nu wordt het toch eens tijd voor ons. We vallen aan. Daan speelt de bal op Ilse die zichzelf mooi vrij heeft gezwommen. Het schot van Ilse gaat helaas mis. Een volgende aanval van Aquapoldro. Een lange bal van Pieter op Aiden. Ilse ligt weer vrij. Helaas ziet de scheidsrechter een overtreding van ons en fluit tegen. Noah verdedigt als de beste bij de tegenaanval, Ilse vecht om bal en weet een pass op William te doen. Helaas wordt de bal door de tegenstander onderschept. Na nu een mooie pass van William op Ilse weet zij een schot op het doel van de tegenstander te doen. En ja hoor ze scoort!! Dik verdiend uit zo’n mooie aanval. Het is 3-1. Nu een aanval van De Breuly. Een doorgebroken speler zwemt alleen op Pieter af. Een 100% kans! Maar daar is Pieter het niet mee eens. Een supersafe en het staat nog steeds maar 3-1. Noah ligt weer zeer goed te verdedigen en mede daardoor weet de tegenstander niet meer te scoren. Wij zetten nog een aanval op waarbij Jasper en Aiden perfect samen spelen. Helaas weten we niet nog een doelpunt te maken. Maar onze tegenstander ook niet. We eindigen het tweede kwart met 3-1 achter. Nog steeds niet slecht!

We gaan weer wisselen van helft. Een opbeurende peptalk van Ritsert en we beginnen aan het derde kwart.

Jasper zwemt op en heeft de 1e bal. Het spel golft wat heen en weer maar er wordt niet gescoord.
Pieter heeft de bal en speelt hem naar de midden in het zwembad vrij liggende Ilse. Tja en daar ligt ze dan met de bal. Wat nu?  Ze kijkt, ziet de keeper een paar centimeter voor zijn doel liggen en besluit een schot te wagen. Een prachtige lange bal die achter de keeper in het doel ploft. Bamm 3-2!! Een schitterend doelpunt!
Uit een tegenaanval volgt een schot wat over ons doel gaat. Wij proberen weer aan te vallen maar dat valt niet mee. De tegenstander ligt goed te verdedigen en neemt een aanval van ons over. Helaas weten ze te scoren uit deze aanval. Het is 4-2.  Wij zetten een mooie aanval op via William en Liam. Helaas weten we hier niet uit scoren. Pieter verdedigt goed mee en pakt de bal. Speelt deze meteen door op Liam. Die speelt direct door op William zijn schot gaat jammer genoeg mis. Uit een tegenaanval weet de Breuly helaas nog wel te scoren.  Het is nu 5-2. Een strijd om de bal  voor het goal van de tegenstander resulteert in een verdiende kans voor Liam. Helaas belandt de bal op de lat. Dit had meer verdiend. We sluiten af met 5-2.

We wisselen voor de laatste keer van kant.

De Breuly begint met aanvallen maar wij liggen uitstekend te verdedigen. Toch weet de tegenstander nog een keer te scoren. De bal verdwijnt via de vingertoppen van Pieter in het goal. Het is nu 6-2. Het zal toch niet dat we nu het laatste kwart een flink aantal doelpunten om onze oren krijgen, dat hebben we niet verdiend. We krijgen een 5 meter tegen en die verdwijnt ook achter Pieter. Het is 7 – 2. Uit een volgende aanval weer een onhoudbare bal voor Pieter. Hé dit gaat de verkeerde kant op. Het is 8-2.
Aiden heeft er genoeg van en zet een aanval op. Een mooie pas op de gedekt liggende Jasper. Hij weet deze aanval om te zetten in een kans en zorgt er voor dat de bal achter de keeper van de tegenstander in het goal verdwijnt. Bamm het is 8-3!! Dik verdiend!
Naast scoren ligt Jasper met zijn uitschaafbare armen ook nog eens goed te verdedigen. Met hulp van Pieter weten ze er samen voor te zorgen dat een aanval van de tegenstander onmogelijk wordt gemaakt. Klasse mannen!
De bal belandt bij William en met zijn scherpe blik ziet hij Aiden vrij liggen. Met een perfecte pass legt hij de bal bij Aiden neer. Die passt meteen door op Daan en die weet de bal in het goal van de Breuly te krijgen. Hoppa goal!! Het is 8-4. Een laatste schot van Daan gaat helaas over. Shit, in de laatste seconden weet de tegenstander nog een keer een aanval op te zetten en te scoren. De eindstand is bepaald op 9-4.
In eigen huis dus met 1 – 13 verloren en nu in het hol van de leeuw de schade tot 9-4 weten te beperken. En top team prestatie.

Dus wat gaan we doen deze week?? Lekker trainen en op naar volgende week zondag 17 maart. Dan spelen we  in onze tweede thuishaven Malkander. Daar is NDD CG2 onze tegenstander. We hebben dit seizoen nog niet tegen hun gespeeld. Ze hebben hetzelfde aantal punten als ons. Staan echter op doelsaldo boven ons. Dus roep je familie en vrienden op om volgende week zondag  naar Malkander te komen. De wedstrijd is om 16:30 uur. Zou mooi zijn als we met een goed gevulde tribune deze tegenstander zouden kunnen verslaan. Ik kijk er naar uit!!
Tot volgende week.

Uw trouwe supporter en razende reporter,

W.A. ter Polo.