Wedstrijdverslag Aqupoldro CG1 – DWK CG1

Zo daar zijn we dan weer. Het eerste wedstrijdverslag van uw razende reporter. U zult zeggen maar vorige week  was er toch ook al een wedstrijd? Ja zeker die was er. En de oplettende supporter heeft uw razende reporter ook kunnen zien zitten. Was het niet de moeite waard dan om een verslag van te maken? Oh ja zeker wel, de wedstrijd bij Proteus is met 2 – 15 gewonnen. Waarom er dan toch geen verslag was. Wel de  aantekeningen waren gemaakt maar uw reporter heeft geheel onvrijwillig een paar dagen in bed gelegen en was niet in staat er een verslag uit te rammelen.
Maar we zijn weer op de been en hebben de nodige aantekeningen gemaakt.
We spelen op zaterdag 5 oktober om 17:25 uur onze eerste thuis wedstrijd in de Sprankelende Sprenkelaar.
De tegenstander van vandaag is DWK uit Barneveld.
Nou is volgens mij een kip en een zwembad niet de meest logisch combinatie. Maar goed  kijkend naar de uitslagen van deze waterkippen doet vermoeden dat ze wel een balletje kunnen gooien. Drie wedstrijden gespeeld en drie gewonnen.
Wij treden vandaag aan met onze vaste spelers Jimmy Wessel Lucas Job Motega Vincent Roan Ashley en Ilse. Als gastspelers hebben we Gerben Stijn en Finn. Top dat jullie met ons mee willen doen.
Iedereen is op tijd aanwezig en Esther doet de voorbespreking in het zwembad. Monique begint de warming up met wat vang oefeningen. Ze werpt onze spelers de caps toe en deze worden stuk voor stuk goed opgevangen. Of dit aan de gooi kwaliteit van Monique ligt of aan de vang kwaliteiten van de ontvangers laten we maar in het midden.
We zwemmen in als de wedstrijd voor ons is afgelopen en het startteam ligt klaar. De fluit van de scheidsrechter klinkt en we zijn weg in het eerste kwart.

De 1e bal is voor Job en we beginnen met aanvallen. Al snel worden de bedoelingen van deze avond duidelijk, we gaan vol in de aanval. Na 10 seconden spelen ligt de eerste bal er in door Job.
We verdedigen goed en Motega speelt de bal rustig terug op Roan. Hij speelt een lange bal op Job maar helaas gaat het schot net over het doel. Wij onderscheppen de tegenstoot en Ashley zwemt op ze passt op Ilse maar helaas gaat ook dit schot over. Het is duidelijk dat de nieuwe regels nauw gehanteerd worden door de scheidsrechter want al snel spelen we met een man minder. Ondanks dat gaan we in de aanval en weet Ashley de 2-0 binnen te schieten. De Waterkippen komen weer op zetten maar Ashley maakt de aanval onschadelijk. De bal beland bij Roan hij kijkt en geeft een lange bal op Motega. Motega past meteen door op Job en deze keer belandt de bal wel tussen de palen. Bam 3-0! Nu komen wij in een man / vrouw meer situatie. Jimmy speelt in alle rust terug op Roan en weer een mooie lange bal. Helaas komt het schot van Ashley op de lat. In de rebound weet de keeper van de tegenstander de bal tegen te houden. Helaas krijgen wij aan het eind van het eerste kwart nog een vijf meter tegen. Dat is jammer. Liever met 3-0 als met 3-1 de eerste rust in. Maar gelukkig denkt Roan er net zo over en weet deze buitenkans voor de tegenstander onschadelijk te maken.

Een peptalk van Esther en we beginnen met het tweede kwart.
Er zijn wat verse spelers in gebracht waaronder onze gastspelers. We gaan door met waar we in het eerste kwart mee geëindigd zijn, namelijk aanvallen. Finn krijgt de bal op een kansrijke positie aangespeeld en bedenkt zich geen moment. Schieten !! En ja hoor de bal ligt er in, 4-0! En hij heeft de smaak te pakken want even later neemt hij ook de 5-0 voor zijn rekening. In de tussentijd heeft de tegenstander ook nog een aanval weten op te zetten terwijl er van Aquapoldro een speler naar de kant was gestuurd. Maar daar hebben we dan Roan voor. De bal is er niet in gegaan zoals u zult begrijpen. We zijn weer compleet en gaan over tot de aanval. Een schot van ons belandt op de lat maar in de rebound weet Job er 6-0 van te maken. De bal beland bij Roan en hij geeft een lange bal op de mooi vrij liggende Wessel. Hij zwemt op gaat over tot het testen of het hoofd van de keeper wel stevig op zijn romp zit.  Wel dit blijkt gelukkig voor hem zo te zijn. Voor ons is het jammer dat de bal er niet in gaat.  Het spel gaat nog wat heen en weer en Finn weet zijn hatrick compleet te maken, 7-0. Er volgt nog een lange bal van Roan op Jimmy maar dan zit helaas de tijd er op. We sluiten het tweede kwart af met een stand van 7-0.

We wisselen van helft en gaan van start met het derde kwart.
De eerste bal is weer voor Aquapoldro en hup doorgaan met aanvallen. Jimmy tekent na een mooie aanval voor de 8 – 0 na een mooie pass van Job. Na een pass van Lucas tikt Job de 9-0 binnen. Het begint er op te lijken dat de waterkippen de strijd langzaam op gaan geven. Ze weten nog wel een aanval op te zetten en daar verdienen ze een 5 meter mee. De bal belandt echter op de paal. In de herkansing weet Roan het schot onschadelijk te maken. Wij gaan weer over tot de aanval en de 10 en 11-0 komen ook op naam van Job.

Het vierde en het laatste kwart dan.
Eens kijken of de Waterkippen al op stok zijn gegaan of dat ze de veren nog een keer opschudden.
Wij beginnen in ieder geval weer met aanvallen. En dit keer aan onze gastspeler Stijn de eer om er één in te schieten, Bamm 12-0!! Mooi doelpunt man!
Na onderschepping van een schot van de tegenstander speelt Roan een lange bal op Ilse. Zij zwemt op en laat zich deze buitenkans niet ontnemen. Ze schiet zelf de 13-0 binnen! Top!
Wij weten er nog een paar mooie aanvallen uit gooien en Jimmy maakt nadat de bal via Roan en Job bij hem  is gekomen de 14-0. Via Motega en Ashley komt de bal bij Job en ja hoor de daar is de 15 – 0. Op een onverwacht moment zit er toch nog een ei dwars bij de waterkippen en ze weten de 15-1 binnen te schieten. De eer is gered zullen we maar zeggen.
De 16 / 17 en 18-1 komen voor rekening van Job. Finn maakt zijn vierde van de avond en zet de 19-1 op het scorebord.
In de laatste seconde weet Wessel na een mooie pass van Roan en goed opzwemmen de 20-1 binnen te schieten. Helaas wordt dit goal afgekeurd. Ee zou nog ene speler van ons binnen de twee meter lijn gelegen hebben. Het zal zo zijn.

Uw razende reporter heeft met veel plezier op de tribune gezeten.
De komende twee weken allemaal lekker trainen en dan gaan we op zaterdag 19 oktober op bezoek bij de IJsselmeeuwen in Zutphen.

De vriendelijke groeten van uw trouwe supporter en razende reporter ,

W.A. ter Polo.