Wedstrijdverslag Aquapoldro CG2 – NDD CG2

Daar zijn we dan. In onze tweede thuishaven Malkander.
Een snelle blik op de tribune leert dat de oproep om met zo veel mogelijk mensen te komen kijken bij deze wedsstrijd niet tegen dovemans oren is geweest.
Naast de over het algemeen wel aanwezige trouwe schare fans zie ik er nog een flink aantal meer op de tribune zitten. Ouders die gezamenlijk komen in plaats van alleen, Opa’s en oma’s, broers en zussen, begeleiders van CG1. Aan het begin van het spel wordt de tribune nog verder gevuld met supporters van CG1. Zij spelen na ons hun wedstrijd. Gaaf dat dat er zoveel mensen zijn komen opdagen.
Naast Wessel die met zijn gebroken been vanzelfsprekend niet mee kan doen en de zieke Daan zijn we compleet. We hebben vandaag de steun van Patricia en Niek.
Marit en Ritsert nemen de begeleiding vandaag op zich.

Dan naar de wedSTRIJD. Nee dit is geen type fout want het werd een strijd. Tjonge waar zal ik eens beginnen?
Wel bij de tegenstander van vandaag. Dat is NDD CG2 uit Doetinchem. Deze tegenstander heeft net zoveel punten als ons maar staan op doelsaldo voor ons. Ze zijn vol motivatie naar Apeldoorn gekomen om de punten mee te nemen en afstand van ons te nemen. Maar dat laten wij natuurlijk niet zo maar gebeuren! Ook bij Aquapoldro leeft deze gedachte. We zullen deze wedstrijd eens vol voor de winst gaan en afstand nemen van NDD.
Nou daar gaan we dan.

De scheidsrechter fluit voor het eerste kwart en als piranha’s die op een kippenkarkas afzwemmen dat in het water gegooid wordt zwemmen wij op de bal af. Bamm de eerste bal is voor ons!
We verdelen ons en gaan in balbezit meteen richting vijandelijk doel. Dit laat NDD natuurlijk niet op zich zitten en die gaan zwaar de verdediging in. De eerste doelpoging komt echter van Aquapoldro. Liam lanceert een schot richting doel. Helaas belandt de bal op de lat.
Nu is al duidelijk dat de twee aanwezige scheidsrechters de handen vol hebben aan deze wedstrijd. Overigens moet gezegd worden dat ze uitstekend fluiten en de wedstrijd volledig onder controle hebben. Het spel vliegt heen en weer en na een schot van ons waarbij de bal op de lijn blijft liggen en een schot William op de lat weet Patricia de score te openen. Hoppa we staan 1-0 voor!! De rest van het eerste kwart wordt er niet meer gescoord en sluiten dus af met een 1-0 tussenstand.

Na een peptalk in de rust gaan we het tweede kwart op dezelfde manier door als het eerste kwart. Onze piranha’s hebben nog steeds honger!
Ik heb Pieter nog niet genoemd zegt u? Heeft hij nog geen reddingen verricht? Klopt! Omdat de rest van het team zo goed ligt te verdedigen komt NDD nauwelijks tot een fatsoenlijke aanval!
Wij gaan ook door met aanvallen opzetten. Een mooi schot van Niek belandt op de paal, jammer! En ja hoor daar is een aanval van NDD. Ze komen tot een schot! En ja hoor daar is ook onze keeper. Hij pakt de bal gewoon. Niets aan het handje. Het spel gaat meteen de andere kant weer op en dit keer wordt de inzet van Niek beloond! Een goal, het is 2-0! En NDD heeft werkelijk de handen vol aan ons. Na een overtreding krijgen wij een 5 meter bal. Dit keer de eer aan Jasper om deze buitenkans te verzilveren. En dat doet hij dan ook. Naast verdedigen met die uitschuifbare armen van hem kan hij er dus ook mee scoren!! Maar eigenlijk wisten we dat al natuurlijk. Maar het is dus maar mooi 3-0! NDD neemt de bal uit en probeert een aanval op te zetten. Maar Noah denkt bekijk het maar mooi dat gaat niet gebeuren! Hij verdedigt als de beste. Wij dan weer in de aanval. Nu een kans voor William, en bam hij scoort!! Wat is er nou mooier als dat je vader en moeder op de tribune zitten en je rost er een bal in? Zijn reactie spreekt boekdelen. Dik verdient jongen, je hebt de 4 -0 op het bord gezet! En oh ja met die stand sluiten we ook het tweede kwart af.

Wisselen van helft en door met het derde kwart.
En ja hoor nog steeds is de honger van onze roofvissen niet gestild.
Meteen weer volle bak er tegen aan. Maar ook NDD laat van zich horen. Na een aanval van ons, die ze onschadelijk gemaakt hebben gaan ze razendsnel over tot de aanval. Een lange bal op een speler die achter onze verdediging vrij ligt en de weg naar het domein van Pieter ligt open. Maar ja zoals ik al schrijf, het domein van Pieter! Uw razende reporter had dit tegendoelpunt eigenlijk al geteld. Maar Pieter laat dat niet gebeuren! Een supersafe van onze goalie en het staat nog steeds 4-0. De moed zou je toch in de schoenen zakken als tegenstander.
Het wordt er al met al niet vriendelijker op met als gevolg dat wij weer een 5 meter mee krijgen. Dit keer aan Aiden de eer. En ja hoor niet denken maar doen! De bal verdwijnt achter de keeper en het staat 5-0. Top, mooi gedaan!
Nu is het Ilse die tegenstander het aanvallen onmogelijk maakt. Niks geen tegendoelpunt.  Wij weer via Laura in de aanval die naast al haar verdedigende werk ook lekker mee gaat in de aanval. Helaas komen we niet tot scoren.
Dan gaat NDD het nog maar een keer proberen. En tja dan lukt het een keer. De eer is gered voor NDD zullen we maar zeggen. Het is 5-1. En dan zit het derde kwart er op.

De laatste aanwijzingen voor ons sterrenteam en hup naar het laatste kwart.
En zijn onze aaseters inmiddels verzadigd? Nee zeker niet! We gaan er meteen weer volle bak tegenaan. En ja hoor ook de eerste bal van het vierde kwart is voor ons. Wat dat betreft een 100% score. En we gaan door waar we de hele wedstrijd al mee bezig waren. De tegenstander zoveel mogelijk vast leggen en bij balbezit in de aanval. En dat heeft weer succes. Niek weet de keeper van de tegenstander in de luren te leggen met een schitterend schot. Hoppa 6-1. Een kleine drie minuten van fanatiek waterpolo verder pakt Laura na een mooie aanval ook haar doelpunt mee, 7-1! Goed gedaan meid!
En krijgen we dan medelijden met de tegenstander? Oh nee dat zeker niet! Toch weten ze er nog een bal in te krijgen. Om het verschil weer op 6 te krijgen schiet Aiden de bal via keeper , paal en nog een keer keeper in het doel. Zo dat is 8-2. We beginnen met nog 10 seconden te spelen met aftellen  naar 0 en luid gejuich klinkt van de tribune.  De eerste maar dik verdiende overwinning van dit seizoen is een feit! Jullie hebben echt een fantastische partij gespeeld met z’n allen. Allemaal 100% inzet getoond, en die is beloond. Patricia en Niek bedankt voor jullie steun!

En tja wie missen we dan in dit verslag? Precies Waldorf en Statler! Valt er een keer te juichen en is er geen reden tot Boeh en Awfull dan zie je ze niet. Jullie hebben wat gemist mannen!

Ah fijn nog twee wedstrijden te gaan en het seizoen zit er op. En dan ga ik er van uit dat de eerste wedstrijd die we tegen NDD zouden spelen maar die niet door ging niet ingehaald hoeft te worden.
En wat te doen tot de volgende wedstrijd? Lekker trainen!

De vriendelijke groeten van uw razende reporter en trouwe supporter,

W.A. ter Polo.