Wedstrijd verslag Aquapoldro DG2 tegen De Rijn DG1

De wedstrijd van het seizoen, lijkt het wel. Na een pittige training in de ochtend, staan om 15:15 uur 10 zeer gemotiveerde jongens en meiden klaar aan de rand van het zwembad. Dit moet de wedstrijd gaan worden waarin de nummer 1 van de competitie na lang over na zal denken.
Even terug naar het begin van het seizoen.
Onze jongens en meiden verloren op 13 oktober met 7-8 en op 15 december met 13-8 van de Rijn. De motivatie om te winnen is dus groot.

Om 15:45 uur fluit de scheidsrechter voor de start van de eerste periode. De eerste periode gaat het gelijk op. Finn en Thimo zorgen voor de punten. De periode wordt afgesloten met een gelijke stand. 2-2. In de tweede periode komen de jongens en meiden op stoom en denderen ze door naar 6-4. Thimo, Simon v T, en Finn breiden de voorsprong uit. Dit tot grote frustratie van de tegenstanders. Ook het meegekomen publiek laat zich horen. Fanatieke ouders uit Wageningen en coaches zijn het hoorbaar niet eens met de scheidsrechter. Onze jongens en meiden laten zich daar niet van van de wijs brengen.

Ook in derde periode blijft het team zijn focus houden. Is het dan toch mogelijk om de nummer 1 te verslaan? Het spel wordt harder en soms gemener. De tegenstander steeds meer gefrustreerd en het team begint er steeds meer in te geloven. Het thuispubliek schor van het aanmoedigen, ziet dat de derde periode wordt afgesloten met 8-6 doordat Gerben en Finn de keeper weten te passeren. Even de rust pakken en dan gaan voor het laatste zetje.Gerben maakt er na ruim 1,5 minuut 9-6 van. Jongens dit kan nu toch niet meer fout gaan.Finn doet er nog een schepje boven op en maakt er 10-6 van. Na 4 x 5 minuten fluit de scheidsrechter af. Wat een prestatie van het team. Door samenwerking kon er worden gescoord en door een goede verdediging konden de tegenstanders er maar 6 keer doorheen komen.

Britt,Fiep,Finn,Gerben,Joris,Lars,Simon F,Simon vT,Stijn,Thimo. gefeliciteerd met deze prestatie.