Wedstrijd verslag Aquapoldro CG2 – De Meer CG1

Hier is hij dan het laatste verslag van dit seizoen.

Helaas zijn we niet helemaal compleet vandaag. We missen Ilse , Wessel (zijn gips is gelukkig wel weer van zijn been maar hij mag nog niet zwemmen van de dokter) en Noah.

Noah heeft zijn BMX tot het uiterste getest, helaas is hij hierbij ten val gekomen. We hopen dat het snel weer de goede kant op gaat met je.

Om het personeelstekort wat aan te vullen was Gerben gelukkig bereid om met ons mee te spelen. Bedankt man dat je ons uit de brand geholpen hebt.

De begeleiding dan. Tja hoe zal ik het zeggen, geen Marit , geen Diana , geen Ritsert. Dus ja u voelt hem al aankomen. Ze zijn er weer Waldorf en Statler. Nou dat belooft wat. Denk je het seizoen zal wel in stijl afgesloten worden zit je weer met die twee opgescheept. Maar goed laten we blij zijn dat ze er zijn. Wie moet anders dat stelletje piranha’s in toom zien te houden?

Als alle spelers er zijn gaan ze de voorbespreekruimte in en wordt er kort maar krachtig overlegt. Naar verluid houdt Daan nog een korte speech over het afgelopen seizoen. Strekking van het verhaal, jammer dat we niet zoveel wedstrijden gewonnen hebben maar de sfeer is altijd goed geweest. En gelukkig is dat zo!

Hup in  zwaaien, nagels controleren en inzwemmen.

Onze tegenstander van vandaag is De Meer uit Culemborg. Dit team staat tweede en de vorige wedstrijd gingen we met 18-2 de bietenbelt op. Dat beloofd dus wat. Wat ik daar natuurlijk wel bij moet vermelden is dat wij niet meer het team zijn van de eerste wedstrijd die we tegen deze tegenstander gespeeld hebben. Dankzij de goede trainingen en het wedstrijdritme zijn we nu een klasse beter.

We beginnen aan de wedstrijd en die is nog geen halve minuut onderweg of er wordt al gescoord. Door wie, ja helaas door de tegenstander. Goed we zijn wakker en gaan ons nu aan de gemaakte afspraken houden. Met nog 2 minuut 50 te spelen staat het ondanks ons goede spel inmiddels 0-3.  Maar daar blijft het wat betreft de doelpunten van onze tegenstander dan ook bij. Jasper en Aiden weten er voor ons twee ballen in te prikken. Bamm dat staat. Het eerste kwart zit er op en het staat slechts 2-3. Lang niet slecht! Allemaal naar de kant een kort peptalk van Waldorf en Stadler en weer door.

Het tweede kwart. We gaan door met waar we mee bezig waren. Proberen zo goed mogelijk de tegenstander uit zijn spel te halen en ze het scoren zo moeilijk mogelijk te maken. En dat lukt ons aardig. De stand aan het eind van het tweede kwart is 2-4. Ok wij hebben niet gescoord maar De Meer ook maar één keer.

Hup het water uit en wisselen van kant. Een korte speech en weer door met de wedstrijd.

Helaas wordt het nu langzaam duidelijk dat wij maar één wissel hebben en de tegenstander zo’n beetje en heel reserve team op de bank heeft zitten. We sluiten het derde kwart af met een 2-8 achterstand.

Meteen maar door naar het einde van de het vierde kwart en dus het einde van de wedstrijd. Daan weet voor ons nog een doelpunt te maken en De Meer weet er ook nog een paar te maken. De eindstand is 3-11.

Dat is dus een stuk beter als de 2-18 van de eerste wedstrijd. Maar wat blijft hangen is dat we nu gewoon veel beter gespeeld hebben als de eerste wedstrijd. De inzet van iedereen was top.

Gerben enorm bedankt voor je hulp, ik hoop dat we volgend seizoen ook nog eens een beroep op je kunnen doen.

We hebben deze laatste wedstrijd gezien dat we dit jaar enorm gegroeid zijn als team.

En dat we gegroeid zijn als team kon je in de loop van het seizoen al zien. Goede trainers en begeleiders, wedstrijd ritme en laten we onze fanatieke fans niet vergeten. Dankzij hun trouwe aanwezigheid was het ook erg gezellig op de tribune. Nog niet alle ouders zijn er elke wedstrijd. Ik hoop dat dit volgend seizoen nog beter wordt als het al is. Mooi voorbeeld is de wedstrijd in Malkander waar er volgens mij van iedere speler wel ouders op de tribune zaten. Dat was gaaf!!

Tja en dan op naar volgend seizoen. Een deel van onze spelers zal al doorgaan naar de volgende leeftijdsklasse een deel blijft hangen, misschien zijn er wel leden die helemaal willen stoppen (wat ik uiteraard niet hoop) en er zal aanwas zijn vanuit de teams in de leeftijdscategorieën onder ons.

Wat duidelijk te zien was dit jaar is dat er op het moment dat er een inval speler is met net wat meer inzicht als onze eigen spelers het niveau van het hele team om hoog gaat. Ik hoop dat er bij de teamindeling van volgend jaar gestreefd wordt naar twee gelijkwaardige teams en niet meer een team één en team twee. Ik ben van mening dat er dan twee teams gaan ontstaan die in de top van de competitie kunnen mee draaien. We zullen zien wat het volgende seizoen ons gaat brengen.

We sluiten ook dit seizoen weer af met de team barbecue waar ELK teamlid maar ook ELKE ouder welkom is. Komt allen want het is echt gezellig. We zullen het seizoen onder het genot van een hapje en een drankje niet al te serieus doornemen. Bij voorbaat dank voor het organiseren en het beschikbaar stellen van jullie huis Aletta en Jeroen. Ben trouwens wel benieuwd of er posters van Kjeld aan de muur hangen maar dat gaan we zien.

Voor nu dank aan iedereen die er voor gezorgd heeft dat we dit seizoen weer heerlijk hebben kunnen waterpoloën.

En in de tussentijd, lekker trainen en we gaan elkaar zien op de barbecue!

De groeten van jullie trouwe supporter en razende reporter,

W.A. ter Polo.