“The Last Post….”

Almelooo 13 april 2019. De Veene 2 is –voor de 3e keer op rij-kampioen maar er hangt een doodse stilte aan het zwembad. 268 doelpunten gemaakt in 16 wedstrijden, dat is 16,7. Voor de liefhebbers met een standaarddeviatie van 5. Maargeen fanfare, geen platte kar: alleen een ziedende Twentse coach. Ze hebben gewonnen met 9-4. Van Aquapoldro Heeren V!

In de kleedkamer van Heeren V, in de krochten van hetzelfde zwembad, heerste een euforische sfeer! Heeren V is “runnerup” geëindigd in de competitie. Met een doelsalde van +2, zes punten voor op nummer 2 en één wedstrijd minder gespeeld. De KNZB vindt een inhaalwedstrijd niet nodig, klopt m.b.t. de eindstand. Maar in een team waar Jaap-Jan zonder mankeren, willens en wetens, vier keer voor de swimoff gaat, schuurt dat toch…

Wat is er gebeurd? Heeren V reisde met 8 man af naar A.. in de wetenschap dat de stand ongewijzigd bleef. En dat we waarschijnlijk met dubbele cijfers aan de broek zouden krijgen…en dat het doelsaldo negatief zou worden…. Immers de koploper won alles met tig +/-5 doelpunten verschil?! Een moeilijk te verkroppen statistisch waarheid. Maar onze Heeren kwamen met een alles-of-niets taktiek. We zouden onze bekende no-zone leggen, maar na onze aanval zou onze midvoor blijven hangen-als we zouden missen L. Zoals de mannen van de Veene hadden verwacht, ging het niet! Na hun 1-0 maakten we meteen 1-1. Daarna ging het snel naar 6-1-voor hullie wle te verstaan! Toen plaatste Dennis de bal nipt over een almeloër en uw vaste midachter gaf  de keeper het nakijken. Met een onderbreking maar met dezelfde taktiek volgden nummer 3 en 4. Heerlijke boogballen via JanDirk: 7-4. De Twentse coach sommeerde zijn spelers bij onze achterblijvers te blijven, wat resulteerde in gemopper over en weer. Gelukkig in het Twents, dus wij verstonden het niet. Wel raakten de “buzzels” meer en meer gefrustreerd en vergaten ze te scoren. Wij misten op een haar na ons 5de doelpunt en toen was het afgelopen: 9-4. Uw Heeren vonden het mooi, de scheids vond het mooi, idereen vond het mooi-behalve de Veene 2. Ze durfden zelfs niet meer alleen in de kleedkamer te komen.

En zo is het seizoen afgelopen. Met een mooie stand, maar geen mooi vervolg. Want volgend jaar is er geen Heeren V meer. Alle eclantante Heeren zijn weggekocht door Pro Recco, Boedapest PC en Olympiakos-of zijn ze met pensioen? In elk geval: uw vaste midachter ziet zijn korte schrijfcarrière voortijdig stranden. Resten nog de heerlijke momenten van seizoen 2018-19. De heerlijke boogballen van Fokko, Jan Dirk en BJ. Het degelijke keepersvakwerk van Dennis, het fantastische afstandschot van Reijn in de wedstrijd tegen Scholtenhagen. De heerlijke balletjes gehakt met satésaus van onze fouragemeester. De vrees’lijke acties van Hongaar Roel, de slingerworpen van Kobus. De schalkse lach van Han als hij zijn tegenstander verschalkte of een doelpunt maakte. JaapJan’s turbo bij de swimoff, of de splijtende zwemacties van Ab en Erik. En wellicht dankzij een slechts paar wedstrijden het hoge moyenne van Louis. Volgende week nog het Kippepoten toernooi en dan gaat Uw Vastemidachter plus H-V zomer vieren. En trainen natuurlijk….

Groet van Uw VasteMidachter