Scouting (? )

Afgelopen weekend moest Heeren IV aantreden tegen de IJsel H1 uit Raalte/Deventer. Traditioneel worden altijd –voor ons- leuke uitslagen behaald tegen deze club. Gezien onze promotie hadden we nu echter met H1 te maken. Ze hadden dan ook al wedstrijden gewonnen, terwijl uw Heeren slechts één mager punt hebben .

Tijd voor een grootscheepse scouting van de aanvalskracht van de Ijsel. Het bleek dat één man de duidelijke doelpuntenmaker was, laten we hem even Donald D. noemen (ivm met de privacy). Donald had 14 doelpunten gescoord is 3 wedstrijden, een gemiddelde van 4,66, de runner-up, Guus G., kwam niet verder dan 7. In de bespreking waren we het gauw eens. Donald zou aan de ketting gaan: wij zouden scoren en zij niet. Uitslag: KIB1)…! Enige probleem, hoe herkennen we Donald?  Weliswaar draagt ie altijd een blauw matrozenpetje, maar dat deden ze allemaal van de “uit-ploeg”.  OK: Donald was een “Indisch type”, zeg maar roetveegpoloër. Uw vaste midachter en Arjan hadden em snel in de smiezen, hij had ook een tattoo op zijn werparm. Later deed ie nummer 6 op.

De wedstrijd begon. Nr B2 scoorde, en daarna nr B13- toen scoorde Arjan, Koos, nr B2, Jan Dirk en was het 3-3. Niets aan de hand: onze strategie werkte. De tweede periode ging ook redelijk gelijk op: wij 2ps, zij één doelpunt. Dazzling Dennis hakte er twee keer een strafworp uit, nummer 8 cq 9 dit seizoen (van 11). Later scoorde B2 er nog één: 4-5.

In de derde periode ging het tempo omhoog. Bij de Ijsel dan, of was dat relatief? Uw Heeren konden niet meer volgen, en ondanks de goedgevulde wisselbank nam de tegenstander snel afstand. Donald D. scoorde niet maar B2 wel. Het stond 5-9 aan het begin van de 4e periode. Nu waren de pruimen ook op bij de IJsel, ze schoten niet zo zuiver meer. Wij schoten helemaal niet meer, en de eindstand was een formaliteit.  Uw vaste midachter en zn kornuiten mochten gaan spelen met het nieuwe bedieningspaneel van het scorebord.

Pas veel later zat H-IV aan de bar. Zoals gewoonlijk werd de wedstrijd uitgebreid geanalyseerd. Wij 6 Ps (wv 2x S), zij 3x U20, wv 0 S! en wie scoorde toch die ballen als Donald ze niet scoorde? Ah, B2 scoorde zeven keer. Wie is dat dan weer? Hij had geen tattoo toch, en was geen veegpiet? De lijst van de vorige wedstrijd leerde: Donald (…!!!) Zijn doelpuntscore werd opgewaardeerd tot 21 in 4 wedstrijden, zijn moyenne was lichtelijk omhoog gegaan (4,66 ->5,25)!

Onze scout is natuurlijk direct ontslagen, dat begrijpt u. Of weggepromoveerd: er was nog een tekort aan regenboogpieten voor de intocht over 2 weken…

 

Met grimmige groet

UMV

 

(1)KIB: kat in het bakkie)