Rook…!

Afgelopen 7 dec moest uw Heeren IV aantreden tegen Octopussy H1 uit Wapenveld. Gesterkt door de sportieve wedstrijden van daarvoor togen we op weg. Het zwembad van Wapenveld ligt verborgen in de Sallandse bossen en wordt gerunt door de zwemclub zelf. Tegen donker kwamen we aan bij deze poel, waar de houtcentrale al vrolijke wolken uitstootte -we hadden dus in elk geval warm water. We werden ontvangen in het net opgeknapte kleedhok met vrolijke plaatjes van de plaatselijke smurfen. Gelukkig had uw vaste midachter het gebruik van Whatsapp net verboden, anders hadden we hier de hele week van kunnen “genieten”.

Met 10 man bestormden we de zwemzaal, en toen de tegenstander ook binnenkwam was de zaal vol. Om de scheidsrechters ook binnen te kunnen laten gingen uw Heeren even elders voorbespreken. De scheidsen kwamen dankbaar binnen….Onze tegenstander was met 9 man, wij met 10…mmmm….mogelijkheden?

Zoals bekend speelt H-IV meestal tegen een jonger team. Daar zitten dan meestal een paar snelle zwemjongens bij. Daaraan zijn we gewend…bovendien: na 2 perioden zijn die mannen veelal uitgezwommen (wij ook). Dit keer leek het niet anders. Leek…want het hele team bleek uit de kleedkamersmurfen te bestaan. En deze keer konden ze allemaal zwemmen :). Zelfs onze onvolprezen snelle Ab wist de “uitzwembal” niet 1 keer te halen. Na de eerste periode leek de stand nog draaglijk (3-1) , maar toen waren we uitgedroomd.

Uw Heeren kwamen nog wel aan de bal maar alleen om ze in te leveren bij de smurfen. Ondertussen liepen we nog tegen diverse p’s aan. Gelukkig raakte Dennis op dreef want anders was het leed niet te overzien geweest. Onze tegenstanders dachten aan de bal in de goal, uw Heeren hadden slechts visioenen over de ballen in de kerstboom. Gelukkig duurde ook deze keer de wedstrijd maar 4 keer 5minuten: genoeg voor ons en de tegenstander. Uw vaste midachter was de tel al kwijt, maar het bleek 13-1! Een (1) lullig doelpuntje gemaakt! Het is lang geleden dat ons dat is overkomen. Toen we weg reden kringelde de rook sinister omhoog uit de biocentrale….(dromen?)

Uw Heeren IV wenst hun publiek een prettige Kerst en een goed 2020 toe!

Groet van uw vaste midachter.