Mega Bad

Na een behoorlijke pauze mochten uw Heeren weer aantreden. Deze keer tegen Flevo-H3 uit het vrolijke Nijkerk. Nijkerk heeft sinds vorig jaar 1 van de modernste zwembaden van Nederland. Onze lieve gemeente Apeldoorn, i.c. Accres, heeft voorzichtig gevraagd wat zoiets nou kost. Van het antwoord zijn ze zo geschrokken dat we volgend jaar een overmatig verhoogde OZB tegemoet kunnen zien. Misschien moeten ze een nieuwe Sprenkelaar in Enschede bouwen.

Na deze politieke verhandeling; terug naar de wedstrijd. Vanwege de grootte is het bad uitgerust met de VAR, die te zien is op het grote scherm. Helaas reageert dat scherm alleen op de namen van Flevo, wat ons dan weer een achterstand opleverde. Niet getreurd, de eerste periode gingen we voortvarend van start. Jeroen deed waarvoor die was gekomen en gooide onze eerste punt dr in. Helaas hadden zij ook een Jeroen, en werd het 1-1. Na wat U20s onzerzijds, een strafworp. Dit was een foutje van de VAR, want Ab kwam gewoon een trainende Maarten van der Weijden tegen. Gelukkig was Deceiving Dazzling Dennis op zijn post en de 5M ging hopeloos verloren. Even later gaf Koos het laatste zetje aan een man-meer bal: 1-2 voor ons! Er volgde een U20 voor Flevo en JD scoorde 1-3-allemaal in de 2 e periode! We waren onwenning van de voorsprong! Flevo nam wraak, smeerde JD een U20 aan gevolgd door een voor Kobus. Dat leidde tot de aansluitingstreffer. Na een volgende U20 voor ons volgde op de valreep van de 3 e periode de 3-3.

Uw vaste midachter ging met de aanvoerder van Flevo praten en bood remise aan. Helaas, Flevo had gevonden dat de VAR achter ze stond en weigerde. Dat kwam ons snel op een achterstand te staan tot 5-3. Met moeite wisten we 5-4 te maken, maar toen was de koek op. Flevo ronde deze keer wel een S af en ging op jacht naar volgende doelpunten. Uiteindelijk werd het 9-4, want zelfs een man-meer konden we niet meer af maken. Toch was er een zwak lichtpunt: we hadden het 3 perioden volgehouden tegen de nummer 5. …not too bad.

Grz van uw vaste midachter.

PS Ab kwam een trainende Maarten vd W tegen….:”S”!