De snotaap….

Na de bloederige afloop van de wedstrijd in Twello was uw vaste midachter niet gerust op de volgende wedstrijd. Die tegen de Hof. Zij hadden gewonnen van Twello-dus wat moest ons wel niet te wachten staan. We vertrokken met 9 man onderaanvoering van BJ naar Markelo. Zijn TomTom was blijkbaar gehackt door de plaatselijke horeca. Via een prachtige toeristische route kwamen we bij Dieka van de Kruusweg, waar de alcoholdampen ons te gemoet waaiden. Even daarachter begon het Vijf-heuvelen zwembad. De Heuvelen zagen we niet maar het zwembad was mooi.

Aquapoldro’s meest seniore team begon deze keer met een zone, eendachtig de vorige keer. Dat liep vlotjes tot in de 2 e periode. Via doelpunten van Petrus, Fokko (2x) en Jaap-Jan werd het 4-1. Toen ging het mis. Heeren V vergat de zone, en de midvoor van de Hof bleek Nederlands kampioen “achteruit koppen” te zijn. Hij zwaaide vervaarlijk met zijn waterhoofd en verschalkte vervolgens midachter en keeper. Het bleek efficiënt en gevaarlijk.  Daarbij werd hij ter zijde gestaan door wit 10*) , die fysiek en verbaal onze medespelers te lijf ging. (*) U weet, uw vaste midachter noemt nooit namen).  Het leverde een tussenstand van 3-4 op aan het eind van de 2e periode.

Toen stagneerde de hele wedstrijd. Uw vaste midachter en zn kompanen hadden er moeite mee, en de Hof kwam niet verder dan orale bedreigingen. Na een boogbal van Erik (3-5) culmineerde dit in een trieste scheldpartij van wit 10 aan het adres van Ab. Die zette de kleuter op zijn nummer door te roepen: voor jou ben ik Meneer – Snotaap!  De scheids was het met deze legendarische woorden eens en gaf W10 een UMV. Opgeruimd stond netjes.

Heeren V was van de leg maar doorstond toch een laatste paar minuten: het werd 4-5 voor ons. Een tweede plaats rijker vertrokken we voor een geslaagde nieuwjaarsborrel naar de Sprenkelaar.  Stukken beter dan Dieka – dankzij “Vrienden van..”

“Hips” van Uw vaste midachter.