De belevenissen van Ivan Trombose en de Aquapoldro Heeren – Spelregels.

14 september 2019-Harderwijk

Afgelopen zaterdag togen de mannen van Heeren IV naar Harderwijk voor de confrontatie tegen Woelwaters. De uitgelezen selectie van Heeren IV bestaat tegenwoordig uit 16 man, maar die was door diverse oorzaken ingekrompen tot een nederige 8 spelers. Gelukkig waren Bart en Wilco afgevaardigd uit JO17 om het zwemwerk te doen.

Met het nieuwe seizoen begon de periode met de nieuwe spelregels. Nu ben ik zelf voorstander van de oude regels: zoals die uit 1976 waarbij 3 overtredingen op de midvoor leiden tot een uitsluiting. Daarme kon Ton Buunk toen heel wat goaltjes maken. Maar helaas: zo simpel mag het niet zijn, en ik vreesde dan ook voor een golf van uitsluitingen, strafworpen en andere p’s. De oud topspelers van Aquapoldro gingen voortvarend van start maar moesten duidelijk wennen. Nul gooals gemaakt en 3 U20 werden geincasseerd, en 1 strafworp. Dennis plukte meteen de vruchten van zijn zwemuitjes in de Noorse Fjorden en tikte de bal naast.

Ook de volgende perioden konden mijn taktische tips de Heeren niet in het zadel helpen. Pas aan eind van de 2e periode werd het 6-1 door newbie Jeroen. In het vervolg van de wedstrijd werden nog 5 strafworpen aan de Woelwaters gegeven, waarvan ze er 2 scoorden. De rest pareerde Dennis puur op intimidatie-dat dan weer wel. Uiteindelijk werd het dan 11-3 in doelpunten. In P’s (+S-en) was de uitslag iets minder geflatteerd: 13-7 voor de Woestewaters. Maw er zal stevig getraind moeten worden om de achterstand in te lopen.