Conditie met Ballen…!

Zaterdag 9 maart. Onze tweede/derde winterstop was voorbij: eindelijk mochten uw Heeeeeren weer aantreden. Sommigen nog onwennig van de “skilatten” vonden hun weg naar de illustere Sprenkelaar. De runner-up positie werd ondertussen bevolkt door drie (3!) ploegen met een gelijk aantal punten, 22. Heeren V (2), Scholtenhagen (3) en De IJsel 3 (4), waarbij de laatste onze tegenstander was. De IJsel had de eerste wedstrijd –letterlijk- tegen ons zolang mogelijk uitgesteld door feest te gaan vieren, maar nu stonden ze voor het blok. Maar wij waren ook niet top, ons turbo zwemduo Ab en Erik ontbrak en Paul had coaching verplichtingen.  Gelukkig, volkomen onverwacht dook onze Hongaarse international Roel weer op. Met herstelde neus en veel knapper liet hij even zijn verhuis werkzaamheden liggen om ons weer bij te staan met zijn onnavolgbare acties.

Uw vaste midachter had gezien dat de IJselse doelpuntenproductie voor 40% van één man kwam, en we besloten tot Heeren-V zone. Dat is een door Heeren-V ontwikkelde zone-versie die minder energie kost (J). Sommigen noemen het ook wel “no-go zone”.

Anyway: het hielp niet en wij kwamen met 0-2 achter. Aan het einde van de 1e periode deden we pas wat terug: 2-2 en een S tegen. Tussenstand helaas 2-3. In de derde periode zaten we op dood spoor en vergrootte de IJsel de voorsprong tot 2-4, verder zo saai als NPO1.

De derde periode scoorde JD met een fraaie boogbal. Toen besloot Fokko dat zijn doelsaldo nog te laag was voor het seizoen. Aangezien hij de enige was met een lange adem gooide hij er snel nog drie in, terwijl we een strafworp overleefden. Toen was het ineens 6-5!  Maar de puf was er wel uit.

Met een fluitende ademtocht zwom Kobus naar de midvoorplaats en verwachtte de bal. Dat duurde even, maar toen die dan kwam slingerde hij hem onhoudbaar in de verre hoek. Goeie goals duren altijd wat langer.. Het bleek de beslissende treffer want de IJsel moest het laten lopen: 7-6 winst. Het was de zesde pot dit seizoen die we met één punt verschil wonnen!  Allemaal conditie natuurlijk!

Wij vierden nog even de vijfde periode met de legendarische bal, bier en pinda-rinda. Geen scheidsrechter kon ons daar wat maken. Uw Heeren staan los: op twee!

Groeten van uw vaste midachter