CG1 op het Aquapoldro Toernooi

Zo de zomervakantie zit er op. En wat gaan we dan doen? Precies waterpoloën in het Bosbad. Dit jaar voor de 45e keer het Aquapoldro tournooi. En wie is er ook weer aanwezig? Precies , uw razende reporter W.A. ter Polo.
Aan de badrand zie ik als eerste het team cg1. Team cg2 mag lekker uitslapen.

Wie nou wie in het water is geeft nog wat verwarring voor uw reporter. Dus neemt u mij niet kwalijk dat ik nog niet iedereen bij naam kan noemen.
Esther neemt het woord en team cg1 luistert aandachtig. Er wordt op gewezen dat er onder andere een aantal nieuwe regels zijn.
Na de peptalk gaan we het water in om in te zwemmen. Na het eerste fluitsignaal weten we de bal te veroveren en gaan we meteen de aanval in. Zoals ik u al verteld heb is er nog wat moeite met alle namen maar we sluiten de eerste helft af met een 4-2 voorsprong. Er wordt van helft gewisseld en we hebben nu de zon mee. Dat zou voordeel moeten bieden. De eerste bal is wel voor ons maar de eerste paar minuten weten we niet te scoren. Halverwege de tweede helft staat het dan ook 4 – 4. Aj dat gaat niet goed. Een uitbraak van de tegenstander en een 4-5 achterstand lijkt zeker. Maar nee hoor Roan (ja ja de eerste naam is helder) pakt de bal en het blijft gelijk. Wij weten nog wel een keer te scoren en sluiten de eerste wedstrijd af met 5-4 winst. Dat is een lekker begin!

Had ik u overigens al gemeld dat het weer eens lekker weer is tijdens het toernooi. Niks blauwbekken, best lekker!

Na een pauze van een uur en met de zoete smaak van de overwinning van de eerste wedstrijd nog in de mond staat iedereen weer op tijd langs de kant van het bad voor de tweede wedstrijd. Esther houdt haar peptalk. Wijst de spelers op wat de eerste wedstrijd goed ging en geeft wat tips waar nog ruimte ligt voor verbetering.
Er wordt aandachtig geluisterd en zo blijkt maar weer dat een positieve benadering nog altijd de beste is.
In de pauze zijn er inkopen gedaan en er liggen nu mensen beren op hun zwembroek in het water. Het is te hopen dat deze beer niet letterlijk tot leven komt. Laat ik het zo zeggen als hij bijt wordt plassen uit één gaatje lastig.
Afijn we beginnen aan de wedstrijd en deze tegenstander heeft noeste plannen. Helaas komen we ondanks goed spel toch op een 2-0 achterstand. We doen er een schepje bovenop en het gaat de goede kant op. Wessel ligt in vrije positie krijgt de bal aangespeeld en maakt de aansluitingstreffer. Zoals ik al schreef weet ik nog niet alle namen dus van de pass op Wessel kwam en wie in de tweede helft de gelijkmaker binnen schoot blijf ik u schuldig. Maar 2-2 staat het inmiddels wel. We spelen goed door en zetten de tegenstander goed onder druk. Helaas weten we de twee 5 meters die we krijgen niet te verzilveren. We krijgen er ook één tegen maar daar hebben we Roan voor. Hij maakt de worp onschadelijk. We sluiten af met 3-2 winst. Lekker 2 uit 2.

Na de eerste wedstrijd van cg2 gekeken te hebben, die in een knappe 2-2 eindigde zijn wij weer aan de beurt. Voor de intimi onder ons, Marjolein en Dennis hebben deze keer brood meegenomen. Maar dat geheel ter zijde. Esther zet iedereen weer op scherp en de startende spelers liggen klaar in het water.
De scheidsrechter blaast luid en duidelijk en we gaan van start. En of het de mannelijke hormonen zijn, of dat de ogen niet op de bal gericht zijn maar op de koppies van de tegenstander. Ik weet het niet, maar feit is dat we binnen de kortste keren met 4-1 achterstaan tegen dit uit enkel dames bestaande team.
Deden we dan niets ? Oh jazeker wel! Een paar mooie aanvallen , een beste safe van Roan maar het mocht allemaal niet baten. We sluiten de wedstrijd af met een 7-4 verlies.
Dus het uiteindelijke resultaat? Twee gewonnen één verloren. En dat na een zomervakantie met vooral lekker niets doen. Lang niet slecht!
Vanaf nu weer lekker trainen met z’n allen en dan zal het vast weer een leuk seizoen worden.
Uw trouwe supporter en razende reporter heeft er in ieder geval zin in!

W.A. ter Polo