A-express

Kobus was er al sinds de kerstdagen mee bezig. Nee, niet met de wedstrijd, maar met het organiseren van Roel’s afscheidsdiner. Reken maar dat er de afgelopen maanden  veel chinees werd gegeten bij de familie R te U. En dan op tijd bestellen, want iedereen weet dat bestellingen via de A-expres 20-30 dagen onderweg zijn. Zaterdag waren de laatste lootjes.

De rest van uw Heeren-V was bezig met de wedstrijd tegen Ijsel-H4, tevens afscheidswedstrijd van nieuwbakken Hongaar Roel. Vorige keer werden we lullig weggezet door deze jochies-die vooral veel zwemmen. Met één puntje verschil gingen we de boot in – daar hebben wij toch patent op..?  Uw midachter had ook nog een dingetje: de vorige keer werd hem in de derde periode reeds de “3e P”aangesmeerd. Toekijken bij een verliespot: daar houden wij niet van…..

Maar het is moeilijk de strategie bepalen bij een team dat zelf ook niet weet wat het doet, en dus vielen we terug op “no-zone”. Zodoende hielden we het nog even droog, maar Ijsel legde wel een zone zodat onze midvoors onbereikbaar waren. De dubbele midvoor zorgde wel voor verwarring maar niet voor doelpunten. Fokko vond de oplossing, naar eerst een keer proberen, verschalkte hij met zn 2e schot de keeper uit een onmogelijke hoek met een onmogelijke boogbal. Na de gelijkmaker kon JanDirk het truucje ook, en ging Fokko op herhaling: 3x boogbal, 3x doelpunt, 3x de woordwaarde (boogbalherhaling=26p) . De Aquapoldro-express ging lopen en na twee periodes stond het 5-3.

De 3e periode kwamen uw Heeren warempel verschillende malen door en scoorden-soms. Uw vaste midachter haalde zn gram door een strafworp te verzilveren – en een paar mooie hoogstandjes belandden op paal en lat. Ijsel had goed opgelet en scoorde ook met een boogbal-het moest niet gekker worden.  Kobus kwam zich voor de 4e periode melden uit de keuken, en kreeg prompt een U20: je mag ook niet met hete satésaus te water….! Gelukkig maakte JaapJan aan alle aspiraties van Ijsel een eind door de 9e te scoren. Roel maakte nog een laatste rush om een doelpuntje te halen maar de Ijsel keeper werkte niet mee. Eindstand 9-7! De Heeren-V-expres is definitief geland op de 2e plaats.  Het feest kon beginnen. Of nee toch niet want diverse Heeren gingen bij H-4 te water om alvast aan het nieuwe niveau te proeven-maar daarna….

Kobus serveerde zijn uitstekende chinese rijst tafel. Onder smakelijk gesmak en onder aanhef van het aquapoldro-lied werden Roel en Elsje gelauwerd voor 14 jaren Aquapoldro. Het bleef nog lang onrustig gezellig in het Sprenkeltje. Goed gekookt Kobus!