Wedstrijdverslag RZC CG1 – Aquapoldro CG2

Een week later en weer een wedstrijd. Eens kijken of we het goede gevoel en de goede uitslag van vorige week een vervolg kunnen geven.

Waar moest dat gebeuren dan? Nou in Renkum bij RZC.

Een aantal van onze teamleden ging rechtstreeks en een aantal ging vanaf De Sprankelende Sprenkelaar.

Er mag wel even vermeld worden dat er meteen ouders klaar staan als blijkt dat er andere ouders zijn die niet in de gelegenheid zijn om met hun kind naar de wedstrijd te gaan.

Zo zie je maar dat niet alleen de spelers een team zijn maar de ouders ook!

Alle spelers waren om 16:30 uur aanwezig in het mooie nieuwe zwembad in Renkum. Nog even wachten op de begeleiding en de voorbereiding kan beginnen. Maar wat was dat nou? Geen Marit en geen Diana. Het zal toch niet zo zijn dat het duo Dennis en Eric , waar overigens nog steeds geen goede naam voor doorgegeven is, weer de begeleiding op zich zullen nemen. Maar ja als deze twee heren dan samen met de spelers richting kleedkamer gaan dan is het wel duidelijk.

Wat nog wel even gezegd mag worden is dat het wel opvallend is dat als Eric er een keer niet is de wedstrijd gewonnen wordt (vorige week was Eric er niet en u weet nog wat de einduitslag was).

Ik hoorde hem zelf al zegen dat als er vandaag niet gewonnen wordt hij nooit meer naar een wedstrijd komt.

Goed de wedstrijd dan. We hebben een compleet team, iedereen is aanwezig. De nummer drie op de ranglijst is vandaag onze tegenstander. Op voorhand is het dus duidelijk dat dit geen walk over zou gaan worden.

Na het omkleden werd er een voorbespreking gehouden in het zwembad en vervolgens werd er serieus ingezwommen. Iedereen komt door de nagelcontrole en de wedstrijd kan beginnen. Hier blijkt al de ervarenheid van ons begeleidingsduo. Ze zitten aan de verkeerde kant van het zwembad. Man man. Maar goed onder het begin van de wedstrijd gauw verplaatsen naar de juiste kant van het bad en we kunnen verder.

De eerste bal bij het opzwemmen in het eerste kwart is voor RZC. Ze beginnen meteen met aanvallen maar we weren ons kranig. Helaas maakt RZC wel het eerste doelpunt. Onder de fanatieke leiding (en dit is positief bedoeld!) van het Begeleidingsduo Zonder Naam, hierna genoemd het BZN, doen we goed ons best maar weten helaas niet te voorkomen dat RZC nog twee doelpunten weet te maken. Helaas kunnen wij ondanks dat we goed ons best doen daar geen doelpunt tegenover zetten. We sluiten het eerste kwart af met een 3-0 achterstand.

Tijdens de rust een peptalk en op naar het tweede kwart.

Weer is na het opzwemmen dat eerste bal voor RZC, en wij gaan meteen weer in de verdediging. Ook in dit kwart weet RZC weer drie keer te scoren. Maar Wessel weet er met een mooi schot ook een bal in te schieten. RZC Komt nog een paar keer gevaarlijk door maar Pieter weet er de nodige ballen uit te houden. Top !

We wisselen van kant en gaan beginnen aan het derde kwart. En wat valt op? Dennis en Eric zitten meteen op de juiste plek! Het BZN leert snel.

Weer is na het opzwemmen de eerste bal voor RZC. We moeten denk ik eens een turbo knop vinden waarmee we de eerste bal wel te pakken krijgen. Waar we die knop overigens moeten zoeken dat weet ik ook  niet. Aan de inzet van de opzwemmers ligt het niet.

We doen allemaal weer ons stinkende best maar helaas is de tegenstander een stukje sterker. We zwemmen soms achter de feiten aan. Als uw verslaggever zonder enige kennis van zaken dan toch een kleine kritische noot mag kraken dan zou ik zeggen dat als we iets beter nummeren en ook onze man / vrouw houden dan krijgen onze tegenstanders het nog een stuk moeilijker. We zijn allemaal sterk genoeg om iemand tegen te houden. Maar goed RZC weet nog een paar keer te scoren en wij helaas niet. We sluiten het derde kwart met 11-1 af.

Tijdens de rust na het derde kwart geeft Pieter aan last van zijn arm te hebben en niet verder te kunnen. Gelukkig meldt Ilse zich aan als vervanger van Pieter, top!

De turbo knop is nog niet gevonden dus u kunt wel raden voor wie de eerste bal is.

Ilse laat als keeper zich van haar beste kant zien en haalt er een paar mooie ballen uit. Helaas weet RZC toch een paar keer te scoren. Maar wij ook! Na een aanval van RZC gooit Ilse de bal razend snel naar Daan en die gooit de bal door naar Wessel en met een mooie boogbal ligt de bal er in. Echt een mooie aanval, jullie kunnen het wel! Vaker doen! Mooie snelle aanval, het veld breed gehouden en jullie zien wat er van komt!

We sluiten de wedstrijd af met 15 – 2.

Zoals bij de inleiding al aangegeven zou dit geen walk over worden. Wel dat werd het dus ook niet.

Volgende week staat er al weer een wedstrijd op het programma. Dit wordt een avond wedstrijd. We moeten om 18:45 uur aantreden tegen De Breuly. Deze tegenstander staat op de 6e plaats. Dit team heeft 3 wedstrijden gespeeld en er twee gewonnen. We zullen er dus weer volle bak tegenaan moeten, maar dat kunnen we!

Of Eric op de tribune zit en toch weer aanwezig zal zijn moeten we maar afwachten.

Wel ga weer lekker trainen en op naar volgende week.

Uw trouwe supporter en razende reporter,

W.A. ter Polo.