Wedstrijdverslag Polar Bears CM2 – Aquapoldro CG2

Hier is hij dan, het tweede wedstrijdverslag van dit seizoen. Met een team waarvan een deel rechtstreeks en een deel vanaf De Sprankelende Sprenkelaar vertrok op weg naar Ede. Waar onze tegenstander van vandaag de Polar Bears zijn.

Goed en wel vertrokken doemde het eerste obstakel al voor ons op, file op de A50. We hebben 8 minuten vertraging, aldus Flitsmeister. De grote vriend van onze notoire hardrijders. Uiteraard levert dit geen enkel probleem op omdat we op tijd vertrokken zijn.

Uiteindelijk zijn we met een voltallige selectie in Ede aanwezig. Omkleden en voor bespreken, hup er moet nog wat gebeuren vanmiddag.

Na de voorbespreking richting zwembad. De begeleidingsstaf bestaat dit keer uit Marit en Dennis. Ten tijde van de wedstrijd zit Diana zeer waarschijnlijk in de wildwaterbaan of de dombomolen in Avonturenpark Hellendoorn. Ik hoop dat je het een beetje droog hebt kunnen houden.

Het inzwemmen ziet er dit keer indrukwekkend uit. Niet als een stel losgelaten jongen honden een beetje in het water lopen ploeteren. Niks daarvan. Met z’n allen aan de kant en op commando van Daan bam naar de overkant. Na dit machtsvertoon gaat Marit ballen halen en Dennis geeft de laatste instructies. Lekker in groepjes ingooien en Wessel gooit Pieter warm. Het fluitsignaal van de scheids klinkt en de beide ploegen liggen klaar voor het eerste kwart.

De  scheidsrechter fluit voor de start van de wedstrijd en we zijn los. Het eerste bal bezit is jawel voor Aquapoldro. Jasper pikt de bal op en we gaan over tot de aanval. Uit de aanval komt echter geen doelpunt. Het eerste schot wordt door ons gelost maar gaat helaas over. Nu de Polar Bears in de aanval, er gaat een bal richting doel maar deze bal was voor Pieter geen enkel probleem. Aquapoldro is weer aan de beurt. Echter wordt de aanval onderschept door de Polar Bears. Na wat heen en weer spelen weten ze een kans te creëren maar de bal belandt op de lat. Wij schakelen om en gaan in de tegenaanval. Liam pakt de bal op en passt na een paar slagen gezwommen te hebben op Wessel, Wessel gaat er van door en passt op Daan, Daan zwemt op schiet en scoort.  Zo dat is lekker!! In het hol van de leeuw en we staan 1-0 voor. Ik wil niet teveel op de zaken vooruit lopen maar ik zeg hou dit goede gevoel nog even vast. We liggen klaar en beginnen weer aan het vervolg van het eerste kwart. Na een mooie aanval krijgt Jasper een kans maar helaas gaat het schot net naast. Deze had meer verdiend. Polar Bears gaat meteen in de tegen aanval maar weet niet te scoren. Een schot over een safe van Pieter, en het staat nog steeds 1-0 voor Aquapoldro. Nogmaals vasthouden dat goede gevoel! We spelen lekker en creeren echt een paar mooie mogelijkheden, met iets meer vrij zwemmen en daarmee de mogelijkheid om over te spelen hadden we nog wel een of twee keer kunnen scoren. Maar we spelen lekker. En oh ja de Polar Bears weten helaas toch een keer te scoren. We gaan de eerste rust met een 1-1 stand. Lekker!

Het tweede kwart begint. Dit keer is de eerste bal voor de Polar Bears. Ze proberen een aanval op te zetten maar deze wordt onderschept door Wessel. Uit onze aanval die daar op volgt komt helaas geen doelpunt. Polar Bears gaat nu weer over tot de aanval en weet te scoren. Het staat 2-1 voor de thuisploeg. Na de uitbal weet Polar Bears de bal veroveren en er volgt weer een aanval. Echter zet Noah het op een zwemmen en hij weet de aanval onschadelijk te maken. De bal beland op de lat. Wij gaan weer in de aanval echter lang duurt dit niet, want daar komt de tegenstander weer. Echter legt Aquapoldro  gezamenlijk de tegenstander goed vast en maakt het ze daarmee moeilijk. Uiteindelijk gaat er toch een bal richting doel, deze bal komt op de lat. Uit de rebound weet Polar Bears helaas wel te scoren. Het staat 3-1. Er volgt nu werkelijk een aanvalsgolf van de tegenstander maar alle ballen gaan of naast of op de lat of natuurlijk onze Pieter die weer lekker staat te keepen. Er zijn van die ongeschreven wetten die zeggen dat als de tegenstander niet scoort, wij dat dan maar moeten doen. Uit een tegenaanval van Aquapoldro ontstaat een kans voor Jasper maar die gaat er helaas niet in. Deze bal had meer verdiend! Polar Bears weet helaas nog wel een keer te scoren. Het tweede kwart eindigt in 4-1.

Het derde kwart begint en het eerste balbezit  is weer voor de Polar Bears. Uit de aanval die volgt komt geen doelpunt omdat Pieter met zijn vingertoppen de bal naast tikt. Wij weer aan de beurt. Na een mooie aanval en voorzet van Aiden komen weer dicht in de buurt van het goal van de tegenstander. Helaas weten we niet te scoren. Er gebeurt nu iets in het veld wat uw razende reporter niet goed heeft kunnen waarnemen maar van beide partijen werd er een speler uit gestuurd. Oorzaak dus niet geheel duidelijk. De volgende twee aanvallen worden door Pieter onschadelijk gemaakt. Nu wij weer! Liam pikt de bal op en gaat samen met zijn broer in de tegenaanval. Aiden scoort wel maar helaas wordt de goal afgekeurd. Uit de tegenaanval weet Polar Bears wel te scoren, het is 5-1. We gooien de tactiek een beetje om en er gaan wat lange ballen door de lucht. Ok een bal is rond maar u begrijpt wat ik bedoel. Een van die ballen beland bij Laura. Helaas weet zij niet te scoren. De bal komt op de lat, jammer! Uit de tegenaanval helaas wel een doelpunt, het is 6-1. Een lange bal van Daan op Ilse, helaas wordt deze onderschept door Polar Bears en zij weten weer te scoren, 7-1. Wij krijgen nog een vrije bal maar helaas weten we niet nog een doelpunt mee te pakken dit kwart. Polar Bears jammer genoeg wel. We sluit het derde kwart af met 8-1.

Het laatste kwart, eens kijken of we de achterstand nog wat kunnen verkleinen. Helaas dit lukt niet. Polar Bears weet in korte tijd drie doelpunten te maken en het staat inmiddels dus 11-1. Als u meegerekend heeft is dit een overbodige mededeling. Echter gaat Aquapoldro ook nog een keer in de aanval. Jasper pakt de bal en passt strak op William, William passt op Wessel en Wessel weet een doelpunt te maken. Het staat 11-2. Voor het moraal is dit lekker. Het goede gevoel over de wedstrijd is inmiddels wel getemperd, dat zult u begrijpen. Op de tribune is de sfeer echter nog prima. Een aantal van onze supporters heult inmiddels met de vijand. Ja ja bij waterpolo kan het gelukkig nog dat de supporters van beide partijen vreedzaam naast elkaar op de tribune zitten. Ik moet echter wel constateren dat de concentratie met betrekking tot de wedstrijd wel minder wordt op de goed gevulde tribune. Aletta ziet wiebelende kontjes langs de kant waar ze beter nog op prachtige reddingen van haar zoon Pieter had kunnen letten. Ik weet niet precies wat de gevolgen later op de avond voor Jeroen zijn geweest, maar misschien wil ik dat ook wel niet weten. In de tussentijd weet Polar Bears nog twee keer te scoren en wordt een doelpunt van Ilse nog afgekeurd. De uiteindelijke einduitslag is dus 13 – 2 voor de Polar Bears.  Helaas was de tegenstander van vandaag een maatje te groot voor  ons. Het is niet anders.

Gelukkig hadden Aletta en Jeroen de avond voor de wedstrijd boodschappen gedaan en heerlijke pepernoten meegenomen. Hartelijk dank daarvoor.

De volgende wedstrijd is over twee weken op zaterdag 6 oktober. Dan is om 17:45 uur De Rijn uit Wageningen onze tegenstander in onze thuishaven de Sprankelende Sprenkelaar.

Ik zou zeggen lekker blijven trainen en vol goede moed op weg naar de volgende tegenstander.

Met de vriendelijk groeten van uw razende reporter en trouwe suppoter,

W.A. ter Polo