Wedstrijdverslag OZ&PC – Aquapoldro DG2

De lente is weer begonnen, de vogeltjes beginnen al weer in alle vroegte te fluiten en de eerste niesbuien beginnen alweer. Heerlijke omstandigheden om helemaal naar het Ooooooosten van het land af te reizen, naar het altijd mooie Oldenzaal.

Voor iedereen vertrok kwam er nog een “Succes!!!!” filmpje via de DG2 Whatsappgroep binnen waar Wessel langs kwam skiën. We moesten helaas de wedstrijd zonder onze reus spelen. We hebben wel 2 spelers erbij, want Jimmy is er na zijn blessure weer terug en we verwelkomen onze nieuwst aanwinst Kevin!! Welkom en we wensen jou een gezellige tijd bij het team.

We waren mooi op tijd in Oldenzaal en daar begon het al met de voorbespreking. Alle spelers en speelsters luisterden aandachtig naar de aanwijzingen van Louis en Michel. En na een korte inspectie van nagels, een beetje inzwemmen en gooien was iedereen klaar voor de wedstrijd.
De fluit gaat, we zwemmen op maar hebben de bal niet en wat gebeurt er nu… die met die witte cap zwemmen gewoon door en hup 1-0… nou ja… We proberen het nog een keer… Er wordt nog wat rustig overgespeeld, we verliezen de bal weer en oh neeee…. 2-0… Langzaam begint er wat stoom uit de oren van Michel te komen… Poging 3… pfff nee he.. al weer een doelpunt tegen… Het lijkt wel alsof iedereen een beetje ligt te slapen in het water. De fans uit Apeldoorn doen hun best…. “Hup hup hup”…. nee 4-0… En zelfs 5-0… En we zijn pas op de helft van de eerste periode…. Waar gaat dit heen…
Er lijkt een knop om te gaan in de koppies. Iedereen lijkt scherper. Ilse gaat weer achter haar tegenstander aan. Pieter houdt het ene schot na het andere, Joris knokt weer lekker voorin met zijn tegenstander, Aiden haalt de bal weer op en het spelletje begint weer te lopen. Het einde van de eerste periode is daar… 5-0.
Michel houdt nog een kleine donderspeech, maar hij zag al de verbetering gedurende de periode.

De tweede periode was voor de doelpuntenliefhebber erg teleurstellend. Er werd helemaal niet gescoord, maar er werd wel prima gespeeld. Kevin maakte zijn debuut in het team en bleef mooi bij zijn mannetje liggen. Zijn tegenstander is het niet gelukt om te scoren.

De derde periode begon met een keeperswissel bij de tegenstander. Er werd weer opgezwommen, helaas weer de bal niet veroverd en oh nee.. weer een doelpunt… Maar de jongens en meisjes van Aqualpoldro begonnen steeds gevaarlijker te worden. Keer op keer wisten ze het doel te bereiken. Britt zwemt dan wel hele stukken met de bal, maar gelukkig pakte het goed uit. Laura schoot op doel, maar helaas had de keepster een engeltje op haar schouder, want ze wist de bal steeds te pakken. Maar de aanhouder wint… Jimmy scoort in zijn comeback wedstrijd. Toch een doelpunt gemaakt!

De laatste en vierde periode begint weer en alweer scoort Oldenzaal. Daan en Jasper houden de concentratie vast en houden de boel netjes dicht. Lars zwemt heen en weer met de tegenstander en zorgt er voor de er niet meer wordt gescoord. Aquapoldro krijgt nog een strafworp mee. Maar helaas.. mis…
Afgezien van een hele slechte start in de eerste 2:30, heeft de DG2 heel goed gespeeld. Jammer dat er niet meer doelpunten ingingen…
Volgende week weer, thuis tegen VZ&PC… vorige keer gewonnen… deze keer weer?

Jullie trouwe supporter en razende reporter :

W.A. ter Polo.