Wedstrijdverslag Het Ravijn DG2 – Aquapoldro DG2

Met zonnetje aan de hemel vandaag richting Nijverdal voor en potje polo tegen Het Ravijn DG2.

Het grootste gedeelte van de spelers ging op eigen gelegenheid en er was één equipe die vanaf de sprankelende Sprenkelaar vertrok.

Was het vorige keer nog Marleen die dezelfde boerderij vijf keer tegen is gekomen op weg naar Nijverdal, ook vandaag ging de heenreis voor sommige auto’s niet helemaal vanzelf.

De vader van Lars en Britt had volgens zeggen een ge-update navigatie systeem. Dit resulteerde in een kleine omweg waarbij, volgens Britt, haar vader over fietspaden werd gestuurd waar de auto eigenlijk niet helemaal op paste. Of hij ook werkelijk deze route genomen heeft is niet geheel bekend. De equipe die vanaf de sprankelende Sprenkelaar vertrokken is heeft een toeristische route genomen. Deze route ging volgens de verhalen over de Holterberg. Dat hierbij een noodstop gemaakt moest worden voor een fietser die bijna de berg niet op kwam moesten we via via vernemen. Van de chauffeur niets gehoord hierover trouwens. Maar goed iedereen heeft Nijverdal uiteindelijk veilig bereikt. Met een voltallige selectie gingen we naar binnen en kon de voorbespreking beginnen.

Aangezien in zwaai topper Louis niet aanwezig was (hierover in het naschrift meer)  zou van het inzwaaien wel niets terecht komen. Maar wat schetst onze verbazing, er werd in gezwaaid. Top, goed bezig allemaal! Na het inzwaaien het water in. Hier begon de eerste psychologische oorlogsvoering door de tegenstander. Waar Het Ravijn DG2 van het ruime bad gebruik maakte werd er door Aquapoldro achter het goal op een smal strookje ingezwommen. Dit was ook het sein voor de eerste rebellie vanaf de tribune. Een supporter van Aquapoldro ging naar Michel om de boel eens wat op te ruien. Het gevolg was dat Aquapoldro toch maar richting het grote bad ging. Na het inzwemmen en de nagel controle kon er aan de wedstrijd begonnen worden.

Ditmaal niet dezelfde scheidsrechter als bij de vorige ontmoeting. Deze moest destijds via de artiestenuitgang het zwembad verlaten. Dit na onheus bejegend te  zijn door de altijd objectieve supporters van Aquapoldro wegens vermeend partijdig fluiten. Dit is uiteraard wat overtrokken maar laten we deze scheids het voordeel van de twijfel geven. Eens kijken wat we tegen deze tegenstander die op de tweede plaats staat kunnen beginnen.

Het eerste kwart begint. Het eerste bal bezit is voor Het Ravijn, deze gaan meteen in de aanval. Maar daar is Mr. Uitschaafbare armen Jasper en die neemt meteen over. Hup in de tegen aanval. Maar ai we raken de bal kwijt en Het Ravijn maakt meteen duidelijk wat ze van plan zijn vandaag. Een tegenaanval en boem een goal, 1 – 0 achter. Direct na de hervatting weer een aanval van Het Ravijn, 2 – 0. En hup weer een aanval van Het Ravijn, maar nu was onze trouwe sluitpost Pieter daar. Hup niks 3-0. Weer een aanval van Het Ravijn, dit maal een verdedigende actie van Jasper en de bal gaat over. Weer een save van Pieter op een schot van Het Ravijn. Jasper pikt de bal op en passt richting Lars. Deze gaat er vandoor maar helaas wordt de bal overgenomen door Het Ravijn, 3 – 0. De rest van het eerste kwart gaat het spel nog wat op en neer en Het Ravijn maakt nog 2 doelpunten. We sluiten af  met een 5 – 0 achterstand. We moeten nog een beetje wakker worden met zijn allen.

Het tweede kwart. Het is nog  niet begonnen of het is 6 – 0. Nu gaat Jimmy echter in de aanval en jaagt de tegenstander op. Ze komen niet tot een aanval. Bij de eerst volgende aanval van Het Ravijn is Pieter daar. Hij passt direct door op Jimmy, deze zwemt twee slagen en hup de balrichting Joris, ook hij zwemt twee drie slagen en passt de bal op Wessel. Wessel zwemt op, fuuuut. Huh? Wat is er aan de hand. Geen idee maar we krijgen de bal tegen. Waarom is niet duidelijk, wel duidelijk is dat uit de tegenaanval een doelpunt gemaakt wordt. Het staat 7 – 0. Er wordt een overtreding gemaakt tegen Jimmy. We hebben een man meer situatie. Eens kijken of we daar iets mee kunnen. Jimmy passt de bal op Joris maar helaas neemt Het Ravijn de aanval over. Uit de aanval volgt een doelpunt, 8 – 0. Volgende aanval van Het Ravijn, nu echter een knappe overname door Britt. Kans voor Het Ravijn weg. Helaas weten wij geen kans te creëren en het Het Ravijn weer wel, 9 – 0. Na een overname door Ravijn gaat Lars de strijd aan. Ilse strijd verder, ook nu helaas geen actie richting goal van de tegenstander. Wel weer een tegenaanval, 10 – 0. Aquapoldro heeft balbezit, een pass van Ilse op Joris. Een overtreding op Joris en een vrije bal voor Aquapoldro. De bal gaat richting Laura, helaas ook zij kan er geen doelpunt van maken. We sluiten het tweede kwart af met 10 – 0.

Vanaf de tribune klinkt wat gemor. We hebben verdorie niet eens een scheids waar we op kunnen afreageren, hij fluit gewoon prima. Tja dan maar wachten wat het derde kwart ons brengt. Als ik door reken wordt de eindstand 20 – 0. Ik hoop toch dat we dat gaan voorkomen.

Het derde kwart, wordt dit dan echt ons kwart? Vorige wedstrijd bleek dat we in het derde toch best goed uit de hoek kunnen komen. We liggen klaar het fluitje klinkt, de bal is voor Het Ravijn. Echter daar belandt de bal dor een pass van Jimmy bij Aiden en die gaat richting goal. Een schot, ai bal op de lat. Echt zonde. Dit had meer verdiend. Britt doet haar uiterste best door flink te storen. Dit resulteert er in dat er geen kans voor Het Ravijn ontstaat. Na nog wat ballen heen en weer toch weer een kans voor Het Ravijn. Shit 11 – 0. De bal gaat uit en Jimmy pakt op, hij maakt een solo richting goal maar helaas de bal gaat mis. Tegenaanval van Het Ravijn, knappe save van Pieter. De bal beland bij Wessel en die gaat er als een razende vandoor, pakt de bal op, de arm gaat naar achter en de bal gaat richting goal. De keeper kon er alleen maar naar kijken, bammm 11 – 1! Knappe goal en de eer is gered! Helaas volgt uit de tegenaanval weer een doelpunt van Het Ravijn 12 – 1. De bal gaat uit, Pieter passt op Jimmy, Jimmy speelt door op Laura. Zij krijgt een kleine kans maar weet deze helaas niet te verzilveren. Weer een aanval van Aquapoldro, daar gaat de bal richting Daan. Hij zwemt op richting goal. Er wordt echter een overtreding op hem gemaakt en een 5 meter bal is het gevolg. Helaas de bal gaat op de paal. Na weer een overtreding krijgen we een vrije bal. Deze gaat rechtstreeks het goal in, helaas dat mag niet. Geen 12 – 2. Het derde kwart is afgelopen. Hmmm 2 – 1 verloren. Dat is al beter als twee keer 5 – 0.

Goed het laatste vierde kwart. We gaan er nog eens voor zitten. De eerste aanval is voor Het Ravijn, hup 13 – 1. Weer een aanval van Het Ravijn, dit keer een prachtige save door Pieter. Beetje jammer dat zijn vader even niet zat op te letten en deze actie van zijn zoon moest missen. Koppie er bij houden Jeroen. Ook Aquapoldro valt aan, helaas een overname door Het Ravijn. En ze scoren weer, 14 – 1. Er komt berusting op de tribune. Er wordt onderuit gezakt en er wordt gesnakt naar een biertje. We weten wat voor weer het buiten is. Onder tussen scoort Het Ravijn nog twee keer, de eindstand is 16 – 1. We waren eenvoudig niet opgewassen tegen deze sterke tegenstander, ze staan niet voor niks op de tweede plaats.

Volgende week zaterdag wacht EZC ons als tegenstander. Weer lekker doorgaan met trainen en plezier houden in dit leuke spelletje. Als alle koppie’s de goede kant op staan weet ik zeker dat we nog twee spannende wedstrijden krijgen.

Jullie trouwe supporter en razende reporter W.A. ter Polo.

Na schrift.

Er werd gesproken dat Louis de razende reporter zou zijn. Echter Louis was niet aanwezig vandaag. Hmmm dit geeft stof tot nadenken.