Wedstrijdverslag De Spreng DG1 – Aquapoldro DG2

Na de gedenkwaardige wedstrijd tegen EZC was het na 3 weken training weer tijd voor een wedstrijd.
Dit maal was De Spreng DG1 onze tegenstander. De vorige wedstrijd tegen deze tegenstander werd door Aquapoldro gewonnen met 5 – 9. Een herhaling van deze uitslag zou welkom zijn.
Met Jimmy als trouwe supporter, hij is helaas de komende 4 weken uitgeschakeld wegens een overbelaste arm, gingen we op weg naar Brummen.
Eenmaal in Brummen aangekomen moesten we voor de wedstrijd begon, nee voor de warming up begon, sterker nog voor we konden omkleden de eerste tegenvaller al incasseren.
Pieter was zijn zwembroek vergeten. Oh nee Pieter was niet zijn zwembroek vergeten, zijn vader had deze niet in de tas gedaan. Nou eigenlijk had zijn moeder deze niet in zijn tas gedaan. Of moest Pieter nou zelf voor zijn spullen zorgen? Hoe het probleem ontstaan is was geen prioriteit meer, laten we maar een oplossing zoeken. Meerdere mogelijkheden passeerden de revue.

Hij gaat maar in zijn blote kont, alles zit toch onder water.
Jeroen trekt zijn onderbroek uit en stelt deze ter beschikking als zwembroek. Hij is tenslotte vergeten de zwembroek van zijn zoon in de tas te doen.
Oh nee het was zijn moeder die dit vergeten was. Maar aangezien Aletta niet aanwezig was om haar Victoria’s Secret string ter beschikking te stellen moest er verder gezocht worden naar een andere oplossing.
Ah Michel had een zwembroek bij zich. Misschien een beetje te groot maar Pieter had in ieder geval iets om aan te trekken. Waarom Michel deze zwembroek bij zich had was nog wel de vraag. Zijn team moest dan wel spelen vanavond maar Michel zelf mag niet mee doen. Iets met een scheidsrechter en breed maken en een onterechte beslissing tijdens de vorige wedstrijd van heren 1. Exacte details zijn verder niet bekend gemaakt.
Optie 4 werd uiteindelijk in de praktijk gebracht.
De warming up onder begeleiding van Louis zag er indruk wekkend uit. Zwaaien met de armen en benen, een mooi gezicht. Als de wedstrijd met dezelfde overtuiging gespeeld wordt als de warming up komt het wel goed.
Na de warming up de wedstrijdbespreking door Michel en er kon begonnen worden met inzwemmen.
Het inzwemmen gebeurde weer met volle overtuiging, Pieter werd even warm gegooid en na nog een korte voorbespreking kon de wedstrijd beginnen.
 
Het eerste kwart gaat beginnen.
De  eerste minuut werd er wat heen en weer gegooid met de bal, positie zoeken, aftasten van de tegenstander en daarna de eerste aanval van Aquapoldro. De aanval werd afgeslagen door De Spreng en een vrije bal voor Aquapoldro was het resultaat. De vrije bal werd onderschept door een speler van De Spreng, een uitbraak met een doelpunt als resultaat. Ai 1-0 achter.
Na een nieuwe aanval door De Spreng werd de bal door Jasper met zijn uitschuifbare armen onderschept. Een pass en een kleine kans voor Aquapoldro, mis. Een snelle aanval van De Spreng, een schot maar onze rots in de branding Pieter hield de bal uit het doel. Weer een aanval van De Spreng, boem bal op de lat. Bij het opzetten van de tegenaanval door Aquapoldro ging de bal onder water en een vrije bal voor De Spreng was het gevolg. Resultaat, doelpunt voor de tegenstander 2-0. Even later weer een vrije bal voor De Spreng 3-0.
Nu werd het toch wel eens tijd dat Aquapoldro wat terug ging doen. Afhouden door de tegenstander, vrije bal voor Aquapoldro. Pass van Ilse op Wessel, een doelpoging van Wessel. Helaas mis. Even later weer een kans voor Aquapoldro, bal op de lijn. Volgens de scheidsrechter niet er over. In het Aquapoldro kamp werd hier iets anders overgedacht, maar dit geheel ter zijde.
Afijn het eerste kwart afgesloten met een 3-0 achterstand.
 
We begonnen na de peptalk van Michel vol goede moed aan het tweede kwart.
Na een mooi opgezette aanval kwam er een prachtig schot van Jasper, helaas ging de bal via de binnenkant paal weer het doel uit, dit schot had meer verdiend!
Een aanval van De Spreng volgde, deze werd echter door Aquapoldro onderschept. Via Daan , Lars en Jasper ging de bal richting goal van de tegenstander, helaas werd deze aanval weer door De Spreng onderschept. Met een doelpunt als gevolg, 4-0.
Weer een doelpoging van Jasper, dit keer werd echter de bal door de keeper uit het goal gehouden. Hij mocht er ook niet in. Bij de tegenaanval verdween de bal vlak voor ons doel onder water aan de hand van een tegenstander. De scheids floot tegen. Vrije bal voor De Spreng, doelpoging. Bam safe door Pieter. Lekker! Voorzichtige aanval van Aquapoldro, weer overname door De Spreng. Schot op het doel, weer Pieter!
Na nog wat aanvallen heen en weer een paar raar tegen gefloten vrije ballen sloten we het tweede kwart af met een 5-0 achterstand.
 
Het derde kwart begon met een aanval van De Spreng. Echter was daar onze Pieter weer. Dit maal schakelde Pieter razendsnel om met een bal op Joris die vervolgde met een lange bal op Daan. Daan nam de bal in ontvangst en zette het op een zwemmen. Een paar forse slagen verder en Daan lag met de bal voor het doel. Schot, raak! Zo de eer is gered 5-1. 
Als reporter zonder al te veel verstand van het spelletje zeg ik , vaker doen zulke lange ballen. Als er spelers voorin vrij liggen en Pieter kan de bal er krijgen kunnen we per wedstrijd zeker elk kwart wel een doelpunt mee pikken.
Hierop volgde een aanval van De Spreng en de marge was weer 5 doelpunten, 6-1.
En weer een aanval van Aquapoldro. Fuut vrije bal voor….ons. Nou nou dat viel mee. Pass van Wessel op Joris. Schot van Joris, ai mis. Fuut he weer een vrije bal voor Aquapoldro. Via Aiden een pass op Wessel, Wessel wordt onder geduwd. Vrije bal. Schot op het doel, mis. Aanval van De Spreng, schot maar daar was onze keeper weer. Eindstand 3e kwart 6-1.
 
Met een achterstand van 6-1 beginnen aan het laatste kwart lijkt een mission impossible. Echter we gaven niet op, en Lars en Britt lieten zich van hun beste kant zien. Diverse onderscheppingen van broer en zus mochten echter niet tot een doelpunt voor Aquapoldro leiden. Maar het is natuurlijk ook zo dat de tegenstander ook niet kon scoren dankzij deze acties. Of te wel op zijn Cruijfiaans :”als jij de bal heb kenne zei nie score!”
Na weer onderschepping door Aquapoldro belande de bal bij Laura, Laura passt door naar Joris. Schot, en de bal komt met een knal op de paal. Shit, mis.
Huh al weer een vrije bal voor ons, had hij eerder moeten doen die baardmans. Vrije bal wordt genomen, pass op Joris, schot……..maar nu niet op de paal. Raak! Zo 6-2!
Kans voor De Spreng en helaas kon Pieter er dit keer net niet bij 7-2. Na een overtreding wordt Wessel vrij gespeeld maar helaas ging zijn schot niet tussen de palen. Nog een vrije bal voor ons maar ook helaas mis. Nog een laatste aanval door De Spreng maar Ayden haalt de bal naar zich toe en de aanval kan niet worden afgemaakt.
Fuut afgelopen.
 
We hebben goed ons best gedaan maar helaas niet kunnen winnen. Dit ondanks de goede support van Jimmy. Top dat je er was!
 
De volgende wedstrijd is over twee weken op zaterdag 3 maart. Dan krijgen we tijdens een avondwedstrijd bezoek van WS Twente DG1.
 
Lekker trainen allemaal de komende twee weken. Succes!
 
Groeten van uw razende reporter,
 
W.A. ter Polo.