Wedstrijdverslag Aqupoldro CG2 – Aqua Novio CG1

Zo deze week dan wel een verslag van een wedstrijd die gewoon gespeeld is.

Geen ontbrekend badwater dit keer om maar eens iets noemen.

Begeleid door een wederom goed gevulde tribune waren wij met een voltallige selectie aanwezig in onze thuishaven De Sprankelende Sprenkelaar.

Naast de selectie was ook de volledige begeleidingsstaf aanwezig.

Mooi om te zien dat bijna iedereen zijn clubshirt aan had bij binnenkomst. Nog een speler die dit keer zonder shirt binnen kwam lopen.

Er werd al een voorstel gedaan dat de volgende die zijn shirt vergeet moet trakteren. Een prima regel, maar dan ook graag een traktatie voor de trouwe supporters.

Op de tribune naast onze trouwe supporters ook een aantal van onze toptrainers om te kijken waar er nog verbeterpunten zijn voor CG2.

Ja dat is een serieuze club dat Aquapoldro. Voor de bevlogenheid van het trainersgilde vanaf deze zijde een applaus, jullie zijn er toch altijd maar weer om onze kinderen het mooie spel waterpolo bij te brengen.

Na een bespreking achter gesloten deuren en een wat korte gelegenheid om in te zwemmen, de voorgaande wedstrijd liep iets uit, kon er worden begonnen aan de wedstrijd.

Iedereen ligt klaar en het fluitsignaal voor het eerste kwart klinkt.

Het eerste balbezit is voor onze tegenstander. Die gaat meteen over tot de aanval. Maar Pieter wordt lekker ingeschoten door de tegenstander, hij plukt het eerste schot gewoon uit de lucht. Zo even laten waarom hij onze keeper is. Er volgt meteen een lange bal op Wessel maar die weet er helaas geen doelpunt van te maken. Wel mooie actie van beide spelers.

Onze tegenstander is iets meer in de aanval als wij. Maar er wordt stak verdedigd daar Aquapoldro. Aqua Novio komt er maar moeilijk door heen. Na een srimmige voor de goal van Pieter weten ze er echter toch een bal in te krijgen. We staan 0-1 achter. Het volgend schot van de tegenstander belandt op de lat.

Tijdens een duel om de bal verliest Daan zijn cap, het spel wordt even stil gelegd. Na aanvang begint Aqua Novio weer met aanvallen, maar gelukkig hebben wij Jasper met zijn uitschuifbare armen.

Hij onderschept de aanval en passt meteen op Laura. De bal wordt echter onderschept. Maar Laura verovert de bal terug en passt op Liam. Hij zwemt mooi op maar komt helaas niet tot scoren. Nu een bal andersom, een pass van Liam op Laura. Er ontstaat helaas geen kans. Na een overtreding van ons krijgt Aqua Novio een vrije bal. De bal beland op de lat.  William pakt de bal op, draait mooi weg om op te zwemmen maar helaas. De tijd zit er op. Eindstand van het eerste kwart 0-1.

Het tweede kwart begint.

Het fluitje klinkt we zwemmen op en de eerste bal is voor Daan!! Bamm we kunnen het wel.

In de aanval die volgt maken wij een overtreding en we krijgen een vrije bal tegen. Pieter pakt deze bal echter lekker. En ook nu volgt er weer een directe pass. Dit keer naar Jasper, Jasper twijfelt niet en speelt meteen door naar Wessel. Helaas weten we uit deze mooie snelle aanval geen kans te creëren. Had meer verdiend. Des te meer balen dat uit de tegenstoot dit keer wel een goal komt, het is 0-2.

Na een aanval van Aquapoldro gaat Aqua Novio weer in de aanval. Wessel en Noah zwemmen zich de benen uit het lijf en verdedigen als tijgers. Helaas weet de tegenstander er toch een bal in te krijgen. Het staat 0-3.

Bij de hervatting van het spel zwemt Daan op en Wessel blijft achterin liggen met de bal. Op het juiste moment volgt een pass op Daan. Helaas belandt de bal van Daan op de lat. William gaat nu als een tijger in de aanval, ja u leest het goed tijgers kunnen verdedigen en aanvallen, en gaat voor de herkansing. Helaas wordt zijn inzet niet beloond. Na een overtreding van Aqua Novio hebben wij een man/vrouw meer. We zetten een aanval op en krijgen een kans voor open doel. Maar helaas de bal gaat naast. Een prestatie op zich. Aqua Novio weer in de aanval. Had ik u al verteld van die jongeman  met die uitschuifbare armen? Wel zijn naam is Jasper en hij liet zich weer van zijn beste kant zien. De tegenstander krijgt de bal er gewoon niet langs of over heen.

Dit heeft als resultaat dat Aquapoldro weer in de aanval gaat. Aiden verovert knap de bal en zwemt op, een mooie pass op Wessel volgt. Die zwemt nog twee slagen op en gooit met alle kracht die hij heeft de bal richting doel. Misschien heeft iets te maken met de kans voor open goal die net door hem gemist is maar deze telt wel. Hoppa 1-3!

Het tweede kwart zit er op.

We wisselen van helft en beginnen aan het derde kwart.

Na het fluitsignaal is het resultaat van het opzwemmen gelijk aan het resultaat van het opzwemmen in het tweede kwart, wij hebben de bal. We gaan meteen in de aanval maar helaas gaat het schot over. Het schot wat volgt uit de tegenaanval wort gestopt door Pieter, hij krijgt de bal echter niet direct klemvast, maar gelukkig is daar Jasper die bal op pakt. Hij speelt rustig terug op Pieter en wij kunnen weer gaan bouwen. Ilse weet uit een aanval van ons een schot op het doel van de tegenstander te lanceren. Helaas gaat de bal naast. Aqua Novio probeert weer op te bouwen, ditmaal is het Liam die al op de helft van de tegenstander aan het storen is. Ilse komt Liam helpen, ze maken het de tegenstander knap moeilijk. Uit een aanval die uiteindelijk wel volgt komt geen doelpunt. Pieter pakt de bal en passt meteen op Daan. Daan speelt de bal door op Liam en die waagt een schot, helaas mis. Aiden stoort vervolgens de tegenstander in de opbouw en weet de bal te veroveren. Een pass op Laura volgt, Laura speelt weer naar Aiden. Het is een mooie aanval maar hij wordt niet beloond met een doelpunt. Uit de tegenaanval weet de tegenstander helaas wel te scoren. Het staat 1-4.

Na het uitnemen van de bal door Aquapoldro maakt de tegenstander een overtreding. Aiden neemt de vrije bal en passt op Wessel die voor het doel ligt. Door goed verdedigen van de tegenstander komt Wessel echter niet aan de bal. De eindstand van het derde kwart is 1-4.

De start van het vierde kwart.

Dit keer is de bal niet voor ons, de tegenstander gaat er van door maar weet niet te scoren. Wij weer in de aanval, de bal wordt echter overgenomen door de tegenstander en die weet wel te scoren. Het is 1-5. Een volgende aanval van Aqua Novio wordt door Pieter met de vingertoppen naast getikt. Het spel wordt er al met al niet veel vriendelijker op en de goed fluitende scheidsrechter stuurt de nodige spelers naar de hoek.

Aan onze kant zetten Noah en Daan een schitteren de aanval op. Helaas belandt het schot van Daan op de paal. In de laatste seconde weet de tegenstander nog wel een keer te scoren. De eindstand is bepaald op 1-6.

Inmiddels worden de nodige berichten naar het thuisfront gestuurd dat de pizza de oven in kan. Bij thuiskomst kan er dan meteen aangevallen worden. Nu maar hopen dat het niet te gezellig is onder de douche en in de kleedkamer, dan zit het thuisfront met zwart geblakerde pizza’s.

Een andere vader was al aan het klagen dat zijn zaterdagmiddag biertje hem door zijn neus geboord was. Misschien wat verlaat maar ook daar kan binnen afzienbare tijd wat aan gedaan worden.

Al met al weer met plezier op de tribune gezeten. De trainingen beginnen echt hun vruchten af te werpen. Het spel wordt steeds beter!

Op naar Sinterklaasavond. Hopen dat jullie allemaal lief geweest zijn en niet mee hoeven naar Spanje. Dan kunnen jullie weer lekker trainen deze week.

Volgende week komt Thetis CG1 in onze thuishaven op bezoek. Ik kijk er weer naar uit!!

Tot volgende week.

Uw trouwe supporter en razende reporter ,

W.A. ter Polo.