Wedstrijdverslag Aquapoldro CG2 – Thetis CG1

Zoals duidelijk is gebleken uit de inleiding van vorige week wordt er de komende tijd nog wel wat verwacht van uw razende reporter. Ik denk namelijk dat de Sint mijn huisje voorbij is gegaan want die chocolade W en A zijn niet aangetroffen. Ben ik dan niet lief genoeg geweest, zelf denk ik uiteraard van wel. Ben ik niet verwend dan met de Sinterklaas, oh zeker wel. Uw razende reporter komt echt niets te kort. En met veel plezier ga ik proberen u de rest van de competitie met mijn verslagen op de hoogte te houden van de vorderingen van team CG2 van Aquapoldro.

De tribune in de Sprankelende Sprenkelaar  is weer goed gevuld met onze trouwe supporters. Ook een paar leden van het trainersgilde hebben hier weer plaats genomen.

Het veld werd opgebouwd door Dennis en Eric met hulp van de spelers van CG2. Weer een topsamenwerking. Ook dit keer heeft bijna iedereen zijn shirt aan. Ik denk dat er iemand moet gaan trakteren.

Vandaag is onze tegenstander Thetis CG1 uit Bemmel. De begeleiding is in de handen van Diana en Dennis.

De tegenstander van vandaag staat nummer 4 op de ranglijst, wij staan nummer 10. Op papier zeg je kansloze missie. Nou dat pakte iets anders uit.

Geen obstakels dit keer vraagt u zich wellicht af? Nou een paar kleintjes.

Het begint met de tijd waarneming, deze doet het niet. Dat wordt dus met de hand klokken. Het scorebord? Ook die doet het niet. We gaan ouderwets nummertjes om draaien.

Heeft dit invloed op ons spel, zeker niet!

Na de voorbespreking en het inzwemmen gaan we van start.

Het is weer zo’n wedstrijd dat uw razende reporter nauwelijks tijd van noteren heeft. Het spel gaat zo snel op en neer dat uw verslaggever moeite heeft om alles bij  te houden. Maar goed ik zal proberen u van de nodige informatie te voorzien.

Kwart 1

De eerste bal is voor Thetis en die gaan meteen in de aanval. Er wordt echter een overtreding gemaakt en wij krijgen de bal mee. Daan neemt de bal en passt op de vrij zwemmende Wessel. Hij passt door op Jasper.  Jasper krijgt een schot kans maar deze gaat helaas mis. De tegenstander gaat in de aanval. Ze schieten twee maal op doel maar daar is onze rots in de branding Pieter. Pakt beide keren de bal. Wij proberen aan te vallen maar de Thetis neemt weer over. Noah ligt zeer sterk te verdedigen en de tegenstander komt er nauwelijks door. En als ze al door komen ligt daar onze Pieter om de bal er uit houden. Na een van zijn safes passt hij de bal op Wessel, die schiet maar mist helaas. Daan krijgt de volgende kans maar zijn bal belandt op de paal. De tegenstander neemt over en schiet. De bal blijft echter op de lijn liggen en gaat er niet over heen. Het staat nog steeds 0-0. Wij gaan weer in de aanval. En wat Thetis kan kunnen wij ook. Een schot van Wessel belandt ook op de lijn en blijft daar liggen. Ook nu dus nog steeds 0-0. Uit de tegenaanval weet de Thetis Pieter helaas wel te verschalken, het is 0-1.

Daan neemt de bal uit en passt op Wessel. Helaas komt hij niet tot een schot.  Thetis gaat meteen in de tegenaanval , maar dit keer is Pieter niet te verschalken. Pieter neemt de bal uit en passt op Aiden. Aiden zwemt op en passt de bal mooi op Wessel. Zijn schot gaat echter mis. In de rebound is het wel raak!! Bammm 1-1. Het laatste schot van het eerste kwart beland op de paal.

U leest het goed. De nummer 10 op de ranglijst staat tegen de nummer 4 na het eerste kwart op 1-1. En de geheel objectieve mening op de tribune is dat Aquapoldro met een beetje meer geluk voor had kunnen staan.

Kwart 2

Wij gaan in de aanval met Jasper voorop. Helaas gaat zijn schot mis. Aj daar liggen achterin twee spelers van de tegenstander vrij. De bal gaat naar een van beide spelers en de tegenstander weet te scoren. 1-2.

Wessel neemt de bal uit maar we creëren geen kans. Thetis gaat weer in de aanval maar Ilse en Noah maken het de tegenstander onmogelijk om de aanval goed op te zetten. Wij weer in de aanval. Er wordt een overtreding gemaakt op Wessel, hij krijgt een 5 meter. Helaas wordt deze buitenkans afgekeurd om dat de bal niet in één beweging het doel in gaat. Je kunt hier over discussiëren. Maar uiteindelijk beslist de goed fluitende scheidsrechter. Thetis gaat meteen over tot de aanval, ditmaal is het Laura die het de tegenstander moeilijk maakt. Wij nemen over en komen tot een schot. Dit gaat helaas mis. Pieter tikt het volgende schot van de tegenstander naast. Uit de volgende aanval weet Thetis wel te scoren. Het staat 1-3.

Wij weer in de aanval, een mooie pass van de goed opzwemmende Aiden op Ilse. Ilse schiet maar de bal komt helaas op de lat. Thetis weet uit de tegenaanval wel weer te scoren. De stand is 1-4.

Wij nemen de bal uit en William gaat het gevecht aan met de tegenstander. We krijgen een vrije bal mee. Een mooie pass  op Aiden en die lanceert een perfect schot. Bamm GOAL 2-4.

Aquapoldro weer in de aanval. Een mooie pass van Aiden op Wessel, helaas gaat het schot mis. Een laatste safe van Pieter en de fluit klinkt. Eindstand van het tweede kwart is 2-4.

We liggen echt lekker te polo-en. Op naar kwart 3.

Kwart 3

Jasper zwemt op en heeft de eerste bal. Helaas komen we niet tot een aanval en een schot. We krijgen een aanval tegen waarbij de tegenstander een overtreding maakt en er een speler uit moet. We hebben een man meer. Een schot van ons belandt weer op de lijn. Dat is nummer twee al die op de lijn blijft liggen. Uw optimistische reporter denkt dan als die beide ballen er wel in gegaan waren hadden we gelijk gestaan. Maar goed als……

We gaan nu even in de verdediging omdat de tegenstander aan het aanvallen gaat. Noah voert de verdediging aan en de rest van ons team doet mee. De tegenstander komt niet  tot een goede aanval.

Wij nemen over via Jasper. Een mooie combinatie passes van Jasper naar Ilse naar Noah brengt ons dicht bij het goal van de tegenstander. Helaas wordt dit niet met een doelpunt beloond. Een schot uit de tegenaanval belandt op de lat. Het volgende schot wordt uit de lucht geplukt door Pieter. Uit de volgende aanval weet de tegenstander helaas wel te scoren. Dit wel tijdens een man meer situatie. Het staat 2-5.

Na een mooie pass op Liam weet hij zelf een mooi schot richting doel af te vuren. Helaas wordt dit niet met een doelpunt beloond. Uit de volgende aanval van ons weet Wessel helaas niet te scoren. Wij blijven in de aanval. Wessel passt op de goed vrij zwemmende Liam. Helaas gaat het schot mis. Thetis probeert weer aan te vallen. Maar zoals eerder gezegd we liggen zeer goed te verdedigen. We houden ons mannetje / vrouwtje goed in de gaten. Uit een schot wat wel wordt afgevuurd op Pieter volgt geen doelpunt. Pieter tikt nog een bal mooi over. Aquapoldro neemt de bal uit en de bal komt bij Wessel. Hij passt op de mooi vrij zwemmende Noah. Maar helaas de bal haalt het niet omdat het derde kwart er op zit. Het staat 2-5. Nog steeds niet slecht.

Kwart 4

We beginnen dus met een 2-5 achterstand aan het laatste en vierde kwart. Niet onoverbrugbaar als we zo blijven spelen. Wij gaan in de aanval maar komen niet tot aan het doel. Laura is zeer sterk aan het verdedigen tijdens de tegenaanval. Aquapoldro krijgt een vrije bal maar weet helaas niet te scoren. Een doelpunt van de tegenstander wordt afgekeurd. Wegens verkeerd wisselen krijgen wij een 5 meter. Wessel neemt de bal en scoort, het staat 3-5. Nog maar twee te gaan en we staan gelijk. Wij vallen weer aan, een mooie pass van Daan op Noah. Helaas komt de bal niet in het net terecht. Bij de volgende aanval van Thetis blijft de bal weer op de lijn liggen. Dus geen doelpunt. Nog steeds 3-5. Nog steeds maar twee te gaan. En hoe lang hebben we nog? Geen idee, uw razende reporter heeft al genoeg moeite om het spel bij te houden. Dus de nog te spelen tijd is even een raadsel. We gaan weer verder. Een mooie pass van Pieter op William, William speelt de bal door op Daan. Daan schiet en …. naast shit! Bij de tegenaanval gaat de bal over ons doel. Wij weer. Het wordt nu echt spannend. We blijven maar aanvallen. En jawel het volgende schot van Daan is raak!!! Het staat 4 -5. Nog één doelpunt te gaan. Er wordt vanuit het veld gevraagd hoe lang nog? De scheidsrechter geeft aan nog 48 seconden. Ah nog 48 seconden om gelijk te komen. Wij gaan weer in de aanval. Een scheidsrechterbal vanwege een overtreding. Daan wint de bal en we gaan in de aanval, helaas neemt de tegenstander over en weet te scoren. Het is 4-6. Nou nog één keer alles op alles om toch weer dichter bij te komen. We krijgen nog een vrije bal tegen en bij het klinken van het eindsignaal vliegt de bal er als nog in. De eindstand is 4-7.

Maar wat heb ik genoten op de tribune. Net zoals iedereen. Zoals al eerder gezegd, dat trainen werpt echt zijn vruchten af. Die winstpartij kan nooit meer ver weg zijn.

Ga lekker door zo met z’n allen. Volgende week staat de volgende wedstrijd al weer op het programma. Dan gaan we richting Culemborg waar De Meer CG1 ons op wacht. Dat wordt een pittige wedstrijd. De Meer staat op de eerste plaats. Maar niets is onmogelijk. Als we zo spelen als vandaag kunnen we het ook deze tegenstander zo moeilijk mogelijk maken.

Ik heb er weer zin in.

Ik zie jullie volgende week in Culemborg.

Uw trouwe fan en razende reporter,

W.A. ter Polo.