Wedstrijdverslag Aquapoldro DG2 – WS Twente DG1

Na een zeer koude vakantie week mochten we vanavond om 18:00 uur weer aantreden in onze thuishaven de warme Sprankelende Sprenkelaar.
De watermeester heeft het bad prima ijsvrij weten te houden.
Gelukkig was er niemand gewond geraakt tijdens een middagje schaatsen of een andere leuke bezigheid tijdens de week vrijaf van school.
Helaas is Jimmy nog wel steeds geblesseerd. Hij was wel weer als trouwe supporter aanwezig, top!
Er gaan trouwens geruchten dat hij zijn conditie thuis op de hometrainer aan het bij houden is. Hier zijn echter geen keiharde bewijzen van. We hopen allemaal dat je er snel weer bij bent.
Onze trouwe sluitpost Pieter was gezellig met zijn vader en moeder een weekendje naar Barcelona. Mucho placer en Barcelona (het is te hopen dat zijn vader of moeder nog wel even zijn tas gecontroleerd heeft voordat ze gingen).

Onze tegenstander van vanavond is WS Twente DG1. Deze ploeg heeft tot nu toe alle wedstrijden gewonnen, waarvan enkele met 20 voor gescoorde doelpunten. Winnen lijkt vanavond dan ook een onmogelijke opgave. Maar we kunnen wel met zijn allen proberen om het deze tegenstander zo moeilijk mogelijk te maken.
Na een uiteenzetting van de wedstrijd tactiek begonnen we dit keer zonder inzwaaien aan het inzwemmen. Tja als inzwaai topper Louis er niet is wordt dit meteen overgeslagen.

Na lekker ingezwommen en ingegooid te hebben begonnen we met Daan als vervanger van Pieter vol goede moed aan de wedstrijd.

De bespreking leek zijn vruchten af te werpen. We lagen goed op positie en deden ons uiterste best om het de tegenstander zo moeilijk mogelijk te maken. De eerste kans was voor WS Twente maar dit schot belande op de paal. De volgende kans was weer voor WS Twente en dit keer was Daan helaas kansloos 0-1. Een aantal kansen voor WS Twente verder stond het nog steeds 0-1. Aquapoldro had ook nog geen kansen gehad maar wist met goed spel wel de tegenstander van scoren af te houden.
WS Twente kreeg nog twee kansen en deze werden helaas wel benut.
Na mooi samenspel door Aquapoldro onstond er toch een klein kansje voor Wessel. Maar helaas, hij mocht er niet in. De uitbraak van WS Twente leverde wel weer een kans op maar hier liet Daan even zien waarom hij de vervanger van Pieter is. Een prachtige save voorkwam dat de bal er in ging.
Het eerste kwart zit er al weer op. We staan 0-3 achter maar spelen zeker niet slecht. De tegenstander is gewoon net een stukje beter.

Het tweede kwart begonnen we weer vol goede moed.
Een aanval van WS Twente, Laura onderschept de bal en gaat er van door. Na een paar meter zwemmen volgt er een mooie pass op Joris, hij passt de bal razendsnel door naar Aiden. Aiden schiet maar helaas gaat de bal er niet in.
Tijdens de razendsnelle rebound van WS Twente weten ze te scoren 0-4.
Het volgende schot van WS Twente wordt door Daan met de vingertoppen uit het goal gehouden. De daarop volgende aanval pakt beter uit voor WS Twente 0 – 5.
Na een save door Daan gooit hij de bal naar Lars , Lars zwemt op en passt de bal door naar Wessel. Er wordt echter een overtreding tegen Wessel gemaakt, een vrije bal voor Aquapoldro. Helaas kunnen we dit voordeeltje niet omzetten in een goal. Een uitbraak van WS Twente is het gevolg. Daan let echter goed op en zwemt zeker een meter 7 a 8 zijn doel uit om de bal op te pakken. Bal bezit voor Aquapoldro en dus geen kans voor WS Twente.
De daarop volgende aanval van WS Twente heeft meer resultaat, 0 – 6.
Er volgt nog een aanval van Aquapoldro, Wessel passt op Laura, Laura speelt de bal door naar Ilse maar Ilse kan de kans helaas niet verzilveren.
Na een aanval van WS Twente weet Lars zich mooi vrij te zwemmen, helaas haalt de bal het niet om bij hem te komen. De bal wordt onderschept door WS Twente.
De tegenaanval die daarop volgt wordt mooi onderschept door Ilse. Kans weg voor de tegenstander.
Het tweede kwart sluiten we af met 0 – 6. Zeker niet slecht !

Tja en dan komt hij weer, het gevreesde derde kwart.
Tijdens de vorige wedstrijd tegen WS Twente deed dit derde kwart ons de das om. Maar eens zien of we dit nu beter konden doen.
Het fluitsignaal klinkt, W.A. ter Polo zit nog wat aantekeningen te maken en ziet ineens Wessel vrij voor de keeper liggen. Hij schiet en ……. GOAL.  We hebben een goalio we hebben een goalio en hij keurt hem niet eens af die… (aldus Herman van Veen https://www.youtube.com/watch?v=2hNlQ-jd9aA ).
Dat is nog eens lekker zeg 1 – 6 hoppa!
Na een overtreding van WS Twente hebben we een man meer situatie. Hieruit ontstaat weer een kans voor Aquapoldro, en Aiden schiet gewoon de 2 – 6 binnen. Bammm!
Op de tribune ontstaat al wat rumoer, nog maar 4 en we staan gelijk!
We blijven goed spelen en leggen de tegenstander zo goed vast dat ze geen kant op kunnen met de bal. Na een mooie pass van Laura op Jasper ontstaat er weer een kans voor ons. Helaas kunnen we deze kans niet omzetten in een wel verdiend doelpunt.
De uitbraak van WS Twente wordt kansloos omdat Britt de bal perfect onderschept. Kans weg!
Jasper weet de bal heel mooi aan de tegenstander te ontfutselen maar helaas komt de bal na zijn schot bij de keeper in de handen. Deze speelt een lange bal op een van zijn spelers voorin en die weet te scoren 2 – 7.
Het derde kwart is afgelopen. De oplettende rekenaars onder ons hebben het natuurlijk al gezien. We hebben dit derde kwart met 2 – 1 gewonnen!!

Dan het vierde laatste kwart. Eens kijken of we het goede spel van het derde kwart kunnen voortzetten.
Een uitbraak van WS Twente, de bal ligt ergens halverwege de helft van Aquapoldro. Daan twijfelt, er uit komen of niet. Ja of toch nee of toch ja of toch nee. Uiteindelijk besluit hij in zijn goal te blijven. Waar twijfel meestal tot een doelpunt leidt is dat dit keer niet het geval. WS Twente weet de bal wel te veroveren maar de bal wordt gewoon gemist.
Aquapoldro blijft goed spelen maar weet helaas geen kans meer te creëren. WS Twente krijgt het jammer genoeg nog wel voor elkaar om twee doelpunten te maken.
Eindstand 2 – 9.
Winst zat er echt niet in deze partij maar we hebben goed gespeeld.

Gewoon weer lekker trainen de komende week en dan wacht zaterdag 10 maart om 18:00 OZ&PC DG1 in Oldenzaal op ons. Van deze tegenstander hebben we de eerste keer met 1 doelpunt verschil verloren en de tweede wedstrijd een knappe 2 – 2 gespeeld. Eens kijken of we in het hol van de leeuw een keer kunnen winnen.

Jullie trouwe supporter en razende reporter :

W.A. ter Polo.