Wedstrijdverslag Aquapoldro DG2 – EZC DG1

Vandaag is in de sprankelende Sprenkelaar onze tegenstander EZC DG1. De vorige wedstrijd eindigde voor Aquapoldro in een grote teleurstelling. Niet alleen vanwege het eindresultaat, we verloren met 11 – 7, maar wegens een incident dat we ons nog allemaal goed kunnen herinneren.

Er werd vooraf op de tribune gespeculeerd of het nodig zou zijn om enkele ouders naar beneden te sturen voor het geval dat. Er werd echter al snel besloten dat dit niet noodzakelijk zou zijn.

Dat dit echter een speciale wedstrijd is heeft een andere oorzaak.

Na drie jaar trouwe dienst neemt onze coach Michel afscheid van dit team. Ook via deze weg wil ik je hartelijk bedanken voor je coaching. Iedere wedstrijd stond je er weer. Ook zondags ’s morgens stond je voor dag en dauw al weer aan de waterkant om je team te trainen. Jij hebt onze kinderen beter gemaakt in het spelletje wat ze leuk vinden. Ik durf wel te zeggen dat ik jou ook in je rol heb zien groeien. Het valt niet mee om een stuk of tien kinderen onder de duim te houden. Maar ik denk dat je er zelf ook wel wat van hebt geleerd.

Dank je wel voor je inzet!

Dan nu de wedstrijd. Zouden we onze afscheidnemende coach kunnen verblijden met een winnende partij.  We gaan er eens goed voor zitten. Trouwens herinnert u zich die opa nog die bijna de hele wedstrijd zijn jas aan hield. Wel deze trouwe supporter zat weer op de tribune, en wat gebeurt er. De jas gaat meteen uit! Zonder onze trouwe sluitpost Pieter zijn we met een volledige fitte selectie aanwezig.

Na de voorbespreking komt ons ensemble vol goede moed het zwembad ingelopen. Hé daar hebben we Louis weer, terug van weg geweest. En wat doen we dan als Louis er is? Precies, inzwaaien! Na het inzwaaien hup het water in en inzwemmen. Nog even langs de kant voor wat laatste aanwijzingen en de wedstrijd gaat beginnen.

Beide teams liggen klaar en daar klinkt het signaal voor het begin van de wedstrijd. De eerste bal is voor EZC DG1, en die gaan meteen in de aanval. Maar gelukkig hebben we een betrouwbare vervanger voor Pieter in de vorm van Daan. Er gaat een schot richting doel maar Daan doet meteen zijn eerste safe. Altijd lekker. Het spel gaat wat heen en weer en daar wordt er bij een aanval door EZC DG1 door de scheidsrechter gefloten. Hij geeft aan bal onder water. Op de tribune klinkt enige verontwaardiging, maar een 5 meter worp is het gevolg. Tja en die wordt binnen geschoten, 0 – 1. Niets aan te doen.

Even later een vrije bal voor Aquapoldro, Jimmy neemt de bal. Hij heeft echter het vizier nog niet helemaal op scherp staan, de bal beland op de kant. Er zal een raam opengestaan hebben waardoor er een luchtstroom kwam die bal mee nam. EZC DG1 neemt de bal over en wil in de tegenaanval. Daar denkt Joris echter heel anders over en hij onderschept de bal, aanval weg.

Aquapoldro weer aan de beurt, maar ook deze aanval wordt onderschept. Uit de tegenstoot van EZC DG1 volgt een doelpunt, helaas 0 – 2. Maar nu zijn wij toch een keer aan de beurt dacht ik zo. En dat was ook het geval. Tijdens een door Aquapoldro onderschepte aanval gaat Jimmy er met de bal van door. En nu niks tocht door openstaande ramen, schot bam GOAL!! Zo 1 – 2. Dat is lekker.

Een aanval van EZC DG1 volgt. Echter hebben we daar onze Daan, weer een lekkere save. De bal gaat meteen naar Aiden, hij passt door op Ilse. Helaas de aanval wordt onderbroken door de tegenstander. In de tegenaanval die volgt dwingt Laura de tegenstander naar de buitenkant. Hup kans weg. En daar klinkt de toeter. Einde eerste kwart. Mwah 1 – 2 achter, niet onoverkomelijk.

Het tweede kwart.
We liggen weer goed in het water en geven deze tegenstander die op de derde plaatst staat behoorlijk tegenstand. Een mooie aanval van Aquapoldro. De bal komt van Jimmy en gaat richting Lars. Helaas belandt zijn schot niet in het doel van de tegenstander.
Hup weer een aanval van Aquapoldro. Dit keer gaat Wessel er van door. Onder het motto waar je aan begint dat moet je afmaken gooit Wessel de bal na een stukje zwemmen loeihard richting goal. Niets aan te houden voor de keeper. Hoppa 2 – 2! De eerste tegenaanval wordt door Daan gekeerd. Echter volgt er even later weer een aanval, deze bal gaat er wel in. Jammer 2 – 3.
Er volgt een vrije bal voor Aquapoldro na een overtreding van EZC DG1. Laura neemt de bal en gooit richting Jimmy. Jimmy laat de bal richting goal vertrekken maar ook de keeper van de tegenstander doet waar hij voor in het water ligt. De bal stoppen. Jammer voor ons. Britt blijft de tegenstander tijdens het spel in het tweede kwart behoorlijk lastig vallen. Hierdoor worden er weinig kansen door EZC DG1 gecreëerd. Toch komt er nog een aanval waaruit ze weten te scoren, 2 – 4. En toch nog weer een aanval voor EZC DG1, er gaat een zwemmer richting Daan. Toeoeoet. Einde tweede kwart, saved by the bell!  Zo het tweede kwart, niet verloren maar 2 – 2 gelijk gespeeld. Toegegeven dat we in totaal 2 – 4 achterstaan.

We wisselen van speelhelft. Eens kijken wat het derde kwart ons brengt.EZC DG1 gaat in de aanval. Maar daar heeft Laura geen trek in. Ze onderschept de bal en een tegenaanval volgt. Helaas we kunnen er geen doelpunt van maken. Na een save van Daan op een aanval van EZC DG1 volgt een paas van Daan op Lars. Lars die zwemt op en doet de bal door richting Wessel. Helaas weten we ook hier geen doelpunt van te maken. Wat doet die tegenstander daar nu achterin ons veld?? De bal gaat over onze spelers heen beland bij de tegenstander, die heeft vrij spel en weet de 2 – 5 te maken. Even later krijgen we weer zo’n verrekte 5 meter worp tegen. De bal zou weer onder water geweest zijn. Tja ook die bal gaat er in, 2 – 6.
Maar goed ook Aquapoldro krijgt vrije ballen mee en dit keer belandt de bal bij Jasper. Na al de nodige verdedigende acties gemaakt te hebben met zijn uitschuifbare armen neemt Jasper de vrije bal. Hij gooit richting Wessel maar helaas mist Wessel zijn schot het het doel.
Weer een vrije bal voor Aquapoldro, dit keer genomen door Jimmy. De bal gat richting Wessel en die zwemt meteen op richting doel van EZC DG1. Kom op zwemmen!! Toeoeoet! Ja shit zeg zit het derde kwart er op. Dit keer zijn we killed by the bell zullen we maar zeggen. Jammer we hebben niet weten te scoren dit derde kwart maar de tegenstander wel. Balen we staan 2 – 6 achter.

Het vierde kwart, het zal niet mee vallen om in de laatste 5 minuten een verschil van 4 doelpunten goed te maken. Maar uiteraard gaan we er voor. Bij een aanval van Aquapoldro zwemt Joris zich mooi vrij. De bal belandt dan ook bij hem en hij vuurt af richting goal van EZC DG1. Helaas ligt daar die verrekte keeper weer in de weg.
Ook een schot van Jimmy treft geen doel. Door goed spel van Aquapoldro krijgt de tegenstander geen echte kansen meer. En als er een schot op doel komt plukt Daan de ballen uit de lucht. Bij een overtreding op Aquapoldro krijgen wij een vrije bal. Jimmy neemt de bal en passt hem richting Joris. Joris bedenkt zich niks en met een loep zuiver schot belandt de bal achter de keeper. Zo 3 – 6. We hebben nog een minuut en 34 seconden. Als we elke halve minuut een doelpunt maken kunnen we nog gelijk spelen.
Vanaf de tribune komen nog enkele tips voor de scheidsrechter. Je zou dit als commentaar op zijn leiding kunnen beschouwen maar zo is het natuurlijk niet bedoeld. We proberen deze gewaardeerde vrijwilliger gewoon beter te maken. Na een laatste aanval van Aqupoldro zit de wedstrijd er op. Helaas lukt het ons niet om drie keer te scoren in die korte tijd. Ondanks dat we niet gewonnen hebben is de stemming op de tribune prima.
Jullie hebben allemaal een mooie pot polo gespeeld. We hebben genoten op de tribune. Voor de oplettende rekenaars onder ons, we hebben het vierde kwart dus mooi met 1 – 0 gewonnen!

Na afloop van de wedstrijd zijn we met z’n allen naar de kantine gegaan. Hier kregen de spelers hun verdiende glas limonade. Tijdens dit samenzijn hebben de kinderen aan een licht ontroerde Michel als dank voor zijn drie jaar coach zijn nog wat kado’s uitgereikt.

Volgende week volgt onze laatste wedstrijd van dit seizoen al weer. Lekker trainen deze week en dan eens zien of we de competitie winnend kunnen afsluiten.

Jullie trouwe supporter en razende reporter,

W.A. ter Polo.