Wedstrijdverslag Aquapoldro DG2 – De Rijn DG1

Zaterdag 13 oktober. Een belangrijke wedstrijd staat op het programma. De jongens en meiden hebben de opdracht hun eerste positie in de poule te behouden. Ze moeten tegen de DG 1 van De Rijn. Dit team staat gelijk qua punten, maar onze DG heeft meer doelpunten gemaakt. Dus gelijkwaardige teams.

Iets later dan gevraagd zijn alle spelers aanwezig en krijgen ze van coach Remko de laatste instructie. Blijf bij je mannetje en wees geconcentreerd.

Onder de bezielende leiding van de scheidsrechter Ritsert, start rond 17 uur de wedstrijd. Het team ligt te slapen of is met hele andere dingen bezig dan waterpolo. Na 1 minuut 21 valt het eerste tegen doelpunt. Vlak voor het einde van de eerste periode doelpunt nummer twee. Twee nul achter is nog te overzien. Er zal een tandje bij moeten. 
In de tweede periode is de wekker nog niet afgegaan. De periode is net 42 seconde onderweg of doelpunt drie valt. Het Aquapoldro publiek coacht fanatiek mee vanaf de tribune, maar iets doen ze niet goed. Er wordt slordig overgespeeld en de tegenpartij krijgt veel te veel ruimte om te counteren. De Rijn loopt daardoor uit naar 0-5. Dit tot grote vreugd van het meekomen publiek van De Rijn. Remko en Erik doen er van alles aan om het team wakker te krijgen. Vlak voor het einde van de tweede periode is gelukkig de nul van het score bord.1-5 
In de derde periode scoort het team nog een puntje. 2-5. Het team gaat iets beter spelen. Er wordt onderling ook gecoacht. 
De laatste periode gaat van start. Een bijna onoverbrugbaar verschil, maar het team gaat er nog voor. Ze geven nog drie doelpunten weg, maar scoren in deze periode toch nog even 5 doelpunten. Dit onder luid gejuich en applaus van het eigen publiek en het team wat na hen speelt en aan de bad rand wacht. Heren 5 bedankt voor jullie support. Op het nippertje het net niet gered. Jammer maar helaas. 

Er zijn genoeg verbeterpunten, maar het doorzettingsvermogen verdient wat mij betreft een dikke pluim.  

Een supporter.