Wedstrijdverslag Aquapoldro CG2 – PFC Rheden CG1

Hallo allemaal, hier is hij dan het eerste wedstrijd verslag van dit seizoen.

Onder leiding van Marit, Diana en Dennis moesten we in onze thuishaven De Sprankelende Sprenkelaar aantreden tegen PFC Rhenen CG1.

Onze spelers, Daan / Wessel / Pieter / Aiden / Noah / Liam / William /Laura en Ilse zijn van de partij vandaag.

Waar onze tegenstander direct begon met inzwemmen hield ons begeleidingsteam eerst een voor bespreking. Na de tactische uiteenzetting van het wedstrijdplan begonnen wij ook aan het inzwemmen. Dat zag er vast goed uit.

Er werd een telefoon geprepareerd voor het opnemen van de wedstrijd zodat de beelden gebruikt kunnen worden voor de nabespreking. Kunnen onze spelers zelf ook mooi zien wat ze allemaal goed doen en waar nog wat valt te verbeteren. Beetje jammer dat de opname van het eerste kwart niet helemaal goed ging, iets met een instelling van foto of video. Maar goed onze cameraman leert snel en kwart twee , drie en vier zijn vastgelegd. En wat is er mis met een mooie foto vanaf de tribune van ons team?

De teams liggen klaar, de scheidsrechter fluit en we zijn onder weg in seizoen 2018/2019.

Het eerste balbezit is voor de tegenstander, daar volgt meteen een aanval uit maar het schot gaat mis. Vervolgens gaan wij in de tegenaanval. Helaas gaat de bal onder water en krijgt de tegenstander een vrije bal. Er volgt een aanval van de tegenstander , maar de eerste redding van onze topkeeper Pieter is daar. Daar gaan wij in de aanval. Na een mooie combinatie komt de bal bij Aiden, hij schiet en de bal komt tussen keeper en goal te liggen. Daar is Laura als de kippen bij en ze zwemt de bal over de doellijn. Mooi we staan met 1-0 voor. We zijn lekker aan het spelen en de teams zijn aan elkaar gewaagd. De tegenstander doet nog een aanval maar het schot gaat over. Uit de volgende aanval weten ze wel te scoren, 1-1.

Een aanval van de tegenstander wordt onderschept en Ilse schiet, helaas net mis. De bal blijft dit keer net voor de lijn liggen. De tegenstander valt weer aan. Een schot op de lat, in de herkansing is de bal voor Pieter. We gaan de eerste rust in met een 1-1 stand.

Het tweede kwart start en de tegenstander eist de eerste bal weer op. Er volgt onmiddellijk een aanval maar daar is de safe van Pieter. Bij de volgende bal is Pieter helaas kansloos, 1-2. De volgende aanval van de tegenstander. De bal beland op de paal, niets aan het handje. Na een overtreding op een van onze spelers krijgen wij een 5 meter worp. Helaas weten we deze buitenkans niet te verzilveren. De tegenstander gaat meteen in de aanval. Noah weet deze aanval echter mooi onschadelijk te maken. Uit onze aanval weet Ilse, na een pass van Aiden, een schot op doel te doen maar deze gaat helaas mis. Het volgende schot van Aiden belandt tussen keeper en paal. Helaas. De tegenstander schakelt echter razendsnel om en zet de aanval in. Echter weten Pieter en Laura samen de aanval in de kiem te smoren. We gaan rusten, 1-2.

Het derde kwart begint. We lijken er niet helemaal bij te zijn want binnen de halve minuut weet de tegenstander er twee ballen in te schieten. Het staat nu 1-4. Dit kan toch niet de bedoeling zijn. Hup even er bij zijn! Maar dat zijn dan we gelukkig ook weer. De volgende aanval van de tegenstander wordt door Liam onderschept. Nu is tijd dat wij weer in de aanval gaan. En dat doen we dan ook. Ilse krijgt de bal te pakken zet het op een zwemmen richting goal van de tegenstander. Ze denkt volgens mij ik heb dat hele eind niet voor niks gezwommen, ik schiet mooi zelf. En gelijk heeft ze want de bal gaat erin, bam 2-4!

Bij onze volgende aanval wordt er een overtreding gemaakt door de tegenstander en wij krijgen een 5 meter. Dit is een buitenkansje voor Daan en die verzilverd hij dan ook. Het staat alweer 3-4.

De tegenstander komt er weer aan, ze schieten maar daar is de zoveelste safe van Pieter. Hij passt de bal razendsnel het hele veld over maar jammer genoeg weten we niet te scoren. Uit de tegenaanval komt helaas wel een doelpunt. Bij de volgende aanval van de tegenstander kijkt Pieter de bal over het doel en daarna zit het derde kwart er op. De stand is 3-5.

Het vierde een laatste kwart. Eens kijken of we de achterstand nog kunnen ombuigen naar een voorsprong. Na wat aanvallen heen weer weet de tegenstander helaas als eerste te scoren. Bij de volgende aanval laat Pieter even zien waarom hij de keeper is, een schitterde safe. Wij vallen weer aan maar ook daar komt helaas geen doelpunt uit. De aanval van de tegenstander wordt onderschept door Wessel en die passt de bal op William. Hij zwemt nog een paar slagen richting goal van de tegenstander en met een schitterende boogbal weet hij te scoren. Het staat 4-6. Helaas is het uit een volgende aanval van de tegenstander even later weer raak voor hun, 4-7. Na weer een mooie safe van Pieter gaat de bal richting Daan. Hij weet helaas niet te scoren. Bij een volgende aanval wordt er een overtreding gemaakt door de tegenstander. Wij krijgen een 5 meter. Dit keer aan Wessel de eer. Hij ramt de bal hard langs de keeper en het is 5-7. Vlak hierna is de wedstrijd afgelopen en we verliezen dus met 5-7.

Jammer maar er is lekker gespeeld. Ik ben er van overtuigd dat met terug kijken van de wedstrijd er door de dames de nodige tips gegeven gaan worden waardoor we nog beter worden met z’n allen.

De tribune was weer goed gevuld tijdens deze eerste wedstrijd. En naast de beoordeling van de wedstrijd is er natuurlijk ook naar de bijdrage van waterdrager Dennis gekeken. Dat water dragen ging hem overigens uitstekend af. Voor dat gedeelte is hij geslaagd. Of er communicatie apparatuur moet komen waarmee vanaf de tribune de nodige aanwijzingen aan Dennis gegeven kunnen worden is nog even de vraag. Ik hoorde zijn raadgevers op de tribune overleggen dat er de komende weken gekeken wordt of er progressie is. Een tijdstip voor een evaluatie gesprek schijnt nog niet gepland te zijn.

Het is wel het vermelden waard dat Dennis met Mark van Perfection Parket in gesprek is gegaan over de aanschaf van t-tshirts voor ons hele team. Mark kijkt welk gedeelte hij kan sponsoren en wat we dan als ouders zelf nog moeten bijdragen. Gaaf als we over een paar weken met allemaal het zelfde t-shirt aan het zwembad komen binnen lopen.

Al met al vindt ik dat er goed gespeeld is en heb ik weer met plezier op de tribune gezeten. Blijf lekker trainen met z’n allen en dan zien we elkaar volgende week alweer. Dan is onze tegenstander het team van de Polar Bears. We zullen ze daar in Ede eens laten waar wij toe in staat zijn.

De groeten van jullie trouwe supporter en razende reporter,

W.A. ter Polo.