Wedstrijdverslag Aquapoldro CG2 – de Breuly CG1

Een week en twee intensieve trainingen verder en we mogen weer aantreden. Dit keer is  De Breuly CG1 uit Zevenaar onze tegenstander.

We spelen thuis maar toch eigenlijk ook weer niet. Verwarrend? Ik zal het u uitleggen.

Aangezien er in De Sprankelende Sprenkelaar volgens de informatie die we ontvangen hebben zwemwedstrijden zijn moeten we uitwijken.

Waarheen, nou het is niet het Boschbad. Nee. In de eerste plaats is het daar te donker, het bad is niet verlicht. In de tweede plaats schijnt men daar last te hebben van laag water op dit moment en in de derde plaats is het misschien wat aan de frisse kant. En dan met name voor onze vaste schare toeschouwers, die polo spelers spannen zich zo in die krijgen het wel warm.

Waarheen dan wel. Nou gelukkig hebben we nog een binnenzwembad in Apeldoorn, Malkander. We melden ons allemaal netjes op tijd. Maar wat blijkt, het zwembad ligt nog vol met Watervrienden.

Om 18:30 uur verlaten deze zwemmers het water en kunnen wij als de sodeju gaan opbouwen.

Onze Ton vertoont zijn acrobatische kunsten door zeer soepel op een tafel te klimmen en het scorebord te activeren. Ondersteund door de nodige dames werd hij weer van de tafel af geholpen.

Het BZN waar ik u vorige week over vertelde is gehalveerd deze avond. Dennis was aanwezig om Diana te ondersteunen en Eric jawel hij zat op de tribune. Ondanks zijn uitspraak van vorige week niet meer te komen was hij toch aanwezig. Mooi, de tribune moet gevuld blijven.

De spelers betreden de arena. Bijna iedereen heeft zijn teamshirt aan, gaaf!

Na een korte maar intensieve voorbespreking kan er worden begonnen met inzwemmen.

Ons sterrenteam voor vanavond bestaat uit Jasper, Wessel, Aiden, William , Noah, Ilse, Laura , Daan en Pieter.

We liggen klaar om op te zwemmen maar wat is dat nou? Heeft Daan zijn cap onderste boven op, ligt hij zelf op de kop in het water met de cap op zijn voeten? Nee dat is het allemaal niet. Hij hoort cap nummer 6 op te hebben maar heeft cap nummer 9 op. Misschien wordt het tijd voor een bril voor deze of gene. Vorige week al aan de verkeerde kant van het bad gaan zitten, nu weer de verkeerde cap op. Benieuwd wat we over 14 dagen kunnen noteren. Dan is de wedstrijd ook nog eens om 10:00 uur ’s morgens. Niet te hopen dat de begeleiding dan al te kippig is. Maar sterke koffie meenemen.

Goed, na het wisselen van cap door Daan kan dan eindelijk de wedstrijd beginnen.

Het fluitsignaal voor het eerste kwart klinkt en we gaan van start. De opzwemmers van beide teams zijn gelijktijdig bij de bal. We maken vorderingen! De bal gaat heen en weer en De Breuly doet de eerste aanval. Maar het schot is een makkie voor Pieter. De eerste safe is er, altijd lekker om zo te beginnen als keeper.  We nemen de bal over en proberen een tegen aanval op te zetten. Dat lukt maar een kans wordt het niet. Na een overtreding van Ilse krijgt de tegenstander een vrije bal. Maar Pieter tikt de bal op de lat. De bal wordt uit genomen en de beland bij Aiden die passt meteen door op Wessel. We creëren een kleine kans maar weten helaas niet te scoren.  De Breuly neemt meteen over, schiet maar de bal blijft op de lijn liggen. Een tweede schot volgt, ook mis. Maar helaas is het bij de derde keer toch raak. De stand is 0-1.

Bij het uitnemen passt Daan mooi de bal naar de vrij liggende Jasper. Hij weet echter net niet te scoren. We nemen de bal weer over en na een mooie aanval van ons krijgt Wessel een vrije bal tegen. Helaas weet de tegenstander uit de aanval die ze daar mee opzetten te scoren. Het staat 0-2.

Aquapoldro weer in de aanval. Jasper geeft een mooie pass op William. William doet een goede poging om te scoren. Helaas lukt dit net niet. De Breuly weer in de aanval. Dit keer ligt Jasper met goed verdedigend werk in de weg. De Breuly kan niet scoren. De bal belandt bij William en die zwemt op. De weg naar het doel ligt open maar Daan ligt ook mooi vrij. William besluit de bal richting Daan te gooien. Die weet helaas niet te scoren. Misschien was zelf door zwemmen en schieten in dit geval wel beter geweest. Maar dat zullen we dus nooit weten. Zo het eerste kwart zit er op. We staan 0-2 achter.

Positieve woorden in de rust van Diana en Dennis en we beginnen aan het tweede kwart.

Bij het opzwemmen is het resultaat het zelfde als bij de start van het eerste kwart. Na wat heen en weer gegooi weet De Breuly een aanval op te zetten. Noah laat dit echter niet gebeuren en zwemt zich de armen uit het lijf om een tegen doelpunt te voorkomen. En dat lukt!! Grote klasse wat een inzet.

Aquapoldro weer in de aanval. We komen wel in de buurt van het doel van de tegenstander maar weten helaas niet te scoren. Na een tegen aanval volgt een super safe van Pieter. Ik had hem al bijna geteld, maar mooi niet dus! Bij de volgende aanval van de tegenstander laat Ilse zich van haar beste kant zien. Ze ligt zeer sterk te verdedigen. Geen scoringskans voor De Breuly.

Wij zetten weer een aanval op via William. Via een mooie pass van Noah komt de bal bij Wessel. Helaas weet hij niet te scoren. Een uitbraak van de tegenstander en die scoren jammer genoeg wel. Het is 0-3.

Aquapoldro weer aan de beurt. Via een mooie samenspel tussen Ilse, Wessel en William gaan we in de aanval. Jammer dat we net niet weten te scoren. Zonde. De Breuly weer in de aanval, dit keer voorkomt goed verdedigend werk van Noah een doelpunt. Uit een volgende aanval weten ze echter wel te scoren. De stand is 0-4.

Wij weer in de aanval. Na een pass van Daan krijgt Jasper een kans, shit de bal komt op de lat. Wessel probeert in de rebound de bal nog te veroveren maar helaas zonder een doelpunt als resultaat. Had meer verdiend!

De Breuly weer in de aanval. Noah maakt een nuttige overtreding zoals dat zo mooi heet en voorkomt daarmee een doelpunt. De volgende aanval is een prooi voor Pieter. Jasper komt de bal halen bij Pieter en gaat er zelf vandoor. Hij blijft zwemmen en gaat richting doel van de tegenstander. Als je zo ver gezwommen hebt mag je ook zelf schieten, dat heb je verdiend. Helaas gaat het schot mis.

Bij de tegenaanval haalt Laura het beste in zich zelf naar boven. Met sterk verdedigend werk voorkomt ze een tegendoelpunt. Jasper krijgt de bal toegespeeld en gaat richting doel van de tegenstander. Hij besluit een schot te wagen. Helaas gaat dit mis. Misschien was een paar slagen doorzwemmen en dan als nog schieten beter  geweest. Maar ja ik heb makkelijk praten vanaf de tribune. Je zult maar in het water liggen en binnen een splitsecond moeten beslissen. U kent ze  he die beste stuurlui.

Afijn het tweede kwart zit er op en het staat 0-4.

We wisselen van speelhelft. Eens kijken wat het derde kwart ons gaat brengen.

De eerste bal is voor De Breuly en die gaan meteen in de aanval. De bal beland echter twee maal achter elkaar op de lat. Tja en dat telt nu eenmaal niet. Aquapoldro weer in de aanval. We komen bij het doel van de tegenstander. Een schot, mis. De bal terug het spel in. Een hoop gespetter en gemaai. Haalt u zich het beeld van een paar met een hun vleugels slaande eenden in een het water voor ogen. In al dit geweld krijgt Wessel de bal wel oh nee niet of toch wel of nee niet of… nee helaas niet onder controle. Zonde, een doelpoging lag in het verschiet. Uit de tegenaanval weet de tegenstander wel te scoren, 0-5. Met een paar elkaar op volgende aanvallen weten ze nog 3 keer te scoren, het staat nu 0-7. U denkt wellicht zo dat gaat wel snel in eens. Laat Aquapoldro de kop hangen? Nee zeker niet! Er wordt geknokt door heel het team maar we komen er net niet aan. Aiden en Noah nemen veel verdedigend werk op zich, klasse! Daan, Wessel en Jasper gaan in de tegenaanval. Een kluwe spelers van Aquapoldro en De Breuly vecht om de bal. We weten een kans te creëren maar helaas geen doelpunt te maken. Jasper is al op de helft van de tegenstander aan het storen en de tegenstander uit zijn spel aan het halen. Toch weet de tegenstander een aanval op te zetten. Met een werkelijke super safe weet Pieter een tegendoelpunt te voorkomen.

Weer een aanval van Aquapoldro, Wessel schiet maar volgens de scheidsrechter is de bal niet in zijn geheel over de lijn. De volledig objectieve tribune denkt hier anders over maar ja dat verandert de situatie niet. In het restant van het derde kwart weet De Breuly nog twee keer te scoren. De stand is 0-9.

Het vierde en laatste kwart dan.

De kans  dat we nog 10 doelpunten gaan maken er geen een tegen krijgen en dus alsnog de wedstrijd winnen is vrij klein. Nihil eigenlijk. Maar een doelpuntje mee pakken voor de eer zou wel verdiend zijn.

Na het opzwemmen  en wat schermutselingen in het water krijgt Aiden een vrije bal mee. Hij passt mooi op Laura die vlak bij het goal ligt. Helaas weet Laura na een mooi schot niet te scoren.

De Breuly weer in de aanval. Ilse stoort zeer goed maar helaas weet de tegenstander toch een doelpunt te maken.

Na een safe van Pieter speelt hij de bal met een mooie pass richting de vrij zwemmende Wessel. William en Wessel gaan samen in de aanval. Wessel zwemt op met de bal en William trekt mooi een tegenstander mee waardoor Wessel nog verder op kan zwemmen. Inmiddels ligt William helemaal vrij. Wessel kan of afspelen naar de  vrij liggende William of zelf de vrije weg richting goal nemen. Hij besluit dit laatste te doen. Hij schiet en schiet raak. BAMMMM de eer is gered. Mooie aanval, goed teamwork!

We blijven met zijn allen goed verdedigen. William sprint bij een aanval van ons naar voren maar weet helaas niet tot een schot te komen. De tegenstander weet uit de tegenaanval wel te scoren.

Wij weer in de aanval. Noah krijgt een vrije bal mee en geeft een mooie pass. Ook hier helaas geen doelpunt voor ons. En uit de tegenaanval?? Ja klopt helaas.

Tijdens een aanval van Aquapoldro wordt Wessel ernstig gehinderd door de tegenstander. Toch krijgt hij om onverklaarbare reden een vrije bal tegen. Uit de tegenaanval weet De Breuly helaas nog een keer te scoren. Het is 1-13.

Met nog een paar seconden op de klok wordt er niet meer gescoord en de einduitslag is dus 1-13.

Mijn wel gemeende complimenten aan het hele team. Jullie hebben allemaal gevochten als leeuwen maar helaas niet gewonnen. Ik heb echt met plezier op de tribune gezeten. Goed gespeelt!!

Ritsert was vandaag ook aanwezig toeschouwer en heeft jullie zien spelen. Hij zal jullie inzet en spel ook gezien hebben. Persoonlijk denk ik dat hij voor de komende training ook weer punten heeft gezien waar lekker aan gewerkt kan worden. Jullie worden echt steeds beter.

Over 14 dagen hebben we een ochtendwedstrijd in Doetinchem. Om 10:00 ’s morgens tegen NDD CG2.

Ga allemaal weer lekker trainen de komende twee weken en dan in Doetinchem laten zien wat we kunnen.

Jullie trouwe supporter en razende reporter,

W.A. ter Polo.