Wedstrijdverslag 1/2 Triathlon Didam 07-07-2018

Verslag door Jaap Morgenstern

TRIATHLON VAN DIDAM 7-7-2018

Op 7 juli was de halve triathlon van Didam op een zomerse dag! We stonden met 5 puzzelstukjes aan de start: Margreet, Martijn, Bernard, Gilbert en ik .

Het parc fermee en een deel van het loopparcours was ruim opgezet, op een kunstgras van de voetbalclub. Het zwemmen vond plaats in een meertje aan de overkant van de weg. Erg gemoedelijk en goed georganiseerd allemaal.

We zwommen 1,5 rondje en het was een massastart. Het water was onder de 24graden dus een wetsuit was toegestaan. Scheelt een hoop energie!  Ik had snel goede voeten gevonden en zwom best relaxed, maar in het tweede rondje kreeg ik opeens kramp in mijn linker kuit. Vreemd want ik had sinds het schoolvoetbal toernooi op de basisschool geen kramp meer gehad☹. Te snel gezwommen? Te weinig gedronken? Slaaptekort? Psychisch?? Ik keek het even aan met wat spastisch stretchen in het water. Doordat ik veel op mn kuit lette, zwom ik nog in een bos takken onder water. Gelukkig trok het grotendeels weg en kon ik met mijn manke been naar de wisselzone rennen. Op de fiets trok het verder weg.

Het parcours was volledig vlak en bestond uit 4 rondjes van 20km. Heel overzichtelijk. Het verliep goed, maar ik kon het tempo niet goed vast houden. Toch een mi nette 35km/u kunnen rijden en daarna naar het warme loopparcours.

Dit voelde niet lekker☹: last van mijn maag en tegen kramp aan in de linker kuit. Ik paste het tempo aan en kon dit redelijk vol houden, hoewel het niet erg soepel voelde. Lastig om een goede balans te vinden tussen goed drinken en de maagpijn niet laten toenemen! Het waren 8 rondjes van 2,5km en ik finishte met een gemiddelde van 5:35/km. Daarna stond de EHBO klaar met de tuinslang voor een nabehandeling. Erg lekker!

Geen topdag qua beleving en mijn lichaam had er blijkbaar niet heel veel zin in, maar heel blij met de tijd van 4:43 en een goede reden om volgend jaar terug te komen en ik heb toch af en toe ook kunnen genieten .