Wedstrijdverslag Aqupoldro CG2 – De Rijn CG1

Tja er zijn van die wedstrijden waarbij je tijdens de voorbereiding als verslaggever al denkt, mwah dat kon wel eens een pittig potje worden vandaag. Hoe ga ik dit vanaf de tribune beoordelen en kan ik er nog wat positiefs van maken? Ik zal u vast vertellen het werd een pittig potje, en ja het we eindigen positief! Wat zeg ik heel positief!

Maar goed laten we bij het begin beginnen.

Aangezien we het eerste team van vandaag waren dat in De Sprankelende Sprenkelaar aan moest treden hadden wij de schone taak het veld in orde te brengen. Dennis en Eric hadden deze taak op zich genomen. Hulp was echter dichtbij want alle aanwezige teamleden namen een taak op zich en binnen no time was het veld in orde. Goede teamsamenwerking (u ziet hier het eerste positieve punt van vanavond!).

Na het opbouwen ging het team naar de ruimte voor de teambespreking. Uw verslaggever was wat verbaasd over het koppel wat mee ging naar binnen maar daarover zo meer. Bij het verlaten van de ruimte voor de voorbespreking keek uw verslaggever nog een keer goed en ja hij had het goed gezien. Geen dames met Dennis als trouwe ondersteuner maar Dennis en Eric die de voorbespreking gedaan hadden. Zouden deze twee heren ook tijdens de wedstrijd het team onder hun hoed nemen?

Na het inzwaaien en inzwemmen namen deze twee heren plaats op de bank. Het antwoord op de vorige vraag is dus ja!

Zijn het Waldorf en Statler? Nee voor zo ver ik ze meen te kennen zijn ze daar te positief voor ingesteld.

Bassie en Adriaan? Het is een clownesk duo dat wel maar wie is dan de clown en wie is de acrobaat?

Geer en Goor? Het is om te gieren maar nee ook dat is geen vergelijking.

Mocht u op de tribune aanwezig geweest zijn en een goede naam voor dit duo hebben dan hoor ik het graag.

Goed de wedstrijd dan. Op voorhand was dus al duidelijk dat dit een zware pot zou worden. Dat heeft u uit de eerste zinnen van dit verslag al kunnen opmaken.

Ik ga het anders doen als u van mij gewend bent. Normaal gesproken leest u hier per gespeeld kwart een overzicht van de mooie acties die ik tijdens de wedstrijd heb gezien. Heb ik nu geen mooie acties gezien dan zult u zich afvragen. Zeker heb ik die gezien, en hoe mooi!

Net zoals alle trouwe supporters op de weer goed gevulde tribune! Mochten er trouwe supporters tussen zitten die de aquamail niet krijgen laat ze dan weten dat hun aanwezigheid zeer op prijs gesteld wordt! Dit mag ook wel eens vermeld worden!

Goed de wedstrijd dan.

Na het eerste kwart stonden we met 11-0 achter, tot zo ver het eerste kwart. Het was snel duidelijk dat deze ploeg niet zomaar bovenaan staat.

In de rust tussen het eerste en tweede kwart werd er door het begeleidingsduo flink op de spelers in gepraat. In flarden die ik op kon vangen werd er gesproken over strak verdedigen, laat ze niet te makkelijk weg zwemmen, koppies omhoog en maak het ze zo moeilijk mogelijk! Nou dat was niet tegen dovemans oren gezegd.

Tijdens het tweede kwart was er van bovenaf duidelijk te zien dat er een stuk strakker werd verdedigd. Hier weer een positief punt. Onze tegenstander scoorde maar 2 keer het tweede kwart en wij ook één keer! Ok het was een beetje frommelgoal maar Wessel heeft uiteindelijk wel de bal over de lijn gewerkt! De tegenstander heeft dit hele seizoen pas een tegen doelpunt te incasseren gehad en dat hebben wij dus maar mooi verdubbeld! En weer een positief punt! Ik hou nu op om ze benoemen, u telt zelf maar mee!

Toch was tijdens het wisselen van helft duidelijk dat Pieter een beetje de kop liet hangen. Niet dat hij zijn best niet meer deed, zeker niet! Met een paar schitterde safes heeft hij de tegenstander zelfs meerdere malen van scoren weten af te houden. Met Dennis op de bank en Eric achter het doel om Pieter wat support te geven werd de wedstrijd voort gezet.

Na weer een aanval van De Rijn gingen wij toch weer een keer in de aanval. Uiteindelijk  kwam de bal bij Jasper terecht. Met een werkelijk schitterende achterwaartse worp wist hij de keeper van de tegenstander te verschalken. Bammmm weer een doelpunt voor ons! De illusie dat we nog zouden winnen was er niet maar we hadden deze tegenstander dus al twee tegendoelpunten weten te bezorgen. En blijft u er nog even bij want het wordt nog positiever, let maar op!

Na een save van Pieter speelde hij de bal razend snel en met uiterste precisie naar Wessel, Wessel passte door naar Daan en Daan ramde er gewoon nog een in. Hatseflats dat is nummer drie! Jullie, Aquapoldro CG2, scoren dus drie keer tegen een tegenstander die het hele seizoen pas één doelpunt om zijn oren heeft gehad! Dat de einduitslag 3 voor en 26 tegen is geworden is voor mij bijzaak. Dit is het klassieke voorbeeld van maatje te groot.

Ik kan alleen maar mijn waardering uitspreken voor het doorzettingsvermogen dat jullie deze wedstrijd hebben laten zien. Ik heb werkelijk geen onvertogen woord gehoord binnen het team. En iedereen kon zien dat Pieter flink de balen in had, en dat mag hij hebben. Jullie hebben allemaal een positief woord voor hem over gehad, dat kenmerkt een (h)echt team! Grote klasse!

De volgende wedstrijd is zondag 28 oktober, dan spelen we om 15:10 uur weer in De Sprankelende Sprenkelaar. De tegenstander is dan ENC Arnhem.

Ga allemaal lekker trainen de komende weken, jullie worden echt met de week beter!

Met de vriendelijke groeten van de razende reporter en jullie trouwe supporter,

W.A. ter Polo.