Wedstijdverslag 1/2 triathlon Eupen 07-8-2018

Verslag door Jaap Morgenstern

Verslag van de halve triathlon van Eupen

Op zondag 7-8 deden we met een groepje van de vereniging mee met de halve triathlon van Eupen op 2,5u rijden van Apeldoorn. Ook Bert Bergsma en Martine, de vrouw van Ruud, waren van de partij. We verzamelden zaterdag op een camping in de buurt waar Rina en Bert vrijdag al waren aangekomen met het kampeermonster van Bert (zie foto), die veel bekijks trok. Zaterdag lekker wat verkent, geregistreerd en sfeer geproefd tijdens de achtste triatlon en daarna de laatste koolhydraten gestampt. Hoewel, de verse havermouteierpannekoekjes van Marjon kregen we nog als laatste speciale wapen tijdens het ontbijt.

Helaas mocht er geen wetsuit gedragen worden, wat vooral Ruud erg betreurde en hem de bijnaam Ruudje Neo opleverde.  Na de pastaparty op zaterdagavond gingen we op tijd de tent in. Die morgen fietsten we richting de stuwdam. We hadden veel geluk met het weer: een paar graden koeler met 27graden en s morgens begon het bewolkt. Bij het triatlon terrein aankwamen hoorden we van Dirk (die vanaf de camping in Gulpen kwam) dat je zelf voor een krat moet zorgen en wetsuit toch mochten! De Grote Helper (Bert) en Razende Reporter Martine brachten uitkomst: ze keerden snel alle kratjes op de camping om en zorgden dat we deze en de wetsuits op tijd hadden zodat we ons rustig konden voorbereiden.

Het zwemmen vond plaats in het schitterende stuwmeer, waar bij uitzondering in gezwommen mocht worden. Een prachtig decor met die grote stuwdam op de achtergrond waar alle supporters op stonden. De start was om 10:00 en voor de dames (die door de speaker meisjes werden genoemd , wat erg grappig klonk) startten 3 minuten later, wat voor snelle zwemmers als Rina en Marjon erg lastig was gezien het grote peloton trage zwemmers bij de mannen.

De wisselzone bevond zich op de stuwdam. Het fietsparcours viel mij reuze mee. Het was dit jaar wat aangepast vanwege slecht asfalt. Er zaten wel stukken in die niet zo goed waren maar dit was meestal in een klim. Het parcours was niet te vol, maar door de klimmetjes die erin zitten bleef je elke keer toch weer dezelfde mensen tegenkomen (de een klimt beter, de ander haalt weer in met dalen). Elke van de 4 rondes kwam je weer over de stuwdam langs de wisselzone, wat een heel mooi stuk was met veel mensen. En het verdere uitzicht was prachtig. En niet te warm, want er stond een briesje en het parcours lag grotendeels in het bos. Rina kreeg een lekke band in de derde ronde en verloor hier helaas 10 minuten. Bij het afstappen van de fiets schoot het Ruud in zijn onderbeen en verkrampten andere spieren ook.

Het rennen begon met een lelijke kuitenbijter omhoog. Pff, wel even moeilijk om in een ritme te komen en toch best warm! Opnieuw 4 rondes lopen van ruim 5 km en elke ronde kwam je langs het terras en finishterrein. Veel vals plat en net voor de volgende ronde nog een steil stuk omhoog. Ik kon het tempo goed vasthouden en ook het drinken en eten viel goed.

Toen Ruud een glaasje ‘diesel’ van de verzorgingspost aannam (of, zoals we later dachten, eigenlijk iso(star) ging het mis: misselijk. Gelukkig trok dit weer weg met het drinken van veel cola en mijden van andere brandstoffen.

Het was een heerlijke sportdag. Wel jammer dat we, omdat het op zondag was, vrij snel daarna al naar huis moesten vertrekken, een avondje nakaarten in ons kamp op de camping was heerlijk geweest!

De resultaten:

Zwemmen       Fietsen            Lopen                          Eindtijd

  1. Dirk 31:25               2:22.55            1:47.11                        4:46.08
  2. Rina 26:49              2:41.31            1:36.49                        4:48.53
  3. Jaap 33:34              2:26.48            1:46.46                        4:53.58
  4. Ruud 36:20             2:43.42            2:16.40                        5:43.26
  5. Marjon 32:32           3:15.03            2:38.27                        6:32.35

 

Beoordeling

Locatie:            *****

Organisatie       ***

Parcours          ****

Verzorging       *****

Sfeer                *****

Prijs/kwaliteit  *****

Reisafstand      ***