Vuurwerk en Oliebollen….

Heeren V moest nog één wedstrijd voor de kerst. Tegen de ongeslagen koploper uit de stad waar rood en groen de enige vorm van vertier zijn: Almelooo. Internet verraadde dat dit team verschillende uitblinkers herbergde met meer dan 3,5 goals per wedstrijd. Tevens was hun doelsaldo huizenhoog: een kans op vroeg vuurwerk dus, zo vlak voor kerst.

We verzamelden ons ruim voor tijd en luisterden gespannen naar de strategische uitzetting van onze aanvoerder. Besloten was dat Ab, die de vorige week niet mee kon doen, alle doelpunten zou maken. De rest zou rustig een dubbele bus parkeren en vandaar Ab elke keer aanspelen zodat hij eenvoudig kon scoren. Klip en klaar! Om de Veene nog verder op een dwaalspoor te brengen werd Paul uitgedost met rode cap, waarna hij imponerend de kant op en neer liep. Dennis had zich ondertussen verstopt onder een witte cap…..toen begon de wedstrijd.

De Veene was duidelijk gewend aan openbaar vervoer en had  buskaartjes gekocht. Ze stapten simpel weg in onze bus en maakten eenvoudig een paar doelpunten. Ook uw vaste midachter had het nakijken, hij lifte mee op de brede rug van blauw nr 4 en vergat de bal van de hand te tikken…weer een goal. Na de eerste periode hadden we de wedstrijd statistisch verloren met 0-16. Dit was gezien de overige uitslagen van de Veene niet slecht, maar zonder een ere-saluut aan onszelf kon dat toch niet passeren: de busstrategie ging over boord.

Periode 2 sloegen we direct terug: 1-4 maar kwamen niet veel verder dan een paar U20s. Toen kwam periode 3. De Veeners zaten waarschijnlijk al bij het bier want we konden nu echt toeslaan: Fokko en Jan Dirk maakten de score bijna draaglijk: 3-11. Ab harkte, begin 4eperiode, voor de 2e keer de bal binnen en we scoorden vrijwel direct uit een man-meer. Die onechte “wake-up call” was voor de tegenstanders het sein om nog even door te zetten. Uw Heeren V kwam er niet meer aan te pas: eindstand 4-17 (toch beter dan 0-16).

Les van de dag: vooral doorgaan en lekker oliebollen eten. Het werd nog een fijne avond dankzij de hapjes van nieuwbakken foeragemeester Dennis. Apeldoornse nachten zijn lang….:).

Goede kerstdagen en een doelpuntrijk 2019 gewenst namens Heeren V en

Uw Vaste Midachter.