Verslag De Meer CG1 – Aquapoldro CG2

Vanavond is onze tegenstander De Meer CG1 uit Culemborg.

We speelden niet in onze vertrouwde  Sprankelende Sprenkelaar maar in Culemborg. Na een rit van ruim een uur waren we met een voltallige selectie aanwezig.

De leiding ligt vandaag in de handen van Diana en Dennis.

We hebben nog niet gespeeld tegen deze tegenstander dit seizoen. Maar zoals ik u vorige week al liet weten spelen we vandaag als nummer laatst tegen de nummer 1.

Alle Cruijfiaanse uitspraken, als wij de bal hebben dan kennen zij niet scoren / elk nadeel heb zijn voordeel, waren dan ook van toepassing om ons enigszins in te dekken. De conclusie na het doornemen van deze uitspraken was al snel gemaakt. Je hebt er geen zak aan. En toen was er nog geen bal gegooid.

Voor de wedstrijd startte de tegenstander al met de psychologische oorlogsvoering. Het zwembad was in twee delen opgedeeld. In de ene helft was nog een wedstrijd bezig, in de andere helft was onze tegenstander al aan het inzwemmen. En wij dan?? Nou voorlopig nog niet. Ja op het laatst toen de wedstrijd was afgelopen mochten wij ook nog even inzwemmen.

Waarschijnlijk heeft men in Culemborg gehoord van ons zeer sterke optreden van vorige week. Ze zijn BANG!!

Met Wessel toegevoegd aan de technische staf van vandaag gaan we dan beginnen.

En tja hoe zal uw razende reporter deze week eens verslag gaan doen?

Elk kwart uitgebreid beschrijven? Nee dat heeft geen zin.

Helemaal niet schrijven? Nee dat is zeker geen optie. Ons team verdient een verslag, alleen al op basis van de inzet.

Een algemeen verslag dan maar? Ja dat lijkt me het beste!

Maar ja waar en hoe begin je dan? Wel leest u rustig verder.

We hebben ons met z’n allen werkelijk van onze beste kant laten zien. Een paar mooie acties van Jasper en William. Een goed samen spel van Daan Liam en Ilse.

Laura die een paar aanvallen van De Meer zodanig verstoord dat ze niet in hun spel komen. Had ik Noah al genoemd? Nee! Deze topper verdient een grote pluim! Waarom ? Wel de uitslag zal ik u straks laten weten. Maar als je het voor elkaar krijgt om de tegenstander, die dan al ruim voor staat,  aan het huilen te krijgen omdat ze niet in hun spel kunnen komen en niet weten te scoren dan verdien je een dikke pluim!

Aiden dan, werkelijk boven op zijn tegenstander gezeten om deze het spel zo moeilijk mogelijk te maken. Jammer dat zijn moeder op de tribune af en toe even niet zat op te letten. Aan de andere kant ze moet er wel twee in de gaten houden natuurlijk. Uw reporter spreekt uit ervaring, dat valt niet mee. En leg dan thuis maar eens uit dat je een actie van de een wel hebt gezien en een actie van de ander niet.

En Pieter, wel er was voor hem geen eer te behalen deze wedstrijd. Heeft hij er met de pet naar gegooid dan? Nee zeker niet!! Met prachtige safes heeft hij de nodige 100% scoringskansen tot 0 gereduceerd.

Rest mij nog om toch twee acties naar voren te halen.

Na een aanval van De Meer, waarbij Pieter een van zijn prachtige safes deed, schakelden wij razendsnel over tot de aanval. Een lange bal van Pieter over het hele zwembad op Jasper. Jasper zwemt op en weet met een schitterende boogbal de keeper te verschalken. Bammm, we hebben ons doelpunt te pakken.

Bij een volgende actie is William in balbezit en doet een schitterende pass op Jasper. Jasper speelt de meteen door op Laim. Liam bedenkt zich niks en rost de bal in het doel van de tegenstander. Zo nummer twee zit er in.

Even later klinkt het eindsignaal en staat er een stand van 18-2 op het scorebord. We hebben ons als Aquapoldro echt van onze beste kant laten zien.

De oplettende lezer heeft wellicht opgemerkt dat ik nergens het woord wedstrijd gebruik. Wel een wedstrijd is het ook nooit geweest vandaag. Deze tegenstander hoort naar mijn bescheiden mening dan ook niet thuis in deze poule.

Trots? Ja zeker!! Jullie hebben je volle bak ingezet, top!! Dat is de juiste mentaliteit!

Dit was de laatste wedstrijd van 2018 en dus ook het laatste verslag van uw razende reporter voor 2018.

Vanaf deze plek wil ik u dan ook fijne kerstdagen en goede jaarwisseling toe wensen.

Ik hoop u volgend jaar op de tribune weer tegen te komen. Op zaterdag 5 januari is in Arnhem RFC Rheden onze eerste tegenstander van 2019.

De vriendelijke groeten van u trouwe supporter en razende reporter,

W.A. ter Polo.